Tosty z jajkiem sadzonym, boczkiem i salsą pomidorową 242Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 1-2 porcje Drukuj Tosty z jajkiem sadzonym, boczkiem i salsą pomidorową By Piotr 9 kwietnia 2018 Tosty z jajkiem
Pogotujmy.pl
Pomidorowo-paprykowe burgery z serem cheddar i marynowaną papryką 202Z racji, że mój Luby uwielbia domowe fast foody burgery goszczą u nas dość często. Ostatnio robiłam bułki z suszonymi pomidorami i oliwkami i
Zielona Kuchnia
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i musztardą 231Nie musimy kupować gotowych past jajecznych. Takie cudo możemy zrobić sami w domu. Przygotowanie zajmuje kilka minut (nie licząc gotowania jajek). Ale te możemy nagotować wcześniej
VioletoweKucharzenie
Sos chrzanowo jajeczny 209Polecam ten sos na zbliżające się święta Wielkanocne. Idealnie sprawdzi się do wędlin, kiełbasy, czy nawet znajdzie się miejsce obok sałatki czy faszerowanego jajka. Jest fajnym
Zdrowie i pysznie na talerzu
Serek z jogurtów greckich-dyndający serek 432Pyszny serek z jogurtów greckich, puszysty a'la almette, jak powisi d ł u ż ej, 4-5 dni, to zrobimy pyszny labneh :)
Takie tam pichcenie
Pieczona biodrówka na kanapki 214Dziś mam dla Was kolejny przepis na pyszny i delikatny kawałek mięsa, tym razem jest to pieczona biodrówka. To nieco ostatnio zapomniana część wieprzowej tuszki, a
Kulinarne przygody Gatity
Pasta z białej fasoli 216Jeśli zalega wam w szafkach biała fasola w puszce to polecam zrobić pastę. Wiele osób pastę z białej fasoli nazywa wegański smalcem. Jak dla mnie smalec
Monia miesza i gotuje
Dżem cytrynowy 308Opis dżem cytrynowy: Dżem cytrynowy, to kolejny przepis na znakomity dżem. Tym razem cytryna w roli głównej. Jest idealny dla tych którzy uwielbiają kwaskowaty i świeży
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Smalec 263Opis smalec: Smalec – najzdrowszy z tłuszczów. Jest wytapiany najczęściej ze słoniny wieprzowej. Przeznaczony jest do spożycia, często wzbogacany jest o sól czy skwarki. Oficjalnie to nikt
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Dżem malinowy 182Opis dżem malinowy: Dżem malinowy zaraz po dżemie truskawkowym, jest jednym z moich ulubionych. Nie wyobrażam sobie śniadania bez świeżego pieczywa z ulubionym dżemem. Przygotowany z
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Dżem malinowy 191Opis dżem malinowy: Dżem malinowy zaraz po dżemie truskawkowym, jest jednym z moich ulubionych. Nie wyobrażam sobie śniadania bez świeżego pieczywa z ulubionym dżemem. Przygotowany z
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
3 popularne sosy sałatkowe 233Choć powstają z różnych składników, łączy je wiele. To dzięki nim tradycyjne sałatki nabierają wyjątkowego charakteru, a nasze menu staje się bardziej różnorodne. To one sprawiają
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczeń 243Pieczeń ..taka domowa najlepsza.. około 60-80 dkg mięsa mielonego kilka suszonych pomidorów 1 cebula 2-3 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki
Moje domowe kucharzenie
Grzanki z awokado i Halloumi, posypane prażonym słonecznikiem 193Proste w przygotowaniu “ Grzanki z awokado i Halloumi, posypane prażonym słonecznikiem” ozdobione miętą. Do zjedzenia na śniadanie, lunch lub kolację. Do zabrania również do
Moja Delicja
Pieczony boczek w majeranku na kanapki 192Składniki: 1,2 kg surowego boczku (bez skóry) 5 ząbków czosnku 4 łyżki majeranku 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 4 łyżeczki soli Sposób wykonania: Umyte
Qchnia po prostu