Przygotowanie : Olej wymieszać z oregano i pieprzem. Warzywa pokroić na dowolne kawałki i posolić. Wymieszać z olejem i odstawić na 15 minut. Grillować 7-8 minut. Podawać z sosem jogurtowym bądź czosnkowym
Magiczne Życie Martypieprzem (sporo) i solą. Mieszamy dokładnie. Smażymy małe placki na średnim ogniu (brzegi będą przypieczone i chrupiące). Usmażone przekładamy na papierowy ręcznik żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy z sosem jogurtowym (ja podalam z czosnkowo-koperkowym
kuchnia doskidżem malinowo rabarbarowy, który robiliśmy na poniedziałkowych warsztatach KUKBUKa z Dr. Oetkerem (o nich już niebawem!!!). Pomysł na placki zaczerpnęłam z "Mamuszki", dokonałam jednak kilku modyfikac ji. Szybkie racuchy jogurtowe 100 ml jogurtu greckiego 100 ml mleka 1 roztrzepane jajko 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody szczypta soli olej do smażenia dżem do podania Wszystkie składniki mieszamy w misce
Dzieje kuchennej Wiewiórysmażyć nieduże porcje placków na rumiany kolor, odkładać na ręcznik papierowy jogurt wymieszać z pokrojoną drobno rzodkiewką, szczypiorkiem, do smaku dać soli czosnkowej - placki są bardzo smaczne z sosem jogurtowym i syte na smaczny obiad...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsię. W smaku intensywne, ale na szczęście pozbawione sztucznych barwników, polepszaczy smaku czy innych takich. Kulturalnie na jogurcie, intensywnie pomarańczowe, ale jednocześnie delikatne. Inspiracją był dla mnie przepis na jogurtowe lody cytrynowe z bloga mojewypieki.com oraz przepis na lody pomarańczowe z książki ” Lody ” Shelly Kaldunski. Składniki : 250 ml jogurtu naturalnego skórka starta z dwóch niedużych pomarańczy
Niebieski kubek z kawazrobić. Byłby idealny do pancakes. Skorzystałam z porad Aleex , która z kolei wzięła przepis od autorki bloga Kwestia Smaku , ale zmieniłam przepis na własną wersję i nieco zdrowszy dzięki jogurtowi i płatkom owsianym. Te ostatnie mogą w całości zastąpić zwykłą białą mąkę, można je też pominąć. Smak będzie jednak inny. Ilość cukru zależy od Waszych preferencji i tego, z czym
Anioszek w kuchniroślinnego (około 36%). Truskawek jest tam bardzo mało (około 0,20%). Składniki cukier tłuszcz roślinny serwatka w proszku tłuszcz kakaowy odtłuszczone mleko w proszku miazga kakaowa odtłuszczony proszek jogurtowy (2,8%) tłuszcz mleczny emulgator (lecytyna sojowa) glukoza pasta z orzechów laskowych maltodekstryna aromaty truskawka (0,18%) regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Oczywiście odkąd poznałam smak domowej czekolady, ta z nadzieniem
lady-och-mistrzyni.blogspot.comzielonych szparagów, sól, cukier, śmietana jogurtowa 10%, 6 jajek przepiórczych, ocet jabłkowy, Szparagi umyć, pokroić w nieduże kawałki (odłożyć dwie główki szparagów) zalać wrzącą wodą (wody powinno być 1 cm ponad szparagi), ugotować do miękkości. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Doprawić solą i cukrem do smaku. Odstawić do ostudzenia. Wymieszać z 3-5 łyżkami śmietany. W garnku zagotować wodę, lekko
królestwo garówznamy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Czyli na ogniu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Dobrym dodatkiem będzie bułka z czarnuszką i jogurtowy dip . Smacznego ! Post Drobiowe szaszłyki z lubczykiem i cebulą pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pewnie już znacie podobne serki z pozostałych moich przepisów (np. klik , klik ). Przypomnę... Labneh - ser jogurtowy. Serek, który praktycznie robi się "sam". Można go doprawić wg uznania lub pozostawić naturalnym. Niżej podałam przykładowe proporcje (serek ze zdjęcia). 400g jogurtu greckiego 2 łyżki gęstej śmietany
Di gotujeburaczkami (potrzebujesz ok. 150 g buraczków) 200 g ryżu basmati (suchego) 1 pęczek koperku 2 cebulki dymki 2 ząbki czosnku garść pestek dyni sporo soli, pieprz oliwa na dip jogurtowy z gorgonzolą: duży kubek jogurtu naturalnego typu greckiego 100 g sera gorgonzola lub innego z niebieską pleśnią 1 duży ząbek czosnku sok z 1/2 cytryny lub do smaku 1 łyżeczka
Chilli Czosnek i Oliwaróżne sposoby, przepisy na sery znajdziecie poniżej: Sery smażone: Z kminkiem lub suszonymi pomidorami sery topione: Serek topiony (domowy) Twarogi: twaróg od podstaw i z ziołami Labneh (arabski serek jogurtowy) Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) Domowy ser żółty jest idealny do kanapek, zapiekanek, czy tarty do pizzy. Polecam! Składniki: ½ kg sera białego półtłustego (twaróg) 400ml mleka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięramach akcji kulinarnej Biało-czerowno na talerzu ogłoszonej na Durszlak.pl proponuję Wam dzisiaj pyszny deser malinowo-jogurtowy w barwach narodowych. Dla 4 osób Przygotowanie : 20 min. 500 g malin 1/2 cytryny 80 g drobnego cukru 200 g serka mascarpone 200 g jogurtu greckiego 4 łyżki płynnego miodu 20 cl śmietany kremówki 20 g cukru pudru Opcjonalnie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapolowy pomarańczy. Całość miksujemy lub ubijamy trzepaczka. Gdy mokre składniki się połącza dosypujemy do nich suchych i również miksujemy, ale nie za długo, tylko do połączenia. Ciasta jogurtowe na etapie dodawania maki nie lubią zbyt długiego wyrabiania. Masę przelewamy do keksówki i wyrównujemy. Pomarańcze obieramy i tniemy na plasterki, które kładziemy na wierzch ciasta. Jeśli się uda pokroić dość cienko
Karczma Honoriettyrzepakowy, naturalne źródło steroli roślinnych i witaminy E i dlatego świetnie pasuje do tego wiosennego towarzystwa. Placek można podać na ciepło lub zimno, ze świeżymi warzywami i sosem jogurtowym. Czas przygotowania: Porcje: 2 formy do ciasta Składniki: Ciasto 150 g mąki pszennej 75 g schłodzonego masła w kawałkach 1 łyżka zimnej wody 1 jajko, schłodzone 1/2 łyżeczki
SzczyptaSmaQ