kapusniak - 739 przepisów (strona:28/50)

Kapuśniak na golonkach 133

Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W zasadzie to golonki miały być tak zwyczajnie zjedzone, jednak przyszedł czas, kiedy naszła ochota na kapuśniak. Wyszedł niesamowicie aromatyczny. Składniki 1 duża marchewka 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 3 średniej wielkości ziemniaki 2 golonki wieprzowe pakowane próżniowo natarte przyprawami 500 g kiszonej kapusty 2 liście

R'n'G Kitchen
Zupy – dieta dr Dąbrowskiej 299

Rosołek z vegetti marchwiowym Gotować rosołek jak poprzedni. Podawać z makaronem z marchewki wykonanym temperówką do warzyw i z natką pietruszki.   Kapuśniak Składniki: – 1/2 kg kapusty kiszonej – 2 marchewki – 1 cebula, 2 liście laurowe, 4 sztuki ziela angielskiego Wykonanie: – Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę w półplasterki

To co kocham
Pomidorowy kapuśniak z ziemniakami 179

żal z jej dobrodziejstw nie korzystać,  zawiera wiele cennych składników mineralnych w tym magnezu, potasu, cynku, kwasu foliowego i witamin  z grupy B Proponuję taką wersję zdrowego kapuśniaku na świeżych pomidorach , jest lekki, łatwy do przygotowania z warzywami, w zupełności wystarczy za dwu daniowy obiad. Składniki: 60 dag świeżej kapusty 5 małych ziemniaków 25 dag cienkiej kiełbasy

Wanilia i Kardamon
Młoda kapusta z boczkiem / Young cabbage with bacon 237

niebo w gębie! Jeżeli tak jak ja przepadasz za młodą kapustą, proponuję wypróbowanie innych moich przepisów takich jak młoda kapusta z pieczarkami , młoda kapusta zapiekana w beszamelu , czy kapuśniak z młodej kapusty , wszystkie obłędne! Zapraszam. Jeśli posiadasz Tefal Cuisine Companion, te generalnie zrobi on to całe danie za Ciebie. Poniżej przedstawiam przygotowanie w wersji tradycyjnej i na TCC. Scroll down

karmelowy
Kapuśniak z młodej kapusty, z podsmażanymi warzywami 263

Kapuśniak z młodej kapusty,  z podsmażanymi warzywami. Podsmażenie warzyw podbija smak zupy. Składniki: 3 skrzydełka 1 mały por gałązka lubczyku pietruszka mały seler 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 10 ziaren pieprzu czarnego -------------------- 1 cebula 200 g marchewki 200 g ziemniaków 2 ząbki czosnku około 2 łyżki oleju -------------------- 0,5 kg młodej kapusty (ćwiartka niewielkiej kapusty) 1 płaska łyżeczka

Smak mojego domu
Młoda kapusta kiszona 195

słoika, zakręcić pokrywką i odstawić w chłodne miejsce np. do lodówki, albo wynieść piwnicy. Z młodej kiszonej kapusty można zrobić np. surówkę do ryby lub mięsa, albo pyszny kapuśniak z młodej kiszonej kapusty . Smacznego! The post Młoda kapusta kiszona appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa parzybroda 166

Parzybroda jest kolejnym produktem, który znalazł się na Liście Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa. Jest to potrawa pochodząca z regionu częstochowskiego. Jest ona rodzajem kapuśniaku o słodkim smaku. Zupa jest gęsta, a w jej skład wchodzą: słodka kapusta, ziemniaki, boczek i kminek. Zupa parzybroda jest jednogarnkową potrawą wiejską. W dawnych czasach ze względu na łatwość przyrządzenia i dostępność produktów serwowana była

mojewypiekiinietylko
Pieczona fasola w sosie BBQ 185

siebie przez czwartek i piątek w domu, z dziećmi, a w sobotę znowu wyprawa na działkę do kolegi, tym razem całą rodzinką. Spanie pod namiotem i gotowanie zbiorcze kapuśniaku niczym w komunie :) dzieci prze szczęśliwe, restart totalny tylko powrót do rzeczywistości trudny.  Kiedy dotarłam dzisiaj do pracy przypomniałam sobie, że przecież dawno nie wrzucałam żadnego smakowitego przepisu! przypomniałam sobie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kapuśniak z kaszą pęczak 151

Jakoś ostatnio brak natchnienia na pisanie postów.Tą zupkę robiłam jakiś czas temu.Był kapuśniak z grochem, a teraz z kaszą pęczak. 40 dkg kiszonej kapusty  2  marchewki  1 pietruszka 3 -4 ziemniaki  1/2 szkl. kaszy pęczak  bulion ziele angielskie, listek laurowy sól, pieprz maje ranek  Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki obrać i pokroić

Moje domowe kucharzenie
Młoda kapusta zapiekana w beszamelu / Young cabbage baked with bechamel sauce 332

pojawia się w sprzedaży przyrządzam ją na wszystkie możliwe sposoby. Zawsze na pierwszy ogień idzie bigos z młodej kapusty , który uwielbiam a później robię surówki , no i wiadomo – kapuśniak z młodej kapusty Tym razem proponuję ją w trochę innej odsłonie, jednak wciąż przepysznej, jako dodatku do dań głównych. Delikatna, rozpływająca się w ustach młoda kapusta, zapieczona z boczkiem

karmelowy
Kapuśniak po żydowsku czyli Zupowy Wtorek odc.93 339

pozmieniał co nieco, bardzo mi zupa posmakował więc zrobiłam ja sama nie kombinując zbytnio.  Efekt był jeszcze lepszy! pachnie, smakuje i syci! u mnie z młodej kapusty :) Kapuśniak po żydowsku 1 cebula 2 ząbki czosnku pół szkl. rodzynek 1 łyżka kminku 4 ziarna czarnego pieprzu po 2 goździki, ziela angielskie i liście laurowe olej do smażenia 1 młoda biała

Dzieje kuchennej Wiewióry
Zupa z młodej kapusty z pikantną kiełbaską 196

Nieco inny kapuśniak, ale dużo lżejszy, bo przygotowywany z młodej kapusty, warzyw korzeniowych i kiełbasy chorizo. Chorizo nadaje nie tylko delikatnej pikanterii i ciekawego smaku, ale dzięki jej dodatkowi porcja takiej zupy nasyci Nas na dłużej. Zupa naprawdę pyszna, łatwa i do przygotowania tylko w 15 minut! 🙃 4 porcje: * woda- 1,2 litra * pikantna kiełbaska chorizo- 140 g * młoda kapusta

Kraina Miodem Płynąca
OBŁĘDNA WEGAŃSKA POTRAWKA Z KAPUSTY I PORA 156

Bigos, kapuśniak, farsz do pierogów - to najczęstsze zastosowania kapusty. W naszej kuchni najczęściej występuje jako składnik sałatek. Dziś jednak została wykorzystana inaczej, a mianowicie do przyrządzenia przepysznej, bardzo oryginalnej, niebanalnej w smaku potrawce. W połączeniu z zieloną częścia pora, imbirem, czosnkiem i gęstym, śmietanowym wręcz mlekiem oraz słodkimi rodzynkami uczyniła najlepszą ucztę dla podniebienia. Nie bójmy sie jeść kapusty

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kapuśniak z młodej kapusty 187

może być coś lepszeg od młodej kapusty z dużą ilością koperku, hmm...   Tak wiec dziś zapraszam na pyszny, delikatny kapuśniak z młodej kapusty,  czyli najpyszniejsza zupa wiosenna :) Składniki: 1 mała główka młodej kapustyok 2 L bulionu drobiowego 2 marchewki 4-5 ziemniaków 1 cebula 1 pęczek koperku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego masło do smażenia

magiczna kuchnia Kasi