kanapki - 13123 przepisów (strona:626/875)

Schab w ziołach gotowany na parze 199

pieluszkę w której jest mięso, przykrywamy i gotujemy. Do garnka do gotowania na parze również należy wlać wody;) Woda nie może dotykać mięsa. Można podawać na zimno np. do kanapek bądź na ciepło do obiadu

Krakowskie smaki Ani
Pasta jajeczna 121

Smak mojego dzieciństwa. Prosty, szybki i jakże efektowny dodatek do kanapek. Jak dla mnie numer 1 wśród past. Jednym słowem uwielbiam ją;) Jestem pewna, że i wam posmakuje ;)  Składniki: 10 jajek 2 cebule wegeta do smaku  pieprz do smaku 3 łyżeczki oliwy z oliwek Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, dodać 2-3 łyżeczki wegety, wymieszać, całość

Krakowskie smaki Ani
Buraczki z papryką 240

domowe przetwory. Tym razem zapraszam na pyszna sałatkę z buraków i papryki. Idealnie komponuje się ona z daniami mięsnymi ale także wybornie smakuje sama np jako dodatek do kanapek;) Jeżeli macie jeszcze wolne miejsce w swoich spiżarniach albo piwnicach to koniecznie ją zróbcie, bo nie pożałujecie;) Polecam bardzo;) Składniki: 3,5 kg buraków 2 kg papryki czerwonej  4 cebule

Krakowskie smaki Ani
Pieczarki marynowane 122

niebo lepsze od tych kupnych, wprost idealne, bardzo aromatyczne i przede wszystkim wiemy co tak naprawdę w nich jest. Bardzo fajne jako samodzielna przegryzka bądź też dodatek do sałatek, kanapek czy obiadu. Polecam bardzo;)  Składniki: 1 kg pieczarek łyżka soli  łyżka octu  6 plasterków marchewki  łyżeczka gorczycy 2 liście laurowe 4 ziarna pieprzu  1 mała

Krakowskie smaki Ani
Na walentynki podaruj zdrowie. Chlebek chia. 184

dodatkami. Tym razem  chlebek chia, żytnio-orkiszowy na zakwasie. Trzy rodzaje mąki, nasiona chia, pestki dyni, słonecznika i sezamu oraz płatki  czosnku niedźwiedziego. Znakomity z oliwą, do kanapek, rewelacyjny z hummusem , różnymi pastami i pasztetami. Rezygnując z czosnku mam chlebek uniwersalny, który stworzy duet idealny z domowymi konfiturami (np. z pomarańczowo-imbirową lub z czeremchy

SzczyptaSmaQ
Sobota z jajem #7 Gdy z kanapki wieje nudą? 200

rodzinną tradycją. Innym jest z nim nie po drodze. Jednak dla dziecka są w stanie przejść ekspresowy kurs owsiankowania. Są i takie, które cieszą się z pierwszej "zabawnej" kanapki. I poddają się nie wiedzieć czemu. Zarzekając. Już nigdy więcej wygłupiania! Są różne powody, które pchają matki w objęcia kuchennych rewolucji. Ja na przykład lubię od czasu do czasu wywołać uśmiech

bastalena
Jajka zapiekane w bułce 197

różnie. Raczej nie omijam tego posiłku, ale na tygodniu nie mam czasu go celebrować. Po wyłączeniu kolejnej drzemki w budziku, szybko zbieram się do pracy zabierając ze sobą tylko kanapkę. W pracy robię sobie herbatę i nadrabiam wiadomości z całego dnia. Nic ciekawego, nie ma czego wspominać. Dlatego tak lubię weekendy, gdy mam czas zjeść śniadanie z Mężem. Bez pośpiechu

Pasja Smaku
Miętowe pesto 169

się w swojej roli, jako dodatek do mięsa jagnięcego. Bardzo intensywny i aromatyczny o pięknej barwie. Tak jak pesto bazyliowe, tak i miętowe nadaje się do mięs, klusek, makaronów, kanapek… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Miętowe pesto appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Pasta z łososia 184

miski, mieszam i gotowe. Oczywiście jajko drobno kroję, a czosnek i natkę pietruszki siekam.           Pasty bardzo szybko się robi i są przepyszne. Z nimi kanapka nigdy nie będzie nudna, ale kolorowa i zdrowa !  Dobrej nocy

Życie na widelcu
Pasztet z Tuńczyka z Puszki i Pistacjami 211

może to właśnie brak doświadczenia powstrzymywał mnie przed zabraniem się za ten pasztet. Wyszedł idealny. Bardzo smaczny. Mój syn, który sceptycznie podchodzi do wszelkich pasztetów krojonych zjada go na kanapkach ze smakiem, więc jestem pewna, że i Wam będzie smakował. Przepis znalazłam w książce Marty Grycan, tak jak kiedyś wspomniałam, jestem zawiedziona tą książką, gdyż autorka zbyt małą uwagę zwróciła

Blondynka Gotuje
DOKĄD ZAWĘDROWAŁA RZEŻUCHA? 139

zrobiliście z posianą na święta rzeżuchą? Jeśli nadal rośnie i macie ochotę na inną wersję niż popularna kanapka czy twarożek na zielono , wrzućcie rzeżuchę do zupy. Ja tak zrobiłam i wyszła pyszna, bardzo prosta i wiosenna zupa. Świetny kontrast do zjadanego w święta żurku. Bardzo polecam!  Ten przepis to moja kolejna propozycja w Kuchni Wielkanocnej Olgi Smile.  SKŁADNIKI

KUCHARNIA
Rozwiązana zagadka. Fondue dla ... 153

dodaje jej wspaniałej nuty orientalnej, i dodatkowo wzbogaca o owocowy aromat. Dla mnie jest to zdecydowanie odkrycie na linii banany-czekolada. Choć nigdy nie byłam zwolenniczką czekoladowych smarowideł na kanapkach, od kilku dni dzień zaczynam smarując chałkę lub rogala właśnie tą konfiturą. Mniam! Możecie jej też z powodzeniem używać do smarowania naleśników, gofrów, przekładania kruchych ciasteczek. Myślę, że ze względu

KUCHARNIA
Empanadillas: Post Scriptum 201

pytań co do wersji pieczonej, wariacji ciasta czy samego nadzienia. Zachęcona Waszym entuzjazmem oraz za namową Szelki , która wpadła na świetny pomysł, by zapakować empanadillas do szkolnego pudełka na kanapki,  postanowiłam uzupełnić poprzedni wpis i dodać kilka przepisów na sprawdzone przeze mnie nadzienia plus jeden, który dopiero czeka na swoją kolejkę - może ktoś z Was mnie uprzedzi i podzieli

KUCHARNIA
Szafirowa torebka i malinowy rabarbar. 134

sobą, wiedząc, że ten zestaw zapewni nam więcej szczęścia niż mogłabym upchać w największej torbie i kieszeniach ukochanych jeansów. Dokąd się wybieram? Dlaczego nie spakuję aparatu fotograficznego, książki i kanapek? Czy wino było białe czy czerwone? Ile patyczków po lodach może zmieścić się w maleńkiej damskiej torebce? Czemu wśród tych wszystkich rzeczy upchnięty jest coraz bardziej pognieciony wycinek z gazety

KUCHARNIA
TU I TAM nr 14. Owoc, który stał się warzywem i ser, który zamienia sie w lody. 164

wprost z krzaka, jeszcze ciepłego od słońca, po kolejnego jego, niekończące się wcielenia. Te najprostsze i te najbardziej wymyślne i zadziwiające. Kto z Was podczas górskiej wycieczki nie zagryzał kanapki soczystym, ociekającym po brodzie pomidorem? Kogo nie zachwyca pajda świeżego chleba posmarowanego grubo masłem i obłożonego plastrami pomidora? Kto nie kocha ponad wszystko domowej zupy pomidorowej swojej Mamy? Kto jest

KUCHARNIA