Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

Przepis na : śniadanie

Klasyką zdrowych past śniadaniowych jest jajko i awokado. Nie może jej zabraknąć na naszym stole, zwłaszcza, że robi się ją dosłownie chwilkę.   Składniki: 3 ugotowane na twardo jajka dojrzałe awokado sok z połówki limonki pół małej czerwonej cebuli pokrojonej w drobną kostkę łyżka oliwy świeżo zmielony czarny pieprz   Jak przygotować pastę jajeczną z awokado? Awokado obrać, skropić cytryną i pokroić na kawałki. Wymieszać z oliwą i pieprzem. Jajka poszatkować krajalnicą do jajek i dodać do awokado razem z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.