Kapusta po węgiersku Proste i pyszne danie, które warto przygotować o tej porze roku, kiedy mamy sezon na paprykę i jest ona najtańsza. Świetnie smakuje na obiad lub kolację. Taką kapustkę możemy podać ze świeżym pieczywem albo z gotowanymi ziemniaczkami. Polecam! Składniki: pół główki białej kapusty 2 wędzone kiełbasy 3 papryki w różnych kolorach 1 papryczka chilli 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki bulionu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki posiekanej zieleniny (u mnie koperek i pietruszk... czytaj dalej...
Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...