Dla miłośników ciecierzycy proponuję pastę. Fantastyczna do chleba, tostów. Ciecierzyca jest bogata w białko, potas i kwas foliowy. Cieciorka ma to do siebie, że również
Garnkowe fanaberieProsta, smaczna i wiosenna pasta kanapkowa na bazie fasoli azuki, mrożonego groszku, pasty tahini i natki pietruszki. Z racji tego, że chleba nie jadam, upiekłam do
Mango PapajaPyszna, lekka pasta z tuńczyka i twarogu. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie co okidoo . Zapraszam do przygotowań! Składniki: 100 g ogórków kiszonych, startych na
My Culinary ArtWitam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny hummus z awokado, hummus jest bardzo pyszny i zdrowy, możemy go podać z grzankami lub pieczywem. Polecam wypróbować przepis
Uwaga Babcia GotujeI kolejna już propozycja warzywnego pasztetu - bardzo zachwalanego przez autorkę Jadłonomii z drobnymi zmianami wprowadzonymi przeze mnie. Pasztecik aromatyczny, godny wypróbowania. Ze wszystkich wypróbowanych przeze mnie
psgotujemyNie wiem dlaczego tak rzadko prezentuję Wam pasy do pieczywa, mimo tego, że regularnie je przygotowuję. Może dlatego, że wydają mi się banalnie proste, jednakże moim
greenscarfW okresie wiosennym często przygotowuję pasty twarogowe na chleb. Jedną z takich past jest ta z dodatkiem rzodkiewek oraz szczypiorku. Smakuje wyśmienicie. Polecam:) 250 g półtłustego
Smaki Na TalerzuKolejna wersja domowej wędlinki. Kolorowa pieczeń z dodatkiem marchewki i groszku. Oczywiście pieczeń można podać też na ciepło jako danie obiadowe. składniki: 1,2 karkówki 250
Monia miesza i gotujePyszny smalec z fasoli :) - najlepiej smakuje z pajdą chleba i ogórkiem kiszonym. SKŁADNIKI 1 puszka fasoli lub 1 i 1/2 szklanki ugotowanej fasoli 2 cebule jabłko
Mała w garnku mieszaSkładniki: około szklanki zakwasu żytniego 25 dkg mąki graham pszennej Młynomag 25 dkg mąki chlebowej Młynomag 350 ml ciepłej wody 1 dkg świeżych drożdży 2 łyżki
czarrna od kuchniKiedyś bardzo często jadłam pasztety. Uwielbiałam je po prostu. Czasem robiłam sama, czasem kupowałam. Od kiedy "nauczyłam się czytać etykiety", to już nie kupuję. A i
Codzienna kuchnia niecodziennaTaki hummus orzechowy to przepyszna klasyka. Jeśli jesteście fanami masła orzechowego, to będziecie zachwyceni. Idealna pasta na letni piknik. Wystarczy trochę warzyw pokrojonych w słupki i
Ugotowane pozamiatanePiękna pogoda, szparagi, wiosna.... Tak to widzę:) Powracamy po dłuuuugiej zimie do ulubionych smaków nowalijek. W moim wiosennym menu, jak co roku królują szparagi. Sezon na
Smakowity Blog Kulinarny