Już od dawna chodził za mną królik. Podczas ostatnich zakupów zastanawiałam się stojąc nad sklepową chłodziarką, jaki ma być – w całości, czy pokrojony na porcje
To co kochamKuchnia wielkanocna oprócz jajek, bab, mazurków, barszczu, kiełbasy to również różnego rodzaju pieczyste. Na stołach królują pieczone szynki, polędwice, boczki i pasztety. Mnie osobiście z Wielkanocą
To co kochamJeśli tylko lubicie smak i chrupkość selera naciowego, to gorąco polecam tę sałatkę. Mięciutka pierś kurczaka połączona z chrupkim selerem to (przynajmniej dla mnie) strzałem w
Walijskie PichcenieCzarnina przez jednych uwielbiana, przez innych znienawidzona. Znam ją od dzieciństwa, gotowała ją moja babcia i wtedy (jeszcze jako dziecko)… Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerPyszne, soczyste sznycle z filetu indyka gościły u nas ostatnio na stole. Chrupiąca panierka z odrobiną startego parmezanu + smażenia na klarowanym maśle, przez co sznycle są
Walijskie PichcenieZupa drobiowo-ryżowa Do garnka włożyć porcje rosołowe, wlać 7 szklanek wody. Do garnka włożyć cebulę, pora, połowę pietruszki (cieńszą stronę), liście laurowe, ziele angielskie i
ememe kitchenDziś u mnie kolejna odsłona siekanych kotletów, które bardzo lubimy. Tym razem postanowiłam dodać do nich cukinię, która zalegała mi nie wykorzystana. Bo w mojej
Walijskie PichcenieOstatnio mam szczęście, bo wyjątkowo trafiam na wątróbkę kaczą, co mi się do tej pory nie zdarzało. A mąż bardzo lubi drobiowe wątróbki, a kaczą szczególnie
Bernika - moj kulinarny pamietnikKacza wątróbka to rzadko spotykany u nas rarytas. Doceniają ją koneserzy na całym świecie, szczególnie francuzi, a my niestety nie. Częściej sięgamy po wątróbkę drobiowa czy
Bernika - moj kulinarny pamietnikNo cóż, wiem z rozmów ze znajomymi, że w wielu domach nie ma amatorów na gotowane mięso z rosołu lub innej zupy. U mnie akurat
Walijskie PichcenieKotlety lwowskie to fajna alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Dodatek sera żółtego drobno startego, roztopionego masła i gałki muszkatołowej podkreśla ich smak. Obowiązkowo smażymy je
Walijskie PichcenieZawsze miałam problem co zrobić z mięsem z rosołu. Nie lubię marnować jedzenia, dlatego postanowiłam zrobić sałatkę.. wyszła pyszna :)
Prosty przepis naDzisiaj wzięło mnie na wspominki minionych lat... Ech te wakacje, czy ferie spędzane na wsi... Obejścia pełne zwierząt gospodarskich, które były "żywą spiżarnią", czy wiejskie
R'n'G Kitchen