Wiecie, świąteczna atmosfera zaczyna mi się powoli udzielać i jakoś tak przyjemniej zrobiło się na duszy. Na tyle, aby obdarować kogoś prezentem, takim od serca :) Od
W kuchni KatieNajcięższy dzień przed świętami już za mną. Przeżyłam go i to w pięknym stylu. Dobrze zaliczona kinezyterapia i masaż zmotywowały mnie do działania. Przede mną jedynie
Be Fit Be StrongSobotni poranek.. Wstaję i jak zwykle jedną z pierwszych czynności jest otwarcie lodówki - otwieram... i jak to po całym tygodniu lodówka świeci pustkami.. Widzę
psgotujemyDrugi raz biorę udział we wspólnym wypiekaniu pieczywa w piekarni Amber . Tym razem został wybrany chleb na zakwasie, z czego się bardzo cieszę, bo preferuję właśnie
Weekendy w domu i ogrodzieZimno, szaro, buro i wiatr chce urwać głowę... A ja w tym wszystkim tkwię w samochodzie i próbuję nauczyć się nim jeździć. Tak, czas zrobić prawo
Przepysznik - BLW i nie tylkoPo prostu musiałam zrobić! Z każdej strony słyszę jakie to smarowidło jest pyszne. Sprawdziłam i potwierdzam, choć domowy smalec mojej mamusi też jest mega! Składniki : * puszka
Magiczne Życie MartySposób na wykorzystanie resztek suchego chleba do wykonania pożywnego śniadania lub przekąski. Składniki: kilka suchych kawałków czerstwego chleba jajka tarty ser sól, pieprz Przygotowanie: Jajka rozbijamy
Gotuj z RumcajsemPomysł na nietypową przekąskę, dodatek do zupy, bądź innego dania. Składniki: 400g filetów z piersi kurczaka 500g ciasta francuskiego (można spokojnie używać kupnego, gotowego) 200ml jogurtu
Gotuj z RumcajsemSkładniki: 1 ząbek czosnku, puszka czerwonej fasoli ( po odsączeniu 240g), 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka ziaren słonecznika, sól, pieprz, odrobina pieprzu
W kuchni u MonikiPo upieczeniu w listopadowej piekarni Amber chleba marchwiowego Jima Laheya postanowiłam upiec podobny na zakwasie, bo jednak chleby na zakwasie cieszą się u mnie większym uznaniem
Weekendy w domu i ogrodzieO mojej miłości do pigwowców i pigw mogliście się przekonać, czytając wcześniejsze przepisy na dżem z pigwy i dyni , sok z pigwowców czy marmoladę z pigwowców
Weekendy w domu i ogrodzieDo przygotowania hummusu zbierałam się i zbierałam. Zawsze jakoś nie po drodze było. W końcu jednak zrobiłam go i to ściśle według wskazówek Ewy z bloga
Codzienna kuchnia niecodziennaUff, całe szczęście dzisiejsze odpytywanie z kinezyterapii mnie ominęło, a myślałam, że padnie na mnie. Dopiero wtorek, a ja już jestem zmęczona i nie mogę doczekać
Be Fit Be StrongDobry śledzik nie jest zły. A ten podrasowany w domu nie ma sobie równych. Kilka przypraw i dodatków. Kilka dni leżakowania w lodówce i żaden
Mam To Na WidelcuKolejny pomysł na domowy fast-food, tym razem z łososiem w roli głównej. I to nie z byle jakim łososiem, bo marynowanym w sosie teryiaki, soku
DefinicjaSmaku