kapusniak - 739 przepisów (strona:19/50)

ZUPA Z KISZONEJ KAPUSTY 94

kostkę boczek wędzony. Gotować przez parę minut. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka. Gotować na małym ogniu ok. 5 - 10 minut. Na koniec kapuśniak doprawić do smaku sola, pieprzem i suszoną bazylią

Ciastka - domowe słodkości
Luzowane udka kurczaka z piekarnika 96

udka kurczaka, aby mięso było soczyste a całe danie dziecinnie proste? Pomysł na udka kurczaka w kapuście zrodził się z mojego zamiłowania do kapusty kiszonej. Surówka z kapusty kiszonej, kapuśniak , zupa krem z kapusty kiszonej to tylko niektóre z moich ulubionych kapuścianych zestawów. Udka pieczone w piekarniku to pomysł na rodzinny obiad. Udka kurczaka z piekarnika pieczone na kapuście

Dieta moja pasja
Kapusta kiszona zasmażana 93

obiadu bez mąki czyli kapusta zasmażana bez zasmażki. Wiadomo gotowanie zabija w kapuście kiszonej witaminę C i wiele innych wartości, ale jak tu sobie odmówić bigosu z kapusty czy kapuśniaku z kiszonej kapusty? Dania może pozbawione właściwości, ale pyszne i bogate w błonnik. Kapusta zasmażana bez gotowania Najszybszy przepis do obiadu to surówka z kiszonej kapusty. Kapusta zasmażana bez gotowania

Dieta moja pasja
Zupa krem z kiszonej kapusty 265

prawdziwa bomba witaminowa. Nie ma co się oszukiwać, kapusta poddana obróbce termicznej część swoich właściwości traci bezpowrotnie. To nie znaczy, że mamy sobie odmawiać takich pysznych potraw jak kapuśniak czy kwaśnica góralska. A teraz do zacnego grona dołączy zupa krem z kiszonej kapusty, pyszna i aksamitna zupa w wersji bezmięsnej. Zupa krem z kiszonej kapusty jak zrobić?   Zapraszam

Dieta moja pasja
Domowa kiszona kapusta 107

Kiszona kapusta to nieodłączny składnik kuchni polskiej. Stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań, jak np. kapuśniak, bigos, pierogi, krokiety, czy uszka. Jednak ceniona jest nie tylko za swoje walory smakowe, ale również właściwości zdrowotne. To prawdziwa skarbnica witamin i minerałów oraz najlepszy, naturalny probiotyk. Jest źródłem bakterii kwasu mlekowego, przeciwutleniaczy, witaminy C, A, E i z grupy B oraz minerałów: magnezu

Kuchnia MagdaLeny
Domowa kiszona kapusta 109

Kiszona kapusta to nieodłączny składnik kuchni polskiej. Stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań, jak np. kapuśniak, bigos, pierogi, krokiety, czy uszka. Jednak ceniona jest nie tylko za swoje walory smakowe, ale również właściwości zdrowotne. To prawdziwa skarbnica witamin i minerałów oraz najlepszy, naturalny probiotyk. Jest źródłem bakterii kwasu mlekowego, przeciwutleniaczy, witaminy C, A, E i z grupy B oraz minerałów: magnezu

Kuchnia MagdaLeny
Zupa z soczewicy zielonej 98

kaszy jęczmiennej na żeberkach>>> Szybka zupa pomidorowa>>> Prawdziwy rosół z kury>>> Fasolka po bretońsku z kiełbasą>>> Kapuśniak z kiszonej kapusty>>> Miłego gotowania! Zupa z soczewicy

Moja Książka Kucharska
Prażucha: pyszne kluski ziemniaczane rodem z biednej kuchni wiejskiej. PRZEPIS 142

zrumienionym boczkiem z cebulą i od razu podawaj. Rady: Do prażuchy świetnie pasuje kefir, zsiadłe mleko lub maślanka. Prażuchę można też podać jako dodatek do zup – barszczu czy kapuśniaku. Artykuł Prażucha: pyszne kluski ziemniaczane rodem z biednej kuchni wiejskiej. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
pyszne pieczone gołąbki z kaszą i kapustą z grzybami... 101

Kiszoną kapustę zalać wodą, dodać zmielone podgrzybki suszone, liść laurowy, ziele angielskie, kostkę rosołową, gotować bez przykrycia do miękkości kapusty, odcedzić nadmiar wody, ( można zamrozić np. do zupy kapuśniaku dodać później ) i kapustę drobno posiekać nożem. Kaszę gryczaną ugotować w nie solonej wodzie, odcedzić na durszlaku, z kapusty wyciąć głąb, w gotującej się wodzie z olejem rzepakowym ( lepiej liście schodzą

W Mojej Kuchni Lubię
Kapuśniak Flaminga 145

Kapuśniak Flaminga Na taką zupkę pewnie każdy się skusi, smaczna pożywna na bazie młodej kapusty z dodatkiem kuleczek mięsnych, bez potrzeby robienia drugiego dania. 10 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki na kuleczki mięsne: ·        ½ kg mięsa mielonego ·        1 jajko ·        2 łyżki bułki

Kulinarna Chwila
Fasolka po bretońsku 95

puszki jest za miękka. To będzie fasolka z pomidorami i nic więcej. Biała fasola, wędlina, boczek, pieczarki czy kawałek mięsa. Fasolka po bretońsku tak jak bigos, grochówka, zalewajka czy kapuśniak lubią wędzonkę. Dlatego do potraw z białej fasoli śmiało można dodać wędzone kości. Fasolka po bretońsku jak długo gotować? Fasola biała jak moczyć? Jak doprawić fasolkę po bretońsku

Dieta moja pasja
Sałata polska – kuchnia galicyjska 132

węgiersku, a na deser jabłka sposobem portugalskim. Wśród tych dań ze starego kontynentu nie brak również specjałów określonych dopiskiem „polski”. Mamy więc przepis na barszcz polski klarowny, na kapuśniak polski, polski chłodnik i sos polski pospolity. Jest też receptura na sałatę polską, która bynajmniej nie ma nic wspólnego z klasyczną sałatką warzywną, która współcześnie jest najpopularniejsza na polskich stołach. Sałata

Trzeci talerz