połową posiekanej cebuli. Następnie ułóż kolejno warstwę ziemniaków, marchwi i buraków. Na burakach rozsmaruj połowę wymieszanego jogurtu. Powtórzyć czynność w tej samej kolejności: śledzie, cebula, ziemniaki, marchew, buraki, sos jogurtowy. Wstaw szubę do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Smacznego
Kuchnia bezglutenowaCzasami najszybsze i najprostsze rozwiązanie jest najlepsze! Tak też jest w wypadku ekspresowego jogurtowego ze śliwkami, które rozpływa się w ustach, jednocześnie uzależniając... Składniki: -500g mąki pszennej -3 łyżeczki proszku do pieczenia -300g masła -5 jajek -280g cukru -250g jogurtu naturalnego - 1 cukier wanilinowy -700g wypestkowanych śliwek -50g malin 50g jagód Śliwki umyć, wypestkować
Receptura smakumikserem. Potem dodajemy stopniowo jogurt grecki i mieszamy delikatnie łyżką, do połączenia składników. Następnie do masy dodajemy osączone z zalewy i pokrojone na mniejsze cząstki brzoskwinie, mieszamy łyżką. Masę jogurtową wylewamy na podpieczony i schłodzony spód. Mniejszą część ciasta wyjmujemy z zamrażarki i na wierzch ścieramy je na dużych oczkach. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Cukiernia Pychotkisłodki, mączny, owsiankowy i muffinkowy klimat? Na pewno wypróbuję jaglankę z masłem orzechowym i owsiankę zapieczoną w jabłku, pudding z kaszy mannej, babeczki jogurtowo-owocowe, kokosową leguminę ryżową, jogurtowy deser z brzoskwiniami, dietetyczne pierogi leniwe, torcik arbuzowo-melonowy, sorbet cytrynowy, sernik jaglany na zimno i sałatkę z egzotycznych owoców. Mniam! Zdrowe słodkości na każdą porę dnia Autorka: Katarzyna Maciejko-Zielińska
Ugotowane pozamiatanejeśli lubimy słodsze desery). Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie układamy warstwy naszego deseru. Na dno pucharka wsypujemy około 2 łyżek kostki jabłkowej, następnie połowę jogurtowego chia, znów kostkę jabłkową i chia. Wierzch deseru zdobimy kostką jabłkową, listkami świeżej mięty i 1-2 plastrami jabłek suszonych bez skórki z cynamonem. Podajemy. Szybko, zdrowo i smacznie
Słodkie okruszkiSzukałam pomysłu na dorsza i tak oto powstała ta pyszna patelnia i ryba jogurtowa z bakłażanem, makaronem i brokułami.Syte danie które łączy w sobie wiele składników zdrowych. dorsz: 25 dkg filetu z dorsza 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżeczka kurkumy sól, pieprz przyprawa do ryb olej warzywa: 1 bakłażan 1/2 brokuła 1 gałązka pomidorków koktajlowych 1/2 papryczki chili
wesoła kuchniaziemniaczanej galaretka: 30 dkg truskawek 1 galaretka truskawkowa 1/2 litra wody masa biała: 600 ml śmietany kremówki 30 % 1 galaretka cytrynowa 1/2 szklanki wody 1 paczka biszkoptów okrągłych masa jogurtowa: 400 ml jogurtu greckiego 1/2 szklanki musu truskawkowego 1 łyżka cukier puder 1 i 1/2 łyżeczki płaskie żelatyny wierzch: 1/2 szklanki śmietany kremówki 1/2 szklanki musu truskawkowego 1/2 łyżeczki
wesoła kuchniaSałatka z z kalafiorem w kolorze słońca.Dzisiaj słońca brak więc trzeba sobie jego braki uzupełnić sałatką. Lekka, pożywna. Bardzo dużo warzyw z sosem jogurtowym i jajkiem. Lekka nuta ostrości którą można pominąć jak ktoś nie lubi chili. 1/2 kalafiora 2 łyżeczki płaskie kurkumy 10 małych ziemniaków ugotowanych 2 jajka 2 garście roszponki 5 pomidorków koktajlowych 4 ogórki
wesoła kuchniadelikatnie mieszamy. Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek – mieszamy. odajemy je z wiórkami świeżego masła i oprószone pieprzem. Porcje sałatki nakładamy na miseczki, polewamy sosem czosnkowo-jogurtowym, posypujemy koperkiem. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi i czerwoną cebulą pokrojoną w piórka
Gotuj Sam!minut w zależności od grubości mięsa. Myjemy ogórek i fenkuł. Ścieramy go w dużą łezkę. Dodajemy jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz. Mieszamy. Rumiane paluchy podajemy z sosem jogurtowym z ogórkiem i fenkułem. Jeśli nie mamy kopru włoskiego możemy zastąpić go posiekanym koperkiem
Gotuj Sam!pyszne i szybko zostały zjedzone. U mnie jeszcze sezon rabarbarowy, więc zastąpiłam truskawki rabarbarem. Zasypałam go wieczorem cukrem, puścił sok i dopiero rano pokroiłam na cieńsze plasterki. Placuszki jogurtowe z rabarbarem 250 g jogurtu naturalnego 2 duże jajka 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka cukru brązowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
Gotuj Sam!wpływa również negatywnie na proces ich trawienia. Proszek do pieczenia Proszek do pieczenia jest środkiem składającym się z kilku substancji, które pełnią funkcje spulchniaczy, wyzwalaczy i stabilizatorów . Torcik jogurtowy Podstawowym składnikiem proszku do pieczenia , który pełni funkcję spulchniającą (gazotwórczą), ponieważ jest źródłem dwutlenku węgla, jest wodorowęglan sodu (soda oczyszczona). Jest to biała, krystaliczna, higroskopijna, substancja stała, która w temperaturze
Trzeci talerzZwinąć w rulon. Spód tortilli owinąć folią aluminiową. Do środka tortilli nałożyć łyżką sałatkę. Następnie kurczaka i znowu sałatkę, kurczaka. Rady: Aby zmniejszyć kalorie, zamiast majonezu można zrobić dip jogurtowy czosnkowy
Kuchnia Paulettesjaja, budyń, mąkę, sok z cytryny i aromat. Zmiksować do połączenia się składników. 2. Dodać maliny mrożone. Wymieszać szpatułką. 3. W formie ułożyć herbatniki. Wylać masę jogurtową. 4. W naczynie żaroodporne wlać wodę. Wstawić do piekarnika. Nagrzać piekarnik do 160 stopni. Wstawić sernik nad naczynie. Piec do suchego patyczka. Jeżeli boki zaczną odchodzić i wierzch
Kuchnia Paulettesskrzydełka rozdzielamy. 2. Jajka roztrzepać z jogurtem. Dodać czosnek, sól, chili, pieprz ziołowy, paprykę ostrą i wymieszać. Ugotowane skrzydełka ( każdą część tj. nóżka itp. ) zanurzyć w mieszance jajeczno jogurtowej a następnie dokładnie obtoczyć w mące ( kilka razy). Wrzucić do frytkownicy z rozgrzanym olejem lub do garnka z mocno rozgrzanym olejem. Smażyć na złocisty kolor
Kuchnia Paulettes