Dziś coś dla fanów pikantnych dań Pikantna surówka z kapusty z chilli i papryką z dressingiem majonezowo-jogurtowym z pewnością urozmaici każde danie główne. I jak to surówka, robi się w kilka chwil, a gdy jeszcze zostawimy ją do ” przegryzienia” w lodówce na godzinkę to już zupełnie wymiata! Polecam absolutnie do wszystkiego. Nawet mój luby, który nie jest
karmelowynieco rozgniatam i zasypuję cukrem. odstawiam na chwilę, by puściły sok. Do lekko tężejącej galaretki wiśniowej dodaję borówki i wydrylowane wiśnie razem z sokiem, mieszam i wykładam na masę jogurtową. Ciasto pozostawiam w lodówce do stężenia na co najmniej 12 godzin (choć czasem trudno wytrzymać
babka w formiezważania się ze względu na niską zawartość tłuszczu. Teraz opracowałam patent, dzięki któremu potrawa wyjdzie jak w zamierzonym przez nas celu. Jesteś ciekawy? Przeczytaj i wypróbuj! Makaron z sosem jogurtowym z nutką bazylii porcja dla 1 osoby Składniki: około 50 g makaronu bezglutenowego świderki 5 małych pieczarek garść rukoli 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku około 4 cm pora kilka
JaglusiaPanna cotta to deser, który lubimy szczególnie latem. I bardzo lubimy dodawać do niego sezonowe owoce (zobacz panna cotta z sosem malinowym i jogurtowa panna cotta z musem jagodowym ). Jest to deser szybki, prosty i bardzo bardzo smaczny. Dzisiaj u nas z dodatkiem frużeliny morelowej. Jeśli nie macie frużeliny ani moreli możecie użyć do niej innych zmiksowanych owoców
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieCieszmy się sezonem śliwkowym:). Przemyciłam śliwki do muffinek. Pysznych, wilgotnych, jogurtowych. Do tego są tak proste i szybkie w wykonaniu, że w kilka chwil mamy ich całą blachę. 300g jogurtu greckiego 2 jajka L 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 300g śliwek cukier puder + odrobina
Szefowa kuchniwkładamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia jogurt przekładamy do miski i ubijamy przez chwilę mikserem dodając cukier. Wystudzone ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy 2/3 masy jogurtowej. Pozostałą częścią smarujemy wierzch ciasta. Może je dowolnie ozdobić robiąc na przykład owocami. Ciasto przechowujemy w lodówce. Na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej! Jest bardzo delikatne
Health-Fit-Lifeskrzydełka, przekładamy do miski i zakrywamy szczelnie folią. Wstawiamy do chłodnego miejsca na kilka godzin. Grillujemy. Pilnujemy, bo miód się szybko karmelizuje. Do takich skrzydełek dobrze jest podać sos jogurtowy, który złagodzi delikatną ostrość. Smacznego! Post Pikantne skrzydełka z grilla pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenMięciutkie, delikatne placki jogurtowe. Najlepiej smakują z wyrazistymi dodatkami – np. kwaśnymi owocami czy karmelizowanymi jabłkami. Masło rozpuścić. Jogurt zmiksować z jajkami, mąką, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia
Bulliocukinią, szpinakiem i pomidorkami, do którego dodałam jeszcze ser feta i trochę suszonych pomidorów. Chociaż placek to nie do końca właściwa nazwa, raczej zapiekanka:) Zjedliśmy ją z sosem jogurtowym. Ten post jest automatyczny, to znaczy napisałam go w zeszłym tygodniu, teraz się automaczynie opublikował bo ja aktualnie na wakacjach. Pewnie teraz gdy to czytacie właśnie siedzę w kinie bo jestem
Cooking for Emilyrazem nowego jogurtu jako startera z żywymi kulturami bakterii. Do przygotowania kolejnych porcji jogurtu wykorzystuję ten domowy jogurt. Ale jeśli jogurt zaczyna wychodzić mniej zwarty to odświeżam swoje bakterie jogurtowe, używając ponownie jogurtu ze sklepu. Jak zrobić jogurt? Potrzebne jest tylko mleko 3,2% i kilka łyżek jogurtu, który ma w składzie mleko i żywe kultury bakterii bez zagęstników typu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPierogi z owocami lata, tym razem z borówką amerykańską. Polane słodkim sosem jogurtowym z kokosem. Idealne na letni, lekki obiad. CIASTO NA PIEROGI: 3 szklanki mąki 1 1/2 szklanki gorącego mleka szczypta soli ok 300 g borówek amerykańskich cukier SOS KOKOSOWY: 400 g śmietany 12% 3 łyżki cukru 3 łyżki wiórek kokosowych Na stolnicę przesiać mąkę, dodać sól, zrobić
https:KKuchniaMniamUłożyć na cieście przecięte wzdłuż na pół marchewki. Zalać masą jajeczną i piec w 200`C około 40 minut do zrumienienia brzegów ciasta. Podawać z ulubioną surówką lub sosem jogurtowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dodać suchą galaretkę i jeszcze przez chwile prażyć na wolnym ogniu. Jabłka odstawić i czekać aż ostygną po czym wyłożyć na biszkopt, na jabłka układamy okrągłe biszkopty. =>MASA JOGURTOWA SKŁADNIKI: - 1 litr jogurtu owocowego (u mnie brzoskwinia- marakuja) - 1 galaretka brzoskwiniowa - 1 łyżeczka żelatyny WYKONANIE: Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/3szkl wody, gdy zacznie tężeć dodać do jogurtu. Całość
Dziś Ja gotujenagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny (do suchego patyczka). Zachęcam również do wypróbowania innych przepisów z wykorzystaniem truskawek: Ciasto z porzeczkami i truskawkami, Cudaczek, Deser z truskawkami, Jogurtowe placuszki z truskawkami, Koktajl truskawkowo- bananowy, Kruche ciasto z truskawkami, Muffinki z truskawkami i rabarbarem, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Torcik grysikowy z truskawkami Tarta z kremem
paapilotkaaklonowego lub miodu Jogurt kokosowy i syrop klonowy wymieszaj ze wcześniej zagotowaną i wystudzoną śmietanką. Serek waniliowy zmiksuj z masłem orzechowym i 2 piernikami. Do pojemnika wlej masę jogurtową, na nią fantazyjnie wylej masę piernikową. Lekko wymieszaj łyżką. Na wierzch posyp posiekane migdały, chipsy bananowe i pokruszone pierniki. Całość obsyp cynamonem. Wstaw do zamrażarki na 3 godziny
SMYKWKUCHNI