jogurtowe - 4574 przepisów (strona:183/305)

Pełnoziarnista tarta z warzywami 173

parze. Cukinię pokroić w cienkie plasterki. Jajka dobrze roztrzepać widelcem, połączyć z jogurtem i doprzwić ziołami, ostrą papryką i solą. Na podpieczony spód wyłożyć warzywa i zalać masą jogurtową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i zapiekać 20 minut. Inspirację znalazłam  tutaj

kuchnia doski
Śniadaniowe tarty 164

naczyń i zjecie razem - wyjątkowe śniadanie. Dziś mam dla Was propozycję na śniadanie w formie deseru. Chrupiące tarty, których spód przygotowałam z kruszonych płatków Lubella , a wypełniłam je puddingiem jogurtowym z chia. Jako dodatek świeże lub mrożone owoce. Obalamy śniadaniowe wymówki z Lubellą ! Bo śniadanie to nie tylko obowiązek, śniadanie to przyjemność. Składniki: 1 szklanka płatków pszennych  Lubella

kolorowotorcikowo
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6445

Śledzie 1. Sałatka śledziowa z pieczonymi burakami 2. Śledzie w sosie koperkowo-jogurtowym 3. Śledzie w sosie musztardowym 4. Najlepsze śledzie wigilijne 5. Śledzie po kaszubsku Inne 1. Pieczone paszteciki do barszczu 2. Zupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii

Czerwona Porzeczka
Orzechy włoskie - sprawdzone przepisy i garść informacji 262

kremem z białej czekolady Makowiec na kruchym spodzie Mini tartaletki makowe Piernikowy murzynek z gruszkami Kruszonka lasowiacka Placek z gotowanym serem i jabłkami - kuchnia podkarpacka Kruche kwiatki waniliowe jogurtowe i czekoladowe

Trzeci talerz
Brokułowa sałatka warstwowa 175

Słonecznik prażymy na suchej patelni, tak by się nie przypalił. Układamy warstwami: brokuła podzielonego na jak najmniejsze różyczki, a następnie ziemniaki (obrane i pokrojone w kostkę) i połowę sosu jogurtowego. Posypujemy pieprzem. Kolejną warstwą będzie papryka (oczyszczona i pokrojona w kostkę), feta (w kostkę), kukurydza i reszta sosu. Na wierzch sypiemy słonecznika

Ugotowane pozamiatane
Sałatka na słodko z pomarańczą. 173

Śmietanę przyprawiamy cukrem do smaku i sokiem z limonki, mieszamy.  Do sałaty dodajemy, pokrojone pomidorki,orzechy słonecznik i na wierzchu układamy fileciki z pomarańczy, przed podaniem polewamy sosem jogurtowym. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Torcik żurawinowy 134

szklanki zimnej wody. • Jogurty wymieszać z kwaśną śmietaną, cukrem i cukrem waniliowym oraz żurawiną. • Śmietankę ubić na sztywno i połączyć z masą jogurtową. Dodać namoczoną żelatynę, którą wkładamy na 20 sekund do mikrofalówki. • Całą masę wylać na piernikowy spód i wstawić na kilka godzin do lodówki, najlepiej

To co kocham
Sałatka meksykańska 295

dołu: 1. Pokrojona sałata lodowa 2. Pokrojone pomidory posypane pieprzem 3. Filet z kurczaka polany keczupem 4. Fasola czerwona 5. Ogórek konserwowy pokrojony w kostkę 6. Sos jogurtowy 7. Pokruszone tortille w środku a wokół naczynia korona z trójkątów. Sałatkę trzymamy w lodówce kilka godzin, aby się przegryzła, a tortille wykładamy

To co kocham
Grecki sernik jogurtowy 138

ubitą pianą z białek. • Okrągłą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem. • Na spód pokruszyć herbatniki i wylać delikatnie masę jogurtową. • Pozostawić ok. 1/2 szklanki masy i zmiksować ją z espresso. • Kawową masę wylać na wierzch ciasta i przemieszać delikatnie po wierzchu widelcem. • Piec w 180 st.C

To co kocham
Drożdżowy wieniec adwentowy 125

Składniki: Bułeczki drożdżowe • 3 szklanki mąki • 1 opakowanie suszonych drożdży • 1 łyżeczka cukru • 300 ml mleka • 2 łyżki oliwy • szczypta soli Krem serowy • 3/4 szklanki śmietanki 30% • 2 serki jogurtowe Almette • szczypta soli Dekoracja • pomidorki koktajlowe • różyczki brokuła Wykonanie: Bułeczki drożdżowe • Do miski wsypać przesianą mąkę, drożdże, cukier, sól i przemieszać składniki. • Wlać ciepłe mleko, oliwę

To co kocham
Sernik piernikowy z jabłkami i brzoskwiniami 151

moje ulubione ciasto i bardzo często gości w moim domu. Piekłam już sernik z malinami, z kajmakiem, cytrynowy, sernik-zebrę, z makiem, jagodowy, jogurtowy, z piernikami, amerykański… Tym razem proponuję sernik bardzo piernikowy, w smaku lekko pikantny, jak to powiedziała moja koleżanka Asia – pozostawia ostry smaczek na języku. Sernik

To co kocham
Sałatka z indyka z selerem naciowym i orzechami 164

Składniki: • 500 g mięsa z piersi indyka • 1 szklanka orzechów włoskich • 5 cienkich łodyg selera naciowego • 4 jabłka • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki sosu sojowego Sos jogurtowy • 4 łyżki gęstego jogurtu • 2 łyżki śmietany • 3 łyżki soku z cytryny • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Mięso z piersi indyka pokroić w kostkę, posypać solą

To co kocham
Galaretka z gruszkami i makiem 120

sekund do mikrofali. • Połączyć jogurt z żelatyną, makiem i ewentualnie cukrem dokładnie mieszając. • 4 pucharki posmarować bardzo delikatnie olejem i wlać masę jogurtową na dno pucharków. • Wstawić do lodówki aż jogurt stężeje. • W tym czasie pokroić gruszki w kostkę. Po stężeniu białej warstwy nałożyć pokrojone gruszki i zalać delikatnie kompotem

To co kocham
Surówka z rzodkwi i ogórka 162

obiedzie było ostatnio troszkę lata na przedwiośniu, a to za sprawą pysznej surówki z białej rzodkwi, ogórka i koperku w delikatnym jogurtowym sosie. Ta surówka zdecydowanie pachnie latem i świeżymi warzywami. Polecam, szczególnie gdy tęsknicie za latem, jak ja. Składniki: • 1 biała rzodkiew • 1 długi ogórek zielony • sól, pieprz

To co kocham

Proponowane wyszukiwania