mięsa delikatnie spłaszczone „wałeczki” i nadziej je na patyczki do szaszłyków (opcjonalnie). Rozgrzej patelnię do grillowania i grilluj mięso z obu stron. Podawaj z chlebkiem pita i sosem jogurtowym. Szafranowy ryż Składniki: Ryż długoziarnisty – 400g Szafran – szczypta Kumin mielony – 1 łyżeczka Cynamon – 1 laska Oliwa z oliwek – 1 łyżka Sól Wykonanie: Odmierz wodę do ugotowania ryżu w proporcjach
Kuchnia Bon AppetitBrzoskwinia – 1 sztuka Morele – 2 sztuki Maliny (najlepiej mrożone) – 1 szklanka Śliwki – 4 sztuki Sok z ½ cytryny Mięta – 3 łyżki drobno posiekanej i kilka listków do dekoracji + lody np. jogurtowe z miodem i orzechami pekan Wykonanie: Wszystkie owoce myjemy i kroimy w równą kostkę. Następnie mieszamy razem z sokiem z cytryny i posiekaną miętą. Zajadamy w upalne dni razem
Kuchnia Bon Appetitrazy po 3 minuty z każdej strony . Koniecznie trzeba smażyć dwukrotnie ,żeby uzyskać lekką chrupkość i właściwe wypieczenie . Chaczapuri jest gotowe – podajemy z sałatką i sosem czosnkowo jogurtowym z dodatkiem kminku Smacznego. Post Gruzińskie Chaczapuri ze szpinakiem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżymiski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Ćwiartki podzielić na dwa kawałki. Następnie kawałki przełożyć do miski z marynatą jogurtowa. Dokładnie wymieszać lub ręką nasmarować mięso. Odstawić do lodówki na kilka godzin, u mnie stało w lodówce przez noc. Następnie kawałki kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przykryć pokrywką lub folią aluminiową
Monia miesza i gotujedodawałam startą cukinię, dynię, kukurydzę, zioła oraz ostre przyprawy. Do gustu przypadł mi również gulasz z papryki (piments au aioli) , zaprezentowany przez Hajduczek Naturalnie: klik . Smak warzyw dopełniony jest jogurtowym sosem. PONIEDZIAŁEK Placki z płatków jaglanych z jabłkiem, surówka z marchwii. WTOREK Placek z płatków jaglanych i cukinii, pomidory, szpinak. ŚRODA Ciecierzyca z warzywami w oliwie, kawałki kalarepy CZWARTEK Gulasz
Kasia Sarnaewentualnie usunąć pestki. Jogurt naturalny wymieszać z majonez. Sos przyprawić solą oraz pieprzem. Do wysokiej miski wsypać selera, winogrono i kukurydzę. Na sam koniec, całość zalać sosem majonezowo-jogurtowym. Wymieszać. Sałatkę schłodzić
Ugotowaćmięsna. Od czasu do czasu nawet zdeklarowany mięsożerca może skusić się na taką odmianę. Nam takie kotleciki ostatnio bardzo zasmakowały! Świetnie smakują z domowym tzatziki, albo innym jogurtowym sosem. Sprawdzą się w bułce z dodatkiem sałaty i konserwowego ogórka - a la hamburger, jak i podane na talerzu z sałatką ze świeżych warzyw. Proste i szybkie danie - zobaczcie sami
Kulinarne Inspiracjenatłuszczonej i wysypanej mąką/bułką tartą). Tak przygotowane ciasto pieczemy w 180-200 stopniach przez ok. 15-20 minut. Wyjmujemy podpieczony spód z piekarnika, studzimy i nakładamy jogurtowy farsz, a na nim układamy pomidory, posypujemy obficie świeżym tymiankiem oraz czarnuszką i pieczemy całość przez kolejne 20 minut w tej samej temperaturze. Wszystkiego pomidorowego
Szybko Tanio Smaczniepapierowy ręcznik ,żeby odsączyć nadmiary oleju i natychmiast serwujemy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Doskonale smakują ze wszystkim , a także z każdym dipem lub jogurtowym sosem . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Panierowane pieczarki, danie w 5 minut pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżynajmniejszych oczkach tarki (na papkę). Dodajemy pozostałe składniki ciasta i dokładnie mieszamy. Smażymy na złoty kolor a następnie odsączmy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podajemy z sosem śmietanowo - jogurtowym
Qchnia po prostulekko je wciskając w czekoladę, która nie będzie już całkiem płynna, ale jeszcze nie zastygnie i ponownie wstawiamy ciasto do lodówki. Mi z podanej porcji wyszło za dużo masy jogurtowej. Mam w domu malutką keksówkę, której dno i ścianki wyłożyłam papierem do pieczenia i herbatnikami, a następnie wlałam tam jogurt i upiekłam. Też wyszło W sumie wyszło mi około
Relaxtimeostatnia warstwa już się zetnie na wierzch wylać galaretkę rozpuszczoną w 400 ml wody (truskawkową). Odstawić do lodówki na kilka godzin aby wszystko dobrze stężało. ***Do masy galaretkowo-jogurtowej nie dodawałam już cukru bo jak dla mnie jest wystarczająco słodka ale jeśli ktoś woli bardziej słodkie można sobie dosłodzić
Monia miesza i gotujeJogurt naturalny powinno się jeść regularnie ze względu na zawarty w nim wapń, który wzmacnia kości i zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego oraz dużą ilość białka. Bakterie jogurtowe odbudowują mikroflorę jelitową, dlatego spożywaj go szczególnie przy zażywaniu antybiotyków. Składniki: szklanka owoców czarnej porzeczki (obranych, bez gałązek) 2 łyżki prawdziwego miodu mały jogurt naturalny Przygotowanie: Owoce czarnej porzeczki obierz
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńmnie zielona pietruszka, mięta) łyżka ziół suszonych (u mnie mieszanka dalmatyńska) papryka słodka papryka ostra/chili pieprz sól ulubione warzywa (np. u mnie sałata, ogórek, pomidor, czerwona cebula) zdrowe jogurtowe dipy Przygotowanie: Mięso mielone przełóż do miski, dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno poszatkowane zioła i według Twoich preferencji i smaku przyprawy (zioła suszone, papryka słodka, ostra/chili,pieprz). Dobrze
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńjednak musi być ona dobrej jakości i bardzo dobrze przygotowana, gdyż czasami ma dziwny posmak;/ Tym razem dobrze trafiłam i danie wyszło przepyszne! Długo duszona jagnięcina w delikatnym sosie jogurtowym z prażonymi migdałami i orzechami nerkowca, z chilli, czosnkiem i innymi bardzo aromatycznymi przyprawami na długo pozostanie w naszej pamięci. Jagnięcinę można zmienić na inne ulubione mięso, testowałam z karkówką
karmelowy