Dworska uczta Pyszne i sycące danie jednogarnkowe. Prawdziwie królewska potrawa z rumianymi klopsikami, zasmażaną kapustą i pieczarkami Danie najlepiej smakuje podane ze świeżym pieczywem. Składniki: Klopsiki: 0,5 kg mielonej wieprzowiny 1 jajko 1 czerstwa bułka namoczona w mleku przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany olej do smażenia ok pół szklanki(...)tartej + pół szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych – do obtoczenia klopsików Dodatkowo: pół główki białej kapusty 200g pieczarek 1 szklanka bulionu 1-2 łyżki posiekanego koperku 1 liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego Zasmażka: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki *** Pieczarki kroimy w plasterki, a kapustę w średniej wielkości kostkę *** *** Do mięsa mielonego dodajemy jajko, odciśniętą z mleka bułkę
Blog z ApetytemDoskonały dodatek do schabowego i ziemniaków. Młoda kapusta zasmażana (a właściwie duszona) z boczkiem wędzonym i przyprawiona na słodko-kwaśno. Potrzebujemy : małą główkę młodej kapusty kawałek wędzonego boczku – najlepiej tłustego (ok. 100 g) przyprawy (sól, pieprz, cukier, ocet) Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na dużej patelni. Musimy go troszkę wytopić więc jeśli jest bardzo chudy możemy podsmażyć
Ugotuj to sam ...brakowało! Rok w rok zapominałyśmy zaopatrzyć się w olej konopny, który przyciąga wspomnienia. W tym roku na szczęście skleroza dała się ubłagać i odpuściła a dzięki temu kapusta zasmażana smakowała właśnie tak jak powinna! :) Starsza kucharka chodziła więc uśmiechnięta od ucha do ucha bo wigilijna kapusta nareszcie smakowała tak jak w jej rodzinnym domu. Co prawda humor udzielił jej się
Wypisz Wymalujobiadu. Smakuje przepysznie, zwłaszcza na drugi dzień po odgrzaniu, gdy smaki potrawy się przegryzą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Młoda kapusta na ciepło do obiadu Oczywiście największą popularnością cieszy się młoda kapusta zasmażana z koperkiem , ale ten poniższy przepis również jest wart wypróbowania. W smaku trochę przypomina bigos z młodej kapusty . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Młoda kapusta z pomidorami – Składniki: pół główki
Kulinarne PrzebojeTaka kapusta zasmażana jest dla mnie idealnym dodatkiem do niedzielnego obiadu, a zwłaszcza obiadu z dodatkiem rolady ;) Składniki: główka czerwonej kapusty (około 1 kg) 1 cebula 2 liście laurowe około 150 g boczku wędzonego warzywko (domowe, kupne) sól, pieprz do smaku 1 łyżka octu lub soku z cytryny dodatkowo: 2-3 łyżeczki mąki pszennej 2 łyżki smalcu lub masła
Gotowanie...to proste !równie smaczne jak świeże. Pierogi z farszem z golonki i kapusty w smaku są nie do podrobienia i z pewnością zachwycą twoje kubki smakowe. Do ich przygotowania możesz wykorzystać zasmażaną kapustę pozostałą z obiadu. Składniki na pierogi z mięsem i kapustą kiszoną (około 55 sztuk): Ciasto: 550 g mąki pszennej (typ 450) 350 ml gorącej wody łyżka oleju płaska łyżeczka
e-PrzepisyKulinarnespaghetti, kokardki i inne. Czasem tak mam, że wystarczy mi na obiad coś warzywnego i wtedy kombinuję w kuchni, a teraz wiosną nie mogę doczekać się młodej kapusty - młoda kapusta zasmażana . Ja nie umiem się jej oprzeć, z resztą nie tylko ja, a przepis mam na nią fenomenalny. Młoda kapusta gości u nas bardzo często, bo uwielbiamy jej smak
MamaOskarkaZimno, ciemno, jesiennie. Tak więc dzisiejsze danie jest równie jesienne. Wspaniała kiszona kapusta zasmażana z jabłkami o smaku curry. Podajemy ją zawsze z pyzami ziemniaczanymi. Zobaczcie i potem wypróbujcie. Jesienne przysmaki, czyli kapusta kiszona z pyzami (4 osoby) Składniki: 1 puszka kapusty kiszonej na winie (kupicie ją w Lidlu) 1 duże winne jabłko 1 duża cebula oliwa z oliwek
vegetanietargach pojawiają się piękne główki młodej zielonej kapusty. Dokupuję do niej dorodny pęczek pachnącego koperku i czym prędzej będzie do domu, do kuchni... i robię przepyszną młodą zasmażaną kapustę z koperkiem . Natomiast dziś przygotowałam to danie w wersji dietetycznej, zgodnie z zasadami diety doktor Dąbrowskiej, czyli bez mąki i tłuszczu. I powiem Wam, że też jest bosko! Zapraszam
Kulinarne przygody GatityBardzo lubię młodą kapustę i u nas nigdy się nie nudzi, ponieważ przygotowuję ją na różne sposoby. Oczywiście, kiedy tylko pojawia się ta pierwsza w sezonie, to robię młodą kapustę zasmażaną albo z koperkiem i młodą marchewką , smaczna jest też z kiełbasą ... Dzisiaj chcę Wam zaproponować pyszne łazanki z młodą kapustą, pieczarkami i koperkiem Składniki: główka młodej kapusty
Kuchnia u KrysiDelikatna, młoda kapusta zasmażana z boczkiem i aromatycznymi dodatkami. Zamiast świeżych pomidorów, tak wczesną wiosną warto sięgnąć po koncentrat pomidorowy #Pudliszki. Świetnie podbija smak kapusty i idealnie pasuje do gotowanej cieciorki. Tak przygotowana młoda kapusta może być samodzielnym, wiosennym obiadem i jest szybka do przygotowania. 1 główka młodej kapusty ok 1 kg 400 g ugotowanej cieciorki 2 szklanki wody
https:KKuchniaMniamKapusta zasmażana znana prawie w każdym domu, to danie przekazywane z pokolenia na pokolenie, myślę że te dania są najsmaczniejsze. SKŁADNIKI: 500g młodej kapusty 2 łyżki posiekanego koperku 50g masła 2/3 łyżki mąki pszennej 1 szkl. wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1/3 łyżeczki pieprzu WYKONANIE: 1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, wycinamy
Dziś Ja gotujeMłoda kapusta zasmażana z dodatkiem dużej ilości koperku to moja dzisiejsza propozycja na pyszny i szybki dodatek do obiadu. A tu zapraszam na młodą kapustę z marchewką . Składniki: 1 mała główka kapusty 1 cebula 4 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej pęczek koperku sól, pieprz Wykonanie: Kapustę umyć, poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać kapustę i podlać
magiczna kuchnia Kasimogą się nie udać, a zachwyt pozostaje na długo. Dziś przepis na nogi z kaczki pieczone, delikatne i aromatyczne, podane z puree ziemniaczanym z selerem i koperkiem oraz kapustą czerwoną zasmażaną. No powiem Wam, rewelacja rodzinny obiad! Składniki: 6 nóg z kaczki 4 jabłka 4 figi majeranek, sól, pieprz, rozmaryn, szczypta oregano olej roślinny Przygotowanie: Kaczki myję, osuszam ręcznikiem, układam(...)nafaszerowanymi jabłkami z cynamonem; z rozmaitymi kaszami, np. pęczak, gryczaną, perłową, jaglaną; z burakami na ciepło, w wersjach puree czy kawałki zasmażane, pieczone słupki czy kostka; z kapustą czerwoną – surówką lub zasmażaną, na ciepło bądź zimno; z bigosem, młodą kapustą, w wersjach na ciepło; z surówkami, najczęściej z kapusty – colesław, surówką z pora czy marchewki, w nieco ostrzejszych
Zasmakuj Kuchni