Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 18-20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką Muffinki z malinami i białą czekoladą (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakprostych składników wyczarować bardzo smaczne danie. Dowodem na to jest ta pyszna sałatka ze szparagami, szpinakiem i winogronami. Urzekła mnie swoim smakiem i teksturą: jest kremowa dzięki gęstemu jogurtowi greckiemu. Świeżości nadaje szpinak, szczypiorek i koperek. Swoją chrupkość zawdzięcza uprażonym migdałom, a odrobinę słodyczy winogronom. W dodatku jest całkiem zdrowa i fit, dlatego z pewnością na stałe zagości w naszym
Wędrówki po kuchnipozostała odrobina borówek i malin (no malin zdecydowanie mniej bo małe rączki podbierały cały czas). Jogurt zawsze się znajdzie, a czasu za wiele nie mamy więc nasze ulubione ciacho jogurtowe robimy. Składniki: 3 jaja 1 i 3/4 szklanki cukru 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanka oleju 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok 2 szklanek owoców
Gotowanie z pasjągodziny w lodówce. Krakersy siekamy w blenderze lub rozkruszamy przy pomocy wałka, doprawiamy solą, papryką i oregano. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Paski kurczaka wyjmujemy z zalewy jogurtowej i panierujemy dokładnie w zmielonych, doprawionych krakersach. Układamy mięso z kurczaka dosyć ciasno na blaszce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i wstawiamy blaszkę. Pieczemy ok. 30 minut na złoty kolor. Możemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędziałce u mojej siostrzyczki, udało mi się dopaść późne malinki. Nazbierałam ich naprawdę sporo, więc powstał nie tylko pyszny jogurtowy koktajl, ale również cudowne ciasto z kremem budyniowym i galaretką. Jeśli jeszcze u Was znajdą się jakieś malinki, to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Miłego pieczenia 😊 Składniki (wymiary blaszki to 23/33): biszkopt: jajka 6 szt, cukier 12 łyżek, proszek
kulinarne odsłony patifalafelki do zrumienienia z obu stron. Odłożyć na chwilę na papierowy ręcznik dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podawać w bułce pita lub tortilli ze świeżymi warzywami i sosami (np. jogurtowym, ziołowym
zadanie-gotowanieprzez sito aby pozbyć się pestek. Do przetartych malin dodać cukier puder i żelatynę rozpuszczoną w wodzie ( jak by dobrze się nie rozpuściła żelatyna przetrzeć przez sitko). Jak masa jogurtowa będzie już dobrze stężała dodać mus malinowy, i ponownie odstawić do lodówki. Deser malinowy z jogurtem Jeżeli chcemy więcej porcji deseru malinowego z jogurtem, to wystarczy zwiększyć porcje
Pomysłowa kuchniaprzeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy odrobinę cukru - tak do smaku. Na koniec dodajemy jogurt. To razem mieszamy. Na talerz wykładamy makaron, na to polewamy nasz sos serowo-jogurtowy. A na wierzch kilka świeżych borówek oraz mięta. Smacznego
Gotuj z MąkąSoczysta, krucha i przepyszna jest karkówka w sosie jogurtowym. Nic więcej poza przepisem nie powiem :) Składniki : 0,5 kg karkówki 3-4 cebule 200 ml jogurtu greckiego łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli pieprz Przygotowanie : Karkówkę kroimy w plastry i rozbijamy Cebulę kroimy w piórka Doprawiamy cukrem, solą i pierzem Dodajemy jogurt i całość mieszamy Gotową marynatą przekładamy plastry karkówki Odstawiamy
Mechanik w kuchniwymieszać na gładką masę. Dodać jogurty, połączyć. Dodać ubitą pianę, delikatnie wymieszać. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Dodać do masy, wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć biszkopty. Wlać masę jogurtową, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. godziny w 180st. Ostudzić, posypać cukrem pudrem. Smacznego
Zielona Kuchniakońcu napisać o moich warsztatach, które odbyły się na początku sierpnia we Wrocławiu :). Warsztaty prowadziłam pod hasłem „Desery na lato”. Z uczestnikami przygotowałam prosty sernik z truskawkami, sernik jogurtowy z malinami, żel owocowy i bakaliowe kuleczki z marchewką. Serniki ozdobiliśmy przy pomocy nowych tylek – kul sferycznych. W sumie w warsztatach wzięło udział 19 osób i sporo uczestników przyjechało z poza
Mała Cukierenkainne sery: – domowy ser żółty Sery smażone: Z kminkiem lub suszonymi pomidorami sery topione: Serek topiony (domowy) Twarogi: twaróg od podstaw i z ziołami Labneh (arabski serek jogurtowy) Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) Składniki na jedną gomółkę sera suszonego. Suszony twaróg: miałam 660 g twarogu półtłustego białego (najlepszy jest tłusty) 2 jajka sól do smaku Jak przygotować
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępozostawiamy na około 5 minut aż stężeje. Jogurt grecki miksujmy z cukrem/słodzikiem. Żelatynę przekładamy do rondelka i rozpuszczamy delikatnie podgrzewając. Następnie chwilę odczekujemy i powoli wlewamy do masy jogurtowej. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremek. Wierzch dekorujemy owocami. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Muffinki to idealna propozycja na szybki deser, gdyż nie wymagają pieczenia. Niskokaloryczna przekąska wspaniała
Health-Fit-Lifepłynie lub wodzie. Namoczoną żelatynę rozpuściłam w 50 ml wrzątku, przestudziłam i powoli łączyłam z jogurtem naturalnym i cukrem pudrem. Na dno formy wysypałam pokruszone herbatniki, wylałam całą masę jogurtową i powrzucałam w nią maliny. Jogurtowca wstawiłam do lodówki a w międzyczasie rozpuściłam i przestudziłam przeźroczystą galaretkę. Na wierz jogurtowca wyłożyłam maliny i zalałam zimną a nawet tężejącą już galaretką
Życie zaczyna się w kuchnidrugiego śniadania więc dziś razem z firmą Helio zaproponuję przegryzkę w formie batonu zbożowego którą można dostać w wersji: śliwka z czekoladą , banan z czekoladą , owoce leśne i polewa jogurtowa oraz 6 ziarn i miód . Batoniki te są przepyszne, słodkie wręcz idealne na drugie śniadanie zwłaszcza gdy brakuje energii. Czytaj więcej
Pychotkaaa