jajka z pieczarkami - 3000 przepisów (strona:32/200)

Przekąski na Sylwestra 1453

dużo szczęścia w Nowym Roku!   Śledzik na grzance Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym Kabanosy z serem w cieście francuskim Babeczki na słono z farszem Domowe Qurrito Jajka faszerowane pieczarkami Nuggetsy z piekarnika Schabowe kąski w krakersach Pizzerinki ze szpinakiem

Szefowa kuchni
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 329

olej i wrzucić cebulkę z grzybkami, doprawić solą. Smażyć, aż cebulka się lekko zarumieni, a nadmiar wody z pieczarek wyparuje. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać cebulkę i pieczarki, majeranek, jajko, sół i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Kurczaka wyjąć z lodówki i do środka nałożyć farsz, dokładnie zamknąć kurczaka. Używając do tego celu wykałaczek. Skropić kurczaka oliwą i włożyć

Kuchnia Pokoleń
Placki mięsno-warzywne czyszczące lodówkę. 152

Składniki: -> 200g mięsa – ja użyłem udźca indyczego, lecz może być pierś -> 1/3 bakłażana -> 1/3 cukinii -> 1/3 puszki kukurydzy -> ½ papryczka chilli -> 8-10 pieczarek -> 2 jajka -> pomidor -> 2-3 łyżki mąki pełnoziarnistej -> Sól, pieprz, oregano, bazylia,  Wykonanie:   Mięso kroimy w drobną kostkę przyprawiamy odstawiamy. Warzywa kroimy na grubą kostkę

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Sałatka pieczarkowa z jajkiem groszkiem szynką 216

słoiczek majonezu sałatkowego (250 ml), 1 pęczek rzodkiewki, 5 młodych ziemniaków, 1 puszka groszku konserwowego (lub 1 szklanka świeżego), 25 dag szynki drobiowej, 1 słoiczek marynowanych opieniek lub pieczarek, 2 jajka, 2-3 ogórki gruntowe, sól do smaku, pieprz do smaku, szczypior. Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie , ostudzić i pokroić w kostkę razem z ogórkami i szynką. Ugotować

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety ziemniaczano - ryżowe. Fajne danie :) 216

Zobaczcie co nam z tego wyszło :)   Kotlety ziemniaczano - ryżowe z sosem pomidorowym. (4-5 osób) Składniki : 6 dużych ziemniaków 1/2 serka bałkańskiego 1 woreczek ryżu długoziarnistego 1 jajko 4 pieczarki pieprz czarny, czosnek niedźwiedzi, przyprawa gruzińska Chmeli Suneli, mąka kukurydziana, otręby żytnie do panierki. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, ryż na kleisto. Pieczarki ścieramy na grubej tarce do ugotowanego ryżu

vegetanie
Kotlety mielone z soczewicą 129

czym odcisnąć.Pieczarki umyć, wysuszyć, drobno pokroić i usmażyć.Cebulę drobno pokroić i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę.Wymieszać mięso, soczewicę, pieczarki, bułki, jajko, cebulę, czosnek i przyprawy, całość dobrze wyrobić.Z masy formować kotleciki, obtoczyć  w bułce tartej i smażyć do zrumienienia z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Faszerowane pieczarki 161

razem wymysle do nich jakies inne nadzienie. Teraz bylo bardzo prosto, ale smacznie. Lubie polaczenie pieczarek z cebulka, czosnkiem i serem. Do tego koniecznie sporo pieprzu.skladniki: 500g duzych pieczarek 1 jajko 1 cebula 1 zabek czosnku bulka tarta natka pietruszki ser tarty, najlepiej gouda sok z cytryny sol i pieprz wykonanie:Pieczarmi myjemy i osuszamy. Odcinamy nozki, ktore siekamy.Pieczarki skrapiamy

Przysmaki Karolki
Truskawki. Szparagi. Przekąski. Tartinki z truskawkami i szparagami 202

miłych znajomych jacy mnie odwiedzili zdecydowanie było warto. Myślę, że spokojnie mogłabym podać je nawet na małym przyjęciu.  Wolisz coś ciepłego i konkretniejszego ? Zobacz przepis na Jajka z pieczarkami zapiekane w chlebie ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Jajko zapiekane w boczku ze szpinakiem 136

zarazem wielkie co nieco. Chrupiący boczek, zielony cudowny szpinak w towarzystwie pieczarki no i to coś lejące się jajko ...... czy trzeba nam coś więcej.SKŁADNIKI : 2 PORCJE- jajko 2szt- szpinak 3 garście- pieczarka św. 2 szt- mozzarella pół kuli- boczek w plastrach (lub szynka parmeńska) 6 plastrów- sól, świeżo zmielony pieprz do smaku- gałka muszkatołowa 2 szczypty - 1 ząbek czosnku(...)pieczarki, solimy, pieprzymy doprawiamy gałką muszkatołową dusimy kolejną minutę -  smarujemy kamionkę masłem i układamy w niej boczek (robimy taki koszyczek z boczku)- nakładamy szpinak z pieczarką kruszymy mozzarellę i wbijamy w to jajko- wkładamy do nagrzanego piekarnika na 13-15 minut (w zależności jaki lubimy stopień wysmażenia jajka)- ja podaję to z ciepłym tostowym chlebem poczętym w paseczki

Basia w kuchni
Jajecznica z pieczarkami 167

Jajecznica  o aromacie pieczarek dobry pomysł na obiad Składniki - 4 jajka - 1 cebula - 4 pieczarki - 3 kiełbaski np frankfuterki - sól - pieprz - 1 łyżka koperku - 1 łyżka masła Sposób przygotowania 1. - Masło rozpuścić na patelni podsmażyć na nim pieczarki pokrojone w plastry  doprawić wyciągnąć pieczarki na talerzyk  - Do tłuszczu pozostałego po smażeniu pieczarek dać pokrojoną cebulkę w pióra(...)smażyć aż się zeszkli dodać pokrojone w grubsze plastry frankfuterki  wszystko razem podsmażyć aż się zrumieni 2. - Jajka wbić do pojemnika troszkę wymieszać dodać sól pieprz koperek  wlać na podsmażoną cebulkę usmażyć jajecznicę dodać pieczarki wszystko razem  wymieszać podawać z młodymi ziemniakami lub z chlebem

W królestwie smaków Beaty
PULPETY Z RYŻEM I PIECZARKAMI W SOSIE WARZYWNYM 339

razem mięso wzbogaciłam pieczarkami oraz ryżem, a sos aromatycznymi warzywami.  Wyszło lekko i pysznie :)) Składniki: 600g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe) 150g pieczarek 1 woreczek ugotowanego brązowego ryżu (100g) 2 jajka 1 cebula 2 marchewki kawałek pora 2 łodygi selera naciowego 2 łyżki mąki sól pieprz liść(...)laurowy ziele angielskie majeranek koperek śmietana 18% olej Wykonanie:  Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Do miski wrzucamy zmielone mięso, 3/4 woreczka ugotowanego ryżu, pieczarki z cebulą, jajko. Solimy, pieprzymy, dodajemy majeranek i wyrabiamy dokładnie, aż do połączenia się składników. Zwilżonymi dłońmi formujemy nie duże pulpety. Do garnka z wodą wkładamy starte na oczkach marchewki, pokrojony

Walijskie Pichcenie
SZYBKA SAŁATKA Z BURAKÓW 154

ILOŚĆ PORCJI: 5-7 Składniki: 2 wi ększe ugotowane buraki, 5 średnich ogórków konserwowych, kilka pieczarek - podsmażonych lub sparzonych wrzątkiem, 2 jajka, majonez, sól, pieprz. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo. Pieczarki sparzam przez 5 minut wrzątkiem, następnie hartuję zimną wodą. Wszystkie warzywa i jajka kroję w kostkę. Mieszam z majonezem, doprawiam do smaku solą i pieprzem

JejKuchnia
Kotlety mielone z pieczarkami i zieloną pietruszką 152

drugi dzień, np. odgrzane w piekarniku.  Składniki na porcje dla 4 osób: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z łopatki 1 cebula kilka pieczarek kilka gałązek zielonej pietruszki 1 jajko sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia Cebulkę obrać i drobno posiekać. Pieczarki umyć i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulkę. Gdy lekko się zeszkli(...)pieczarki. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Gdy pieczarki będą miękkie to patelnię zdjąć z ognia. Ostudzić. Mięso mielone przełożyć do miski. Przyprawić solą oraz pieprzem. Następnie wbić jajko oraz dodać cebulkę i pieczarki. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać  drobno posiekaną zieloną pietruszkę.   Jeśli masa jest zbyt rzadka – wsypać 1-2 łyżki bułki tartej. Z przygotowanej

Ugotować
Paszteciki z pieczarkami 121

Ciasto: 315 g mąki 170 g zimnego masła 1 jajko 80 g śmietany 18% 3/4 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli Farsz; 2 cebule 700 g pieczarek 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 jajko opcjonalnie 1 łyżka natki pietruszki Dodatkowo: 1 jajko Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na około 30 minut. Pieczarki oczyścić i pokroić(...)pieprzem. Podsmażać do momentu, aż cała woda odparuje. Pieczarki drobno posiekać lub chwilę zmiksować w malakserze. Ważne, aby były małe kawałeczki pieczarek, a nie przecier pieczarkowy. Do pieczarek dodać posiekaną natkę i jajko,  dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na grubość około 0,5 cm i pas długości około 50 cm i szerokości 15 cm. Farsz wyłożyć

talerz przyjemności
Rożki z pieczarkami 135

Smaczna przystawka dobra z  czerwonym barszczykiemSKŁADNIKINa ciasto:1/2 kilograma mąki1 margaryna2 łyżki cukru1 łyżeczka soli jedno jajkoNa farsz1/2 kilograma pieczarek, 2 cebuleolej do smażeniaWYKONANIEMąkę siekamy z margaryną , dodajemy jajko, śmietanę sól i cukier. Zagniatamy ciasto.Pieczarki płuczemy ( jak są świeże nie ubieram) siekamy drobniej, smażymy na maśle  z pokrojoną w kostkę cebulką.Z ciasta rozwałkowujemy paski , następnie

W kuchennym oknie Ewy