kajmak - 2148 przepisów (strona:65/144)

Kostka alpejska 195

śmietana kremówka nie wydostaną mi się poza formę. Beziki użyte do zrobienia masy kajmakowej możecie kupić w sklepie lub upiec własne według przepisu TUTAJ . Szukasz przepisów na ciasta z kajmakiem? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Ciasto biały lion. The post Kostka alpejska appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Sernik snickers 132

śmietany. Tak przygotowaną masą wyklejamy spód i boki tortownicy. 3. Na przygotowany spód wylewamy masę twarogową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny. 3. Kajmak wkładamy do rondla, dodajemy masło i lekko podgrzewamy, aż się wszystko połączy. Na koniec do masy dodajemy orzechy i sól. 4. Masę kajmakową z orzechami wykładamy na zimny sernik, następnie

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto bez pieczenia 3 Bit na herbatnikach 246

Przepis na przepyszne ciasto bez pieczenia 3 Bit. Połączenie słodkiego kajmaku, masy śmietanowej oraz herbatników daje wspaniałe wrażenia smakowe. Ciasto praktycznie nie różni się w smaku od oryginalnego batonika a jego przyrządzenie jest łatwe i przyjemne. Czas przygotowania: 40 min Czas chłodzenia: najlepiej cała noc   Składniki: (na formę 20×19 cm) 250 g herbatników 250 g masy kajmakowej

Słodki Blog
Tort z malinami i kajmakiem na Chrzest 86

białej czekolady 100 ml kremówki 30 % niebieski barwnik Białą czekoladę rozpuścić z kremówką i barwnikiem, odstawić do ostygnięcia Tort przekroić na trzy części, na pierwszym blacie rozsmarować połowę kajmaku, 2 łyżki dżemu malinowego, ułożyć połowę malin i jedną część bitej śmietany. Powtórzyć z drugim blatem. Przykryć trzecim blatem. Wysmarować górę i boki tortu, zostawić część śmietany do dekoracji. Schłodzić tort

dom-agi.pl
Bananowa krówka – bez pieczenia 171

wiedziałam, że to będzie coś dla mnie. Troszkę miałam potknięć przy przygotowaniu tego ciasta, ale finalnie i tak wyszło bardzo smaczne, choć też dosyć słodkie. Myślę, że głównie to kajmak dosładzał całość – dałam prawie całą puszkę, więc jeśli Wy nie lubicie przesłodzonych ciast, dajcie go tylko tyle, ile potrzeba Troszkę miałam problemów z masą budyniową, bo uznałam

Smaki Na Talerzu
Mazurek z kremem mascarpone 96

kremem, udekorować i gotowe. Smacznego! Print Mazurek z kremem mascarpone .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Prosty i pyszny mazurek. Course Desery Cuisine Polska Keyword kajmak Prep Time 15 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 30 minutes Servings 10 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

SprawdzonaKuchnia.pl
Mazurek z cynamonem 93

nadając jej korzennego aromatu. Dla przełamania słodyczy musiałam oczywiście dodać mój ulubiony dżem z czarnej porzeczki. Dżem idealnie pasuje do tego typu deserów, a swoim kwaśnym smakiem przełamuje słodycz kajmaku. Wykończeniem mazurka, są chrupiące orzechy nerkowca karmelizowane w ciemnym cukrze i kawie. Mazurek z cynamonem jest bardzo prosty i naprawdę błyskawiczny do przygotowania pod warunkiem, że wcześniej kupicie masę kajmakową

SprawdzonaKuchnia.pl
TORT ORZECHOWY 127

rozłożyć sobie na kilka dni. 1 dzień: Pieczemy biszkopt. 2 dzień: Robimy krem orzechowy i składamy tort (przekładamy biszkopt kremem). 3 dzień: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym z kajmakiem. 4 dzień: Tort orzechowy podajemy gościom. Tort najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu go kremami). Tort jedzony na drugi dzień po złożeniu smakuje jak zwykłe ciasto z kremem

Słodki Pomysł
Domowy likier Baileys 127

wódki lub whisky 1 puszka masy kajmakowej (u mnie z Biedronki kakaowa) ½ szklanki śmietany kremówki 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 16 gr cukru z wanilią (ja nie dodawałam) Kajmak, lekko podgrzać (wówczas łatwiej go będzie można wyjąć z puszki) przełożyć do naczynia i dodać do niego kawę rozpuszczoną w odrobinie wrzątku, dodać cukier. Całość zmiksować, i cały czas mieszając mikserem dodawać

moj przepis na
Ciasto Rocher – bez pieczenia 629

kajmakowej, pokruszonego drobno wafelka oraz połowę posiekanych orzechów, mieszamy. Pozostałą masę kajmakową mieszamy z resztą orzechów. Układamy w blaszce w następujący sposób: Herbatniki – masa orzechowa – herbatniki – kajmak z orzechami – herbatniki – biała masa – kakao + ewentualnie wiórki czekolady Ciasto schładzamy w lodówce. Źródło

Smaki Na Talerzu
Delikatny sernik toffi 158

sera na sernik 500 ml śmietany 30% 8 jajek 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 budynie o smaku toffi 1,5 szklanki cukru łyżka masła sól puszka kajmaku – ok. 400g paczka biszkoptów garść orzechów włoskich Delikatny sernik toffi – przygotowanie Żółtka oddzielamy od białek, a następnie ucieramy z cukrem. Ucierając, dodajemy porcjami ser, śmietanę i olej. Białka ubijamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTO KRÓWKA NA HERBATNIKACH Z ORZECHAMI 169

200g herbatników 1 kostka masła (200g) szczypta soli 3 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 500ml mleka 1 opak. budyniu śmietankowego (takiego na 500ml mleka) 1 puszka gotowego kajmaku (ok. 450g) 60g orzechów włoskich WYKONANIE W 100ml mleka rozpuszczamy budyń dodajemy mąkę ziemniaczaną i cukier dobrze mieszamy.Pozostałe mleko zagotowujemy ,wlewamy mieszankę budyniową i gotujemy budyń mieszamy cały czas

Mała w garnku miesza
Ciasto bananowa krówka 107

Jako że zalegały mi w lodówce banany postanowiłam zamiast tradycyjnie kolejnego chleba bananowego zrobić ciasto bez pieczenia, na herbatnikach tym razem z bananami. Banany bardzo fajnie łączą się z kajmakiem, budyniem i śmietaną. Takie ciasta są mało pracochłonne, wystarczy zaledwie kilka składników, noc w lodówce i mamy pyszny deser do popołudniowej kawy. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pychotka na krakersach 936

Pychotka na krakersach jest jednym z tych ciast, które nie wymaga pieczenia i jest proste w wykonaniu. Połączenie słonych krakersów ze słodkim kajmakiem oraz galaretką pozwala uzyskać bardzo fajny smak ciasta. Ciasto idealnie nadaje się na każdą okazję i na pewno zaskoczy nie jednego łasucha (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 900 ml mleka 2 śnieżki 1 margaryna 250 gram puszka masy

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto Lion 104

Ciasto Lion to kolejne ciasto do kolekcji w kategorii ‘bez pieczenia’. Połączenie słodkiego kajmaku, batoników Lion oraz bitej śmietany na pewno zdobędzie serca miłośników słodkości :) Inspirowałam się Zjem to , lecz proporcje ciasta są The post Ciasto Lion appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje