Pulled pork (szarpana wieprzowina) to metoda przygotowywania mięsa wieprzowego, w której to duży kawałek mięsa (głównie łopatka), piecze się powoli w niskiej temperaturach, pozwalając, aby mięso
Zielona Kuchnia„Szynka Sułtana” parzona ,korzenna, wędlina kanapkowa Szynka Sułatana , to wędlinka o jasnej „białej ” barwie , czyli parzona , a nie pieczona czy też wędzona
Ogrodnik w podróżyMoje jarskie wrap z naan, batatów i awokado są pyszne, świeże i wzbudzające apetyt. Bardzo lubię mieszać różne kuchnie. Okazało się, że chlebek naan świetnie pasuje
codojedzeniaSkładniki: 1 wędzona makrela 1 awokado 100 g białego półtłustego sera 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso ryby oddzielamy od skóry i
Qchnia po prostuDawno nas tu nie było... Ten ostatni rok był dla nas zdecydowanie rokiem nowości. Jutro mija dokładnie rok jak ruszyliśmy ze studiem, braliśmy udział w niesamowitych
Plate of JoyNa co komu sklepowa Nutella czy inne czekolado podobne kremy z niepotrzebnymi dodatkami w składzie, jak można zrobić domową o wiele zdrowszą. 😏 Kto jeszcze nie jadł
Zdrowie i pysznie na talerzuDawno, dawno nie piekłam wytrawnej tarty . Chciałam upiec coś nowego i wymyśliłam tartę na zimno i na ciepło. To danie jest uniwersalne i można je jeść
codojedzeniaPrzepisów na guacamole znajdziemy bez liku, jednak kluczowym jego składnikiem jest awokado. Tajemnicą dobrze przygotowanego guacamole jest wybór dobrego awokado – powinno być naprawdę dojrzałe. Guacamole
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis na ten pasztet zaczerpnęłam ze strony Hajduczek naturalnie przy okazji zatwierdzania przepisu, który autorka bloga zgłosiła do mojej akcji kulinarnej "Wytrawne potrawy wigilijne 2017". Hajduczek
Weekendy w domu i ogrodzieHummus. Można pójść i kupić w sklepie. Jeśli jednak chcemy, żeby był dosmakowany po naszemu, nie pozostaje nic innego, jak ... pójść do sklepu;) Po puszkę cieciorki
Obiad gotowyNie od dziś wiadomo, że śniadanie powinno być sycące, porządne... Artykuł Croissant z tuńczykiem i jajkiem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEChwila przerwy od dodawania postów a ja mam wrażenie jak gdyby nie było mnie tu całe wieki. Wybaczcie. Sesja oraz inne codzienne obowiązki pochłonęły mnie
Mango PapajaPozostajemy w tematyce kuchni meksykańskiej na blogu, którą postanowiłam Wam trochę przybliżyć, ale w takim mniej tradycyjnym ujęciu, i bardzo luźnej interpretacji. Dlatego dziś przepis na
SMYKWKUCHNIPomysłem na to pyszne śniadanie zainspirował mnie Jamie Oliver w swojej książce "Gotuj zdrowo dla całej rodziny". I tak oto powstało pyszne śniadanie rodem
Moje Małe CzarowanieZamiast sałatki z tuńczykiem – pasta. Szybka, prosta i, choć może nie wygląda wybitnie apetycznie, to jednak na jęczmiennym chlebie bardzo smaczna. Bez chleba też smakowała
Kucharzyca