banany zmiksować mikserem, wlać rozmieszane galaretki cytrynowe w 350 ml gorącej wody tortownica 20 cm wyłożona folią spożywczą, na dnie pokładać ciastka kakaowe lub jakie są, wlać tężejące masę jogurtową i schować do lodówki do zastygnięcia na wierzchu rozsypać wypestowane świeże wiśnie lub odsączone z kompotu lub odmrożone na sitku galaretkę wiśniową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wystudzoną
W Mojej Kuchni Lubięmnie dzisiaj muffiny jogurtowe, obłędne z jabłkami , cynamonem i kruszonką. Będzie ich teraz więcej, bo moje dziecko do szkoły już poszło, a wolę mu dać takiego słodycza w formie domowej babeczki, ciasta, batona, niż te kupne. Niestety kiedyś już pisałam, że rodzice chyba nie chcą dbać o swoje dzieci, jak widzę pełną śniadaniówkę słodyczy (wafelków, chipsów, czekoladek), a kanapki
kruche babeczkiprzypadku jest to jogurt grecki , ostatnio zakochałam się dosłownie w nim i zajadam się nim każdej postaci,i serdecznie zapraszam do spróbowania takiego połączenia . Nasze jogurtowe co nie co, można przechować w lodówce na drugi dzień smaki się jeszcze bardziej połączą i będzie jeszcze lepsze . Składniki 6 sztuk rzodkiewki
Mój SmakFajne danie na okazję z rodzinną i nie tylko , przedstawiam jogurtowe udka w przyprawach , fanie smakują więc zapraszam do wypróbowania przepisu . 12 udek ( pałek ) 3 łyżeczki curry 3 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki pieprzu czarnego 2 łyżeczki papryki czerwonej pół łyżeczki cynamonu 1 duża cebula sól do smaku 1 duży jogurt
Mój SmakPamela Druckerman „ W Paryżu dzieci nie grymaszą ”. Jogurtowe ciasto kubeczkowe ze śliwkami na podstawie ciasta z książki Pameli Druckerman totrownica 23 cm 2 kubeczki jogurtu morelowego ( po 135 g każdy) - jeden kubeczek zostawić do odmierzania reszty składników 2 jajka ¾ kubeczka oleju 4 kubeczki mąki 1 i ¾ kubeczka cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cymanonu ½ łyżeczki mielonych
Posadzone i zjedzoneKrokiety z pikantnym farszem i parówką Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą Słodkości: Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami Kokosowy deser a'la tiramisu z jagodami Jogurtowe muffinki z jagodami Kokosowy pudding chia z jagodami Kokosowe ciasto drożdżowe z jagodami i kokosową kruszonką Wegańskie lody - 2 smaki Naleśniki kokosowe z kremem z chia i musem
Cooking MonsterUlubiona pizza mojego taty. Dużo ciągnącego się sera, delikatne kawałki kurczaka choć dosyć mocno przyprawione do tego cebulka z sosem jogurtowym. Po prostu niebo w gębie! :) Z podanych proporcji na ciasto wyjdą dwie pizze o średnicy ok 36 cm z tym, że będą one na grubym cieście (uwielbiam takie!) jeśli wolicie na cienkim zdecydowanie polecam podzielić ciasto na więcej części
Kuchnia Vikibardzo często przygotowuje je na mące ryżowej i jogurcie. Taki omlet jest delikatny w strukturze i smaku. Spróbujcie. Polecam Wam go na śniadanie lub kolację. Ja swój omlet ryżowo jogurtowy jem bez dodatków lub z odrobiną cukru pudru i dżemem wiśniowym. Składniki: 2 jajka klasy M 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżki jogurtu typu greckiego (u mnie 4 łyżki mąki
Słodkie okruszkiPiekarnik nagrzewamy do 200 stopni, bataty przekładamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy około 25 minut do lekkiego zarumieniania. Podajemy z sosem pomidorowym lub jogurtowym. Smacznego! Artykuł Frytki z batatów pochodzi z serwisu MenMagazine
MenmagazinePrzepis autorski (mój). Budyń ma aksamitną konsystencję i doskonale smakuje na ciepło oraz po ostygnięciu. To bardzo prosty deser, który dzięki jogurtowi ostał całkowicie odmieniony. Spróbujcie. (2-3 porcje) 1 opakowanie budyniu czekoladowego 350g jogurtu naturalnego (łagodnego) 150 ml mleka 2 łyżki cukru 20g czekolady gorzkiej (może być dowolna) Budyń z cukrem wymieszać w zimnym mleku i przelać
Di gotujekuchniami świata możemy mieć na obiad coś innego niż zwykle. Nie oszukujmy się – taki obiad jest dość sycący, dlatego świetnie komponuje się z lekką sałatką i odświeżającym sosem jogurtowym. Moje kofty przygotowałam wg pomysłu Silveny Rowe – z dodatkiem pistacji i żurawiny. Ich największą zaletą jest prostota przygotowania. Robi się je błyskawicznie. Kebaby mają mocny, mięsny smak, przełamany ziołami
Poezja smakujagodami Bożena Grzyby z jajkiem Angelika Tarta na gryczanym spodzie z karmelizowaną gruszką Magdalena Francuskie tosty z dżemem i bananem Marta Lody z owocami Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa z pleśniowym serem Marzena Soczewica z burakami i olejem z pestek dyni Monika Rolada z cukinii i kaszy jaglanej Justyna Orzeźwiający chłodnik
Magiczne Życie MartyPierogi jak i frytki z jabłek, są bardzo proste i szybie w przygotowaniu, cudownie pachną i długo nie poleżą na talerzu, polecam… Cynamonowe frytki z jabłek z jogurtowym dipem Składniki: 3 duże twarde jabłka 1/3 szklanki mąki kukurydzianej 1/3 szklanki jasnego brązowego cukru około 1,5 łyżeczki cynamonu 3/4 szklanki naturalnego jogurtu 2 łyżeczki cukru z prawdziwą
Mała Cukierenkapodajemy (albo wkładamy na kratkę do nagrzanego piekarnika, żeby utrzymać ich ciepło i chrupkość). Kończymy smażyć resztę ciasta, co jakiś czas dolewając na patelnię olej. Placki najprzyjemniej smakują z jogurtowym sosem tzatziki, ale można je podać i z samym greckim jogurtem. Danie to moja wariacja na temat Kolokithokeftedes – greckich placuszków z cukinii z fetą i ziołami. Greckie placki zamiast surowych
Karo in the KitchenPokroić awokado w paski i pokropić sokiem z cytryny, aby zapobiec ich zaciemnieniu, dodać do sałatki ,a na wierzch plastry kurczaka gdy lekko stygną . Doprawić sosem winegret ,lub sosem jogurtowym
w mojej kuchni