Przez taką pogodę, jaką mamy za oknem, nie chce mi się za długo przesiadywać NAWET w kuchni. Wtedy najchętniej, przygotowuję dania gotowe w mig, bez kombinowania
Be Fit Be StrongDzień dobry Wam wszystkim! 😚 Tęskniliście chociaż troszkę? Ja za Wami bardzo 😉 Upłynęły niemalże 2 miesiące od ostatniego wpisu, a mi się wydaje jakby to było wczoraj
Zdrowie na języku :PW Łodzi jedna z knajp serwuje burgery w plackach ziemniaczanych zamiast bułek. Spodobał mi się ten pomysł i postanowiłam wykorzystać go na blogu. Burgera zrobiłam
Mango PapajaWłaśnie zjadam ostatnie kwiaty cukinii z mojej działki. Kwiaty dyni też już poszły. Cóż, jesień! W każdym razie ta pasta jajeczna to będzie wyjątkowe śniadanie ze
Ugotowane pozamiataneDOMOWY PASZTET DROBIOWY Z SUSZONYMI WIŚNIAMI! Robicie w domu pasztet? Ja przyznaję się bez bicia, że dość rzadko. Zazwyczaj wtedy, kiedy gotuję rosół i po prostu
SMYKWKUCHNIGnocchi już były i mam nadzieję, że pamiętacie jak poprawnie zamówić to danie we włoskiej restauracji?:) A dziś w menu kolejne włoskie słowo: bruschetta. Jedni mówią
Obiad gotowyMirabelki to małe, żółte śliwki, które ładnie pachną, są słodkie, a zarazem lekko cytrynowe w smaku. W polskiej kuchni, niestety nie są doceniane, ponieważ jest bardzo
UgotowaćPolecam proste przygotowanie domowych wędlin. Kupujemy schab, płuczemy w zimnej wodzie, odcinamy zbędne kawałki, z których robimy gulasz lub po prostu smażymy z
chleba naszegoW pracy chodzi między nami przepis na paprykarz z tuńczykiem. Przepis jest na znaczną ilość słoiczków, więc na dzień dobry przygotowałam z połowy porcji. No mniej
Gotowanie z pasjąJuż od dawna za mną chodził przepis na zdrową alternatywę dla nutelli. Nie wiedziałam czy będzie dobra, ale daktyle od dawna już czekały. Kupiłam je kiedyś
Gotowanie z pasjąGrillowa letnia uczta pełna kolorów? TAK! Otwórzcie okna, którzy mieszkacie w Łodzi - całe Śródmieście pachnie tymi smakołykami! Serwuje dziś dwie wersje burgerów drobiowych z suszonymi pomidorami
Spektrum SmakuCztery lata temu, przepis na pasztet z cukinii pojawił się na blogu. W tym roku cukinia ponownie obrodziła i też zastanawiam się nad różnym jej zastosowaniem
Gotowanie z pasjąBób, bób, bób… wszędzie na straganach i w warzywniaku widzę bób. I chociaż tego lata bób już gościł w mojej
To co kochamTak tak dzisiaj jest ten dzień. Pierwszy mecz biało czerwonych na Euro. Ja tymczasem nie zostawiam Was z biało-czerwoną propozycją, może na kolejny mecz. Dzisiaj
Gotowanie z pasjąJak człowiekowi chce się zjeść coś dobrego do kromki chleba, najlepiej żeby sam sobie to przygotował. Wtedy jednak wiemy co jemy i co do garnka wkładamy
Gotowanie z pasją