Dziś zapraszam Was na pyszne bananowo-kajmakowe kruche babeczki . Proste, pyszne, ze słodziutkim wnętrzem. Idealne od tak, gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Możecie je również podać na wielkanocnym stole w formie a la mini mazurków. Spróbujcie. Składniki: (na 5 sztuk) 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 140 g masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru około 10 czubatych łyżeczek masy krówkowej kajmak Helio 1 mały banan Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy 3 żółtka, posiekane... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...