kapusta zasmazana - 680 przepisów (strona:13/46)

Buraczki zasmażane 164

ciepło to bardzo tradycyjny i pyszny dodatek do obiadu. Przygotowanie buraczków jest bardzo proste. Zobacz jak krok po kroku przygotować najlepsze buraczki zasmażane z cebulą. Marchewka z groszkiem oraz kapusta zasmażana to również  jedne z popularniejszych dodatków obiadowych, które podaje się na ciepło

AniaGotuje.pl
Schabowy z parówką. 221

mące, jajku i bułce tartej. Obsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić na 8 minut do nagrzanego 190oC piekarnika. Podawać z młodą kapusta zasmażaną i młodymi ziemniakami z koperkiem. Młoda kapusta  z pomidorami i boczkiem. Składniki. 1 młoda kapusta 1,5 szt. cebula 15 dag boczek wędzony 2 pomidory 5 dag masło

Kulinarny karnet Christophera
Młoda kapusta z pomidorami 1469

gorącej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Młodej kapusty z pomidorami: Z kapusty usunąć wierzchnie liście, przekroić na pół lub ćwiartki, poszatkować pozostawiając głąb. Kapustę przełożyć do garnka. Dodać sól, ziele angielskie, liść laurowy. Wlać 1/2 szklanki gorącej wody lub więcej. Garnek wstawić na gaz i dusić kapustę około 10 minut mieszając, aby kapusta puściła sok. Cebulę obrać, pokroić w kostkę(...)dodać marchew, wymieszać i podsmażyć około 5 minut. Zawartość patelni przełożyć do gotującej się kapusty. Do kapusty dodać pomidory z puszki i cukier, doprawić pieprzem. Wymieszać i dusić około 10 minut, aż kapusta zmięknie. Spróbować i ewentualnie doprawić. Polecam wypróbować przepis na młodą kapustę zasmażaną z boczkiem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Młoda kapusta z pomidorami pochodzi z serwisu Danka Pichci

Danka Pichci
Młoda kapusta duszona z pieczarkami i koperkiem 173

Aromatyczna młoda kapusta duszona z pieczarkami i koperkiem. Doskonała jako samodzielne danie i jako dodatek do obiadu. Polecam :) Składniki -  główka młodej kapusty - 200g pieczarek - 1 cebula - 1 łyżka masła - pół pęczka koperku - czosnek mielony - majeranek - sól, pieprz do smaku   Wykonanie  Kapustę szatkuję, pieczarki kroję w większe kawałki, cebulę w kosteczkę. Na patelnię po smażeniu rozgrzewam  łyżkę(...)chwilę duszę. Kiedy kapusta jest już prawie miękka, dodaję drobno pokrojony koperek, doprawiam do smaku. Delikatnie mieszam i chwilkę podgrzewam na wolnym ogniu, aby smaki się połączyły. Smacznego :)       Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na młodą kapustę ( wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis ) zapraszam :    Młoda kapusta zasmażana z boczkiem wędzonym klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Surówka Coleslaw z młodej kapusty 155

smaku   Wykonanie Kapustę drono szatkuję, marchew ścieram na tarce o małych oczkach, cebulę kroję w drobną kosteczkę. Dodaję pozostałe składniki. Całość dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Smacznego :)  Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na młodą kapustę ( wystarczy kiliknąć w tytuł, a ukaże się przepis ) zapraszam :    Młoda kapusta zasmażana z boczkiem wędzonym klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Młoda kapusta zasmażana 198

powinna. Można jeść z młodymi ziemniakami lub po prostu z grzanką, maczając ją w powstałym sosie. Smakuje na ciepło jak i na zimno. Najlepsza na następny dzień. Młoda kapusta zasmażana Potrzebujemy 1 duża lub 2 mniejsze główki kapusty, 2-3 cebule ze szczypiorem, 3-4 ząbki czosnku, duży pęczek koperku, pęczek lubczyku, pęczek świeżego majeranku, 2-3 marchewki

Leśny Zakątek
Kapusta modra zasmażana 177

chyba siekana toporem,  prawie surowa i lekko ciepła. Strasznie się zawiodłam. Nie tego oczekiwałam. Przez tę właśnie sytuację, postanowiłam, że sama ją zrobię. I tak dzisiaj prezentuję modrą kapustę zasmażaną w moim wykonaniu. Składniki: 1 główka modrej kapusty ( średnia, bo modra kapusta raczej zbyt duża nie jest ) 3 jabłka 150 gram wędzonego boczku ( surowego ) 1 łyżka smalcu Ocet winny

Smaki Ewy
Kostki koperkowo-maślane do ziemniaków, zup, sosów 37

można wykorzystać mrożone kostki koperkowo-maślane? Maślane kostki z koperkiem z zamrażarki są bardzo uniwersalne! Można wykorzystać je do: gotowanych ziemniaków, zup (np. zupy jarzynowej, kalafiorowej), sosów, dań z kapusty, ryb, mięs, makaronów, kaszy, podsmażenia pierogów, czy innych dań. Jakiego masła użyć do przygotowania tych kostek? Do przygotowania kostek z koperkiem użyj masła o 82% zawartości tłuszczu. W jakiej foremce(...)ziemniaków, zup, czy sosów. Zamrożoną kostkę możesz po prostu wrzucić do zupy, na patelnię, do ciepłych ziemniaków lub wcześniej ją rozmrozić. Zobacz również inne przepisy z koperkiem przepis na kapustę zasmażaną sałatka z makaronem ryżowym, ogórkiem i koperkiem młoda kapusta duszona z koperkiem Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest

Via Gusto
Karkówka, Ziemniaki, Kapusta Historia i Pochodzenie 93

Karkówka, Ziemniaki, Kapusta Historia i Pochodzenie Polska kuchnia słynie z różnorodności smaków i bogactwa tradycji kulinarnych. Jednym z najbardziej klasycznych i uwielbianych przez Polaków obiadów jest zestaw składający się z karkówki, ziemniaków i kapusty. Dziś zanurzmy się w historię, pochodzenie oraz różne odmiany tego pysznego dania. Historia i Pochodzenie Historia polskiego obiadu z karkówki, ziemniaków i kapusty sięga wieków wstecz(...)Kapusta Ziemniaki, podawane do karkówki, najczęściej są gotowane, tłuczone z dodatkiem masła i mleka, pieczone w piekarniku lub smażone na patelni. Mogą być również przygotowane w formie puree, z dodatkiem czosnku i pietruszki, co dodaje im wyjątkowego smaku. Kapusta jest podawana na różne sposoby. Może to być kapusta kiszona, gotowana z dodatkiem cebuli i kminku, lub świeża kapusta zasmażana

RafalCook
Tradycyjny bigos moskiewski - przepis 381

kostkę -kiełbasę pokroić w plastry -mięsa podzielić na mniejsze kawałki -zrobić zasmażkę z 1 łyżki masła i 1 łyżki mąki Krok 2. Do garnka z przesmażoną cebulą włożyć osączoną kapustę, zasmażać chwilę, cały czas mieszając. Co jakiś czas do kapusty dolewać po trochu rosołu z ugotowanymi w nim grzybami.  Bigos dusić na umiarkowanym ogniu do czasu, aż kapusta będzie

Moja Książka Kucharska
Zasmażana kiszona kapusta 249

Zasmażana kiszona kapusta to doskonały dodatek do pysznego, polskiego obiadu. Najlepiej smakuje ze schabowym , z żeberkami , z karkówką … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Zasmażana kiszona kapusta</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Kapusta po węgiersku 96

łyżki mąki pszennej       *** Kapustę grubo szatkujemy, a papryki kroimy w cienkie paski *** *** Kiełbasę kroimy w grube plastry i podsmażamy z dwóch stron na patelni *** *** Dodajemy drobno pokrojoną papryczkę chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy *** *** Następnie dokładamy papryki i smażymy całość mieszając przez około 2 minuty *** *** Dodajemy kapustę *** *** Mieszamy i podsmażamy wszystko jeszcze przez chwilę *** *** Zalewamy bulionem(...)posiekaną zieleninę *** *** Przygotowujemy zasmażkę. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim drobno pokrojoną cebulkę *** *** Gdy cebulka się zeszkli, wsypujemy mąkę, mieszamy i zasmażamy przez chwilę, aż się zezłoci *** ***Następnie dodajemy po trochu kilka łyżek kapusty z garnka i mieszamy, aby wstępnie połączyć składniki *** *** Przekładamy wszystko ponownie do garnka z kapustą, mieszamy i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem

Blog z Apetytem
Golce – kaszubski specjał z ziemniaków 146

odmiany to kluski – również formowane, które były podawane ze skwarkami i podsmażoną cebulką. Dodatkiem była często kiszona kapusta. Innymi spotykanymi dodatkami były również: sos grzybowy, twaróg oraz zasmażana kapusta lub kapusta z grochem. Zapraszamy zatem na przepis na te pyszne kluski i chcemy Was zaprosić do komentarzy pod postem lub na naszym FACEBOOKU . Szczególnie czytelników z Kaszub, którzy zapewne

Kuchnia Na Wypasie
Kapusta Kiszona Zasmażana 102

Jednym z moich ulubionych dodatków do obiadu jest kapusta zasmażana, wiele z nas robi czy taka czy ze świeżej kapusty. Za jakiś czas dodam też ze świeżej bo jeszcze takiego przepisu nie dodałam tutaj. A puki co polecam tą akurat na jutrzejszy obiad będzie idealna. SKŁADNIKI: 1kg kiszonej kapusty 1/2 łyżeczki soli gorąca woda 2 łyżki miodu 3 liście laurowe

Dziś Ja gotuje
Kapusta zasmażana z kopytkami 124

fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kilka razy do roku musimy takie danie popełnić.  Składniki: Kopytka: 800 g ziemniaków 2 jajka 300 g mąki pszennej Kapusta zasmażana: 300 g surowego boczku 1 cebula 500 g białej kapusty 1 pełna łyżka mąki 500 ml bulionu warzywnego Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Roladki schabowe z młodą kapustą i pomidorami 203

innych przepisów z młodą kapustą , zwłaszcza takich dań jak: bigos z młodej kapusty , klopsiki duszone na młodej kapuście , kurczak pieczony na młodej kapuście , surówka z młodej kapusty oraz młoda kapusta zasmażana . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   The post Roladki schabowe z młodą kapustą i pomidorami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje