kuchni. W piątek Małzon kupił mi świeże figi i przyznam, że z początku nie bardzo wiedziałam co z nimi zrobić. Gdzieś kiedyś widziałam je w cieście, innym razem na kanapce. W tej drugiej wersji postanowiłam świeżej figi spróbować po raz pierwszy. Grzanka z kozim serem, salami i figa 2 kromki pieczywa, u mnie bagietka
Dzieje kuchennej WiewióryCały czas kombinuję co by tu Córci zapakować do śniadaniówki. Oprócz wszelkich ryżów, kasz, granoli czy kanapek trafiają tam również ciekawe, trochę zdrowsze wersje ciast czy słodkich bułeczek. Dzisiaj dostała kawałek przysmaku, którego baza była marchewka i banan. Przepis podpatrzyłam w Co dziś zjem na śniadanie. Będę jeszcze z nim kombinować. U nas w wersji bez pomarańczowej i z pestkami
Dzieje kuchennej WiewióryPyszności to niebywałe! Na kanapkę, jako polewa do ciasta czy nalesników, ale i do wyjadnia łyżeczką. Powstały dzięki dwóm czynnikom. Pierwszy to zalegająca w lodówce resztka śmietany kremówki, a druga to książka jaką sobie kupiłam tydzień temu. Jest nią "Moja mała francuska kuchnia" Rachel Khoo. Czekałam i czekałam, potem trochę odstraszała cena, a później była promocja w EMPIKu
Dzieje kuchennej Wiewióryśledzie w śmietanie i śledzie z chili, była sałatka z tuńczykiem oraz klasyczna sałatka jarzynowa, ponadto tartaletki z kapustą kiszoną i żurawiną, paszteciki z kaszą gryczaną, a także wspaniałe kanapki z chałki z pastą z grochu i wędzoną rybą - mniam ! Nie zabrakło też słodkich przyjemności. Tego wieczoru raczyliśmy się wyśmienitymi pierogami z makiem i sosem karmelowym, kremem piernikowym oraz wypiekami
kolorowotorcikowoziaren słonecznika ok. 1/2 szklanki startego parmezanu ok. 1/2 do pełnej szklanki oliwy zoliwek Wszystkie składniki dokładnie ze sobą ucieramy w moździerzu albo w blenderze. Podajemy do kanapek albo twarożków
Bon Appetit Małgorzatygyros z sosem czosnkowym Sałatka żółta Sałatka z kurczakiem i selerem Przekąski: Imprezowe kęski drobiowe z sosem żurawinowym Chrupiące kąski kurczaka Roladki sz ynkowe z sałatą Kolorowe kanapki Muffinki z szynką i żółtym serem Jajka faszerowane chrzanem i szynką Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane tuńczykie m Galaretka drobiowa Krakersy z pastą serowo-rzodkiewkową Dorsz po grecku
Kuchnia domowa Aniprzetworów czereśniowych robiłam dotychczas tylko kompot . Ale w tym roku zrobiłam też porcję dżemu na spróbowanie. Ponieważ 2 łyżki nie chciały się już mieścić do żadnego słoiczka, wylądowały na kanapkach. Poezja smaku - dżem z czereśni jest pycha! Polecam. Z podanej porcji wyszły mi 3 słoiki 400ml. Składniki: 1 kg wypestkowanych czereśni 2 niepełne szklanki cukru 1/2 szklanki wody 1 konfiturex
Kuchnia domowa AniSposób przygotowania: 1. Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości. 2. Cebulkę drobno siekamy. 3. Ogórki kroimy w kosteczkę. 4. Dodajemy keczup i wszystko mieszamy. I gotowa pasta może wylądować na kanapce! Smacznego!!! Źródło: Matka, żona i kucharka
Kuchnia domowa Anipasta to wspomnienie mojego dzieciństwa. Mama często nam taką robiła do kanapek. Składniki: 200 g twarogu 2-4 łyżki jogurtu naturalnego sól mielona słodka papryka Sposób przygotowania: 1. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt i mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystejcji. 2. Doprawiamy solą i mieloną słodką papryką. Smacznego
Kuchnia domowa AniKlops można podawać na ciepło z sosem lub na zimno do kanapki. Przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis. Mięso na obiad nr 54 (11/2013). Polecam! Składniki: 1 kg mielonego mięsa (łopatka/karkówka) 3 jajka 2 cebule 3 czerstwe kajzerki woda lub mleko do namoczenia bułek 1/2 czerwonej papryki 1-2 ogórki konserwowe sól, pieprz suszony lub świeży koperek
Kuchnia domowa Aniwodzie. 2. Do roztworu dodajemy ser na 5-7 dni. 3. Ser trzymamy w lodówce, codziennie obracamy go w solance. 4. Domowa feta świetnie smakuje w sałatce czy na kanapkach. Polecam i życzę smacznego!!! Źródło: Magiczne życie Marty
Kuchnia domowa AniSałata jest świetnym dodatkiem nie tylko do kanapki, ale też do obiadu. Składniki: 1 główka sałaty masłowej 1 mały pęczek koperku zielona cebulka kilka łyżek jogurtu naturalnego sok z połowy cytryny sól, pieprz, cukier do smaku Sposób wykonania: 1. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. 2. Przygotowujemy sos: siekamy koperek i zieloną cebulkę. Jogurt mieszamy z zieleniną, solą
Kuchnia domowa AniLubię od czasu do czasu urozmaicić sobie kanapkę ciekawą pastą. Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 120-150 g sera typu feta 1/2 małej cebulki pieprz ewentualnie siekana zielenina Sposób wykonania: 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy. 2. Cebulkę drobno posiekać. 3. Fetę rozgnieść widelcem, wymieszać z tuńczykiem i cebulką, doprawić do smaku pieprzem. Można dodać drobno posiekaną natkę pietruszki
Kuchnia domowa Anikromki chleba tostowego plasterki sera żółtego parówki z szynki keczup Sposób wykonania: 1. Na chleb rozłożyć ser, pokrojone w plastry parówki, cienko posmarować keczupem, przykryć drugą kromką chleba. 2. Kanapkę zapiec w opiekaczu. Smacznego
Kuchnia domowa AniZamiast kanapki można zjeść na śniadanie taką fajną sałatkę. Składniki: 100 g chudego twarogu kilka plasterków szynki drobiowej 1 zielony ogórek 1 pomidor 2-3 łyżki oliwek szczypta soli Sposób wykonania: 1. Ser rozdrobnić widelcem. 2. Ogórka, pomidora, szynkę i oliwki dowolnie pokroić. 3. Wszystko wymieszać z serem, doprawić do smaku. Smacznego
Kuchnia domowa Ani