kanapki - 13123 przepisów (strona:640/875)

RZEZUCHA-WIELKANOCNA BOMBA WITAMINOWA 118

przykryc folia spozywcza,by przyspieszyc kielkowanie.Po 10-ciu dniach rzerzucha osiaga pelna dojrzalosc.Nalezy dbac ,by nie zakwkitla,bo wtedy nabiera ostrego i gorzkiego smaku.Wyrosnieta scinaj nozyczkami i dodawaj do kanapek,zup,sosow,salatek,surowek,past i masla.Zalecana dzienna porcja to 2-3 lyzeczki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety z boczniaka a`la schaboszczak 154

reczniku papierowym,by osaczyc je z nadmiaru tluszczu.Podawac jako goraca przekaske lub z ziemniakami i surowka na drugie danie obiadowe.Nadmiar usmazonych boczniakow zjedlismy na zimno z chlebem jako kanapki na kolacje.Pycha

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasztet z cukinii - pyszny 197

bardzo,oto przepis na fenomenalny pasztecik z cukinii.Juz zapach wydobywajacy sie z piekarnika zapowiadal wynik eksperymentu.Pasztet jest tak smaczny,ze mozna go jesc i jesc....Swietny na zimno do kanapek,jak rowniez pokrojony w grube plastry i przysmazony na patelni.Bardzo polecam! Skladniki na 1 foremke: 3 cukinie + 1 dodatkowo 2 cebule 3 spore zabki czosnku 2 lyzki masla ghee

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Normandzki chleb z jablkami Hamelmana 142

Jablek nigdy nie suszylam takze uzylam kupnych,moze tylko pocielam je w troche za duze kawalki.Chlebek bardzo smaczny i aromatyczny,ale o wyraznym slodkawym posmaku ,takze jako baza wytrawnych kanapek nie sprawdzi sie,choc to pewnie rzecz smaku.Jedyna moja modyfikacja,wynikla raczej z koniecznosci niz wyboru to podmiana polowy maki chlebowej na make orkiszowa 630. Skladniki na 2 bochenki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczeń rzymska z pieczarkami 138

bardzo smaczny ma jeszcze jedną wielką zaletę - za jednym zamachem mamy 2-3 obiady.I nie tylko obiady,bo pokrojony w cienkie plastry na zimno jest świetny jest również do kanapek. Pieczeń nie ma szans się znudzić,bo wystarczy zmienić kilka składników i za każdym razem może być zupełnie inna.Moja dzisiejsza jest pyszna,bo z dodatkiem pieczarek. Składniki na 1 keksówkę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Buraczki ćwikłowe z tartym chrzanem 190

jedno z moich ulubionych warzyw.Do buraczków mam słabość od zawsze.Bez czerwonego barszczu,sałatki z buraczków i ćwikły moja kuchnia nie mogłaby istnieć.Ćwikła to mój ulubiony dodatek nawet do kanapek,także króluje w mojej kuchni przez cały okrągły rok,a nie tylko od święta.Smak ćwikły w głównej mierze zależy od jakości buraków,dlatego najlepiej byłoby zaopatrzyć się bezpośrednio

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Faszerowane ogórki 169

wiesz co zrobić z przerośniętymi ogórkami ? Jest na to rada, nafaszeruj je i po kłopocie. Takie śniadanko to będzie fajna odmiana do często zwykłych i na szybko kanapek. Dla tych co ciągle w biegu w sobotę czy niedzielę mogą zrobić rodzince takie fajne ogóreczki. 2 - 3 grubsze ogórki ( w zależności od wielkości ) 150 g półtłustego twarogu 1/2 małej cebuli

Ewa w kuchni
Ciabatta 147

Ciabatta to moje ulubione włoskie pieczywo. Jest pyszne – jak jest świeże – maczane tylko w ulubionej oliwie… Oczywiście można też przygotować kanapkę lub jeśli coś nam zostanie do następnego dnia i zaczyna już wysychać zrobić sobie pieczywo czosnkowe….:) Kilka razy już je piekłam z różnych przepisów ale żaden przepis nie był godny polecenia:( Ale ten mogę

UgotujmyTo.pl
Chleb czekoladowy z orzechami i rodzynkami 126

chleb nie wyszedł mi może idealnie, to mnie -i wszystkich, którzy go spróbowali -zachwycił :)! To coś pośredniego w smaku między ciastem i chlebem :)! Smakuje rewelacyjnie bez niczego ale w kanapkach z miodem, ulubioną konfiturą, masłem orzechowym i bananem też się sprawdzi ;)! Jak zobaczyłam przepis na ten czekoladowy chleb, to od razu przyszło mi do głowy, żeby dodać do niego orzechy

UgotujmyTo.pl
Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów 174

Jeśli lubicie hummus, to ta pasta z ciecierzycy na pewno będzie Wam smakować. Jak dla mnie to smarowidło idealne do kanapek, krakersów lub jako dip. Można dodawać do niego ulubione zioła i przyprawy. Dobrze jednak pamiętać o dodatku kminu rzymskiego, który idealnie do ciecierzycy pasuje. Oczywiście zamiast ciecierzycy z puszki można użyć suchej, namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości

UgotujmyTo.pl
Karkówka pieczona 158

rozpływała się w ustach, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Mięso jest delikatne, soczyste i jędrne i idealnie smakuje w tej słodkiej musztardowej glazurze. Mięso idealnie nadaje się na kanapki, ale też będzie wspaniale łączyło się z ziemniaczanym puree, ryżem czy kaszą na obiad. Długi czas pieczenia w niskiej temperaturze jest jednocześnie i dużą wadą i dużą zaletą. Wadą

UgotujmyTo.pl
Schab z szynkowara 193

dodatek majeranku, który bardzo lubię i który bardzo mi pasuje w połączeniu ze schabem. Schab przygotowany w ten sposób wyszedł soczysty i mięciutki i sprawdzi się zarówno na kanapkach ale też jako świąteczna wędlina. Jeśli lubicie domowe wędliny to koniecznie musicie poeksperymentować z szynkowarem… który można kupić na allegro, w różnych rozmiarach, w zależności od rodzinnych potrzeb! Zapraszam

UgotujmyTo.pl
Pasztet z kurczaka z grzybami 224

kurczaka z suszonymi grzybami. Pasztet drobiowy z grzybami jest pyszny, aromatyczny i wilgotny. A z dodatkiem suszonych grzybów… to idealny pasztet na świąteczny stół, ale też na zwykłą kanapkę. Na blogu możecie też znaleźć przepisy na pasztet z królika czy pasztet ze śliwką , a dla osób, które nie jedzą mięsa, pasztet z fasoli i pieczarek czy pasztet z ciecierzycy

UgotujmyTo.pl
DOMOWE MASŁO ORZECHOWE 161

odrobiny oleju, ponieważ ze zmielonych orzechów olej sam sie wytwarza. Jeśli nie używacie orzeszków solonych, koniecznie dodajcie sól! Słodko-słone domowe masło orzechowe - pyszne na kanapki, do ciast lub wyjadania łyżką wprost ze słoiczka! Polecam! SKŁADNIKI na wersję crunchy: 500 g + 125 g solonych orzeszków ziemnych (bez łupinek) WYKONANIE: 500 g orzechów podpiecz krótko na patelni, lekko ostudź

Słodko-Słony Świat Ilony
PAPRYKARZ Z KASZĄ PĘCZAK 165

Dzieci zasmakowały choć odrobinę "tamtego" czasu i dałam im paprykarz na pajdzie świeżego chleba, dokładnie tak jak to robiła moja Mama:) Bardzo im smakował:) A ja kiedy tak zajadałam kanapkę, wróciłam myślami do czasów beztroski, oczyma wyobraźni widziałam trzepak, grupkę znajomych dzieci, jedne trzymały w ręku pajdy z paprykarzem, a inne butelki kultowej już oranżady... Piękne to były czasy

Słodko-Słony Świat Ilony