jajko - 22300 przepisów (strona:1196/1487)

Muffins 185

łyżeczki soli         90ml mleka 80ml oliwy             1 jajko              olejek pomarańczowy- lub jaki lubimy owoce cukier puder do posypania   Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy mikserem. Do foremek wkładamy owoce

Smaki Edyty
chocolate muffins-czekoladowe muffiny 231

łyżeczki soli         90ml mleka 80ml oliwy             1 jajko              olejek pomarańczowy- lub jaki lubimy 2-3 jabłka 2 łyżeczki kakao cukier puder do posypania  Wykonanie: Wszystkie składniki łączymy

Smaki Edyty
Naleśniki po chłopsku z sosem camembert 268

strzał w dziesiątke. Do naleśnikow, pasuje wiele sosów- jak mawia mój synek - Użyj wyobraźni- czyli słowa Barney -use your imagination :) Naleśniki: 2 szkl maki 2 szkl mleka 2 jajka 2 łyżki oliwy sól  Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy- jeżeli ciasto jest za rzadkie dodajemy mąki, jeżeli za gęste mleka. Smażymy na niewielkiej ilości oleju .  W międzyczasie gotujemy ziemniaki

Smaki Edyty
Kopytka 182

Serdecznie zapraszam na kopytka z żeberkami . Składniki: ok 1 kg  ugotowanych ziemniaków 1 szklanka mąki 1 szklanki tortowej 1 jajko sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie składniki ugniatamy. Jeżeli ciasto się nie klei podsypujemy mąki. Formujemy wałki z ciasta, kroimy ukośnie co ok 2 cm.  Zagotowujemy wodę z sola I olejem- żeby kopytka nie sklejały się

Smaki Edyty
Tapas III- Przekąski III 335

Dalsza część przekąsek - na imprezę I nie tylko :) Zapraszam Składniki: łosoś z koperkiem pomidory koktailowe kiełbasa suszona- lub podsuszana ogórki jajka na twardo oliwki nadziewane krakersy

Smaki Edyty
Ciasto z czereśniami 215

wiórek kokosowych puszka czereśni bez pestek cukier puder *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.  Wykonanie: Masło, jajka I cukier- razem miksujemy. Dodajemy do miski mąke I wiórki kokosowe. Łączymy.  Nagrzewamy piekarnik do 160 C . Wylewamy ciasto do formy (23 cm ) . Wykładamy czereśniami. Pieczemy 45-55 min.  Po upieczeniu, posypujemy

Smaki Edyty
Liebster Blog Award 217

Pomaga mi znalezć nowe znaczenie życia  7. Twoja największa słabość to.. Sushi  8. Ulubiona potrawa wigilijna? Pierogi z kapustą I grzybami  9. Ulubione śniadanie? Jajka sadzone   10. Kawa czy herbata ? Herbata   11. Ulubiony gatunek sera? Brie   A to moje pytania:   Moja popisowa potrawa to...   Kto „zaraził” cię gotowaniem?   Jakiego

Smaki Edyty
Gruszkowe ciasto do góry nogami 338

miodu 5 gruszek, obranych, przepołowionych na pół *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki. Wykonanie: Mąkę, proszek do pieczenia, jajka , cukier I masło ubijamy na płynną masę, 5-7 min.  Wykładamy tortownicę papierem do pieczenia. Na dno tortownicy wylewamy miód I układamy jak na zdjęciu powyżej gruszki. Do tortownicy nalewamy ciasto

Smaki Edyty
Ciasto czekoladowe z truskawkami- chocolate and strawberry gateau 277

przyjemność . Polecam. Zaczynamy :  Składniki na ciasto: 150 gr self raising mąki* 28 gr gorzkiego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 175 gr drobnego cukru 175 gr masła 4 jajka *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.  Wykonanie: Wszystkie składniki ubijamy razem mikserem w misce- do jednolitej półpłynnej masy. Wykładamy spód tortownicy

Smaki Edyty
Ekspresowe racuchy 1721

śniadanie, czy też na kolację... Wada tego przepisu, to że nie można się już nimi podzielić , bo znikają ... Zaczynamy : Składniki: 2 szklanki mąki 3 jajka ok 1,5 szkl mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki drobnego cukru szczypta soli 3 jabłka olej do smażenia  Wykonanie: Maka, proszek do pieczenia, żółtka, mleko I cukier- miksujemy razem. Powinno

Smaki Edyty
Ciasto migdałowe z czapą budyniową 403

jego niesamowity smak. Zaczynamy: Składniki na ciasto: 150 gr mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 56 gr zmielonych migdałów 175 gr drobnego cukru- caster sugar 175 gr masła 4 jajka Składniki na krem budyniowy: 4 żółtka 75 gr drobnego cukru 1 łyżeczka aromatu waniliowego 6 łyżeczki mąki ziemniaczanej 400 ml mleka

Smaki Edyty
Szybkie ciasteczka z brzoskwiniami 399

kawy jak znalazł ... Zaczynamy :) Składniki na 24 ciasteczka:  220 gr mąki self rising * 220 gr drobnego cukru -caster sugar 220 gr masła 2 łyżeczki aromaru wanililiowego 5 jajek 1 puszka brzoskwiń *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.  Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy do puszystej masy. Dobrze kiedy masło wyjmniemy z lodówki

Smaki Edyty
Ciasteczka z jagodami w 30 minut- Cupcakes with berries 358

jagody z truskawkami. Polecam :) Zaczynamy : Składniki na 24 ciasteczka: 220 gr mąki self rising * 220 gr drobnego cukru -caster sugar 220 gr masła 2 łyżeczki aromaru wanililiowego 5 jajek 125 gr jagód 5-6 truskawek *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki. Jagody I truskawki płuczemy I osuszamy na ręczniku papierowym. Wykonanie: Wszystkie

Smaki Edyty
Kotlet cordon blue- Kotlet faszerowany 314

dałam kotlety wieprzowe oraz miękki ser. Kotlety są przepyszne- polecam :) Zaczynamy:  Składniki 6-8 kotletów 6-8 plasterków szynki kostki sera żółtego olej sól, pieprz, paprika, bułka tarta jajko mąka Wykonanie: Ubijamy kotlety- najlepiej ubijać między woreczkami. Ubity kotlet- solimy, pieprzymy , paprykujemy. Na kotlet układamy plaster szynki I ser żółty. Zawijamy. Obtaczamy w mace, jajku I bułce tartej. Smażymy

Smaki Edyty
Drożdżówki z dżemem i budyniem 420

lata :) Ale się rozmarzyłam Zaczynamy :) Składniki : 500 g mąki 100 g masła 120 g cukru 7 g  drożdży suszonych ok 250 ml mleka szczypta soli 1 jajko dżem truskawkowy budyń       Wykonanie: Masło rozpuszczamy. Mleko lekko podgrzewamy. Mąkę, cukier,drożdże I sól- mieszamy w misce. Dodajemy ciepłe mleko I masło. Łączymy wszystkie składniki mikserem(...)dajemy łyżkę budyniu lub dżemu. Zwijamy podobnie jak gołąbki. Układamy na formie z papierem do pieczenia. Przykrywamy drożdżówki na 15-20 min. Po tym czasie smarujemy każde ciastko rozbełtanym jajkiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15-20 min. Po upieczeniu odkładamy do ostudzenia. Na koniec zrobiłam glazurę z nutką cytryny. Smacznego

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania