autorka: izzy z bloga Take it Izzy Pieczarki z Niemiec autorka: Make Easy Meal z bloga Make Easy Meal Gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy kuskus autorka: Beata12 z bloga W królestwie smaków Beaty MAKARON Z PIECZONĄ DYNIĄ autor: kar_nowak z bloga Mam to na widelcu Dyniowo-batatowe rösti z jajkami w koszulkach/Pumpkin and sweet potato rösti with poached(...)bloga Weekendy w domu i ogrodzie Jajka zapiekane na pikantnym sosie z bakłażana i pomidorów autorka: mojamamagotuje z bloga Moa Mama Gotuje Pęczotto z kurczakiem, jarmużem i suszonymi pomidorami autorka: JakSmakuje z bloga JakSmakuje Wegańska tarta szpinakowa z tofu i adzuki autorka: nataliapaalac z bloga healthy dreams Ryż z pieczarkami w śmietanie autorka: gaita z bloga Katalog smaków Ziemniaki
Weekendy w domu i ogrodziezagnieść i odstawić do wyrośnięcia. Składniki na farsz: 1 kg pieczarek 2 cebule sól pieprz masło Sposób wykonania: pieczarki myjemy, kroimy w drobną kostkę razem z cebulą. Dodajemy sól i pieprz. Podsmażamy na maśle i zostawiamy do przestygnięcia. Dodatkowo: 1 jajko mielony kminek Ciasto rozwałkować cienko na stolnicy, aż uzyskamy prostokąty. Farsz nanosimy na ciasto i zawijamy paszteciki. Na koniec
Kuchnia Pani WiosnyCiebie;) Smacznego:) Kebabki Składniki: Ciasto: 1 kg mąki 10 dag drożdży 3/4 kostki margaryny (rozpuszczonej) 1 jajko 2 żółtka szczypta soli łyżeczka oregano 1 łyżka cukru 1/2 l mleka Farsz: 1 duży por 2 cebule papryka 80 dag pieczarek 1 kg filetu z kurczaka przyprawa do gyrosa 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy
Lawendowe Niebodużą o średnicy 28 cm): Ciasto: 200 gram mąki orkiszowej 100 gram mąki owsianej 150 gram masła 1 jajko 1 łyżka jogurtu naturalnego po pół łyżeczki: ziół prowansalskich, czarnuszki, soli Nadzienie: 150 gram sera mozzarella 1 średnia cukinia 300 gram pieczarek 6-8 kwiatów cukinii po pół łyżeczki: soli, suszonej bazylii szczypta pieprzu 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula
Mango Papajaumyte i oczyszczone (stare muszą być obrane) pieczarki. Całość duszę do momentu, aż większość płynu odparuje. Doprawiam pieczarki szczyptą soli, pieprzu, ziołami oraz papryką wędzoną. W malakserze umieszczam ugotowaną soczewicę, 2/3 ugotowanej kaszy bulgur oraz 3/4 zawartości patelni. Dodaję jajko, resztę soli i miksuję całość do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Dodaję pozostałą zawartość patelni oraz resztę kaszy
Mango Papajabylo pysznie <3 Polecam każdemu! Składniki: Ciasto: 30g dowolnej pełnoziarnistej lub bezglutenowej mąki (u mnie gryczana) 2 jajka + 1 białko Bazylia Oregano Papryka słodka Papryka ostra Soł morska Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 25g ketchupu Przyprawy Dodatki: 50g mozzarelli Pieczarki Papryka Cebula Oliwki Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno z solą. Łączymy z żółtkami, mąką oraz paprykę. Przekładamy
CzarnawisienkaGrzyby w roli głównej, mogą być również pieczarki, one zapewniają doskonały smak tej potrawie, konkretne w smaku danie na ciepło... Składniki: 250 g mąki 125 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Nadzienie: 250 g ugotowanych grzybów 1 cebula 300 g śmietany 1 jajko szczypta soli, świeżo zmielony pieprz tymianek, gałka muszkatołowa posiekana natka pietruszki Wykonanie: Przesianą mąkę
kgwjanczewołyżek szpinakowej masy. Ciasto złożyć na pół aby przykryło farsz. Brzegi dobrze skleić dociskając widelcem. Paczuszki posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 20-25 minut, funkcja termoobieg.Polecam też:Rożki z kiszoną kapustą i pieczarkami
Monia miesza i gotujepapryczką piri piri i kukurydza. Pieczarki podsmażyłam na oliwie. Płaty tortilli wysypałam częścią pasty serowej, na to ułożyłam pieczarki i dodałam resztę sera. Przykryłam drugim płatem tortilli. Całość podsmażyłam na suchej patelni, aby ser się rozpuścił i pokroiłam w ćwiartki. Jajka pisklaki3 jajka ugotowane na twardo1 łyżka startego żółtego sera1 łyżeczka kukurydzy1 łyżka majonezusól, pieprzJajka ugotowałam na twardo. Wystudzone, przekroiłam
bastalenamoże są panowie, którzy publicznie się przyznają? Składniki na formę 21x21cm (2porcje): Kilka plastrów szynki 10 dag pieczarek – ok. 4 sztuki ¼ większej cukinii ½ czerwonej papryki Garść szpinaku – ok. 15 dag Sól, pieprz Ostra papryka w proszku, bazylia, rozmaryn 6 jajek Kilka łyżek mleka 4 plasterki sera żółtego 1 dymka 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Warzywa pokroić wg uznania. Posolić
Fabryka pomysłówjest mega smaczne.Polecam też:Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek,Smażone kotleciki z kurczakaĆwiartki kurczaka faszerowane mięsemKrucha sałatka z panierowanym kurczakiemZapiekanka jest przeznaczona dla dwóch osób, jest smaczna i sycąca. Bardzo niewiele potrzeba aby to danie przygotować, wystarczy 1 ćwiartka kurczaka wyluzowana z kości, bez skóry, kawałek pora, jajka, mleko, mąka, natka pietruszki.Kurczak z porami zapiekany w cieście1 ćwiartka kurczaka1
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępachnące: Placki po węgiersku Placki: 1 kg ziemniaków ¼ szklanki mąki 1 jajko 1 ząbek czosnku ¼ cebuli 1-2 gałązki koperku Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Sos: ½ kg wołowiny (ewentualnie mięsa wieprzowego) 1łyżka mąki pszennej 2 ząbki czosnku 1 cebula 4-6 pieczarek 1 łyżka masła 1 papryka 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżeczka musztardy Sól(...)rozgrzanym tłuszczu. Przekładam do rondla, spieczoną mąkę z patelni spłukuję zimną wodą i przelewam do rondla. Cebulę kroję w kostkę, wkładam na patelnię do zeszklenia i dodaję do mięsa. Pieczarki kroję w plastry, duszę na patelni na łyżce masła i lekko posolone a następnie dodaję do mięsa. Duszę ok. 1 godziny.Oczyszczoną paprykę kroję w cienkie paski, po godzinie dodaję
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaśniadania! Zobacz również inne wersje past z tuńczykiem ----> pasta jajeczna z tuńczykiem i pieczarkami , pasta jajeczna z tuńczykiem, oliwkami i kaparami , pasta jajeczna z tuńczykiem i żółtym serem , pasta jajeczna z tuńczykiem . Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym - przepis: Składniki: 4 jajka "M" puszka tuńczyka w sosie własnym 1 duży lub 2 mniejsze ogórki kiszone pęczek koperku
Moje Qulinariadrożdży 2 żółtka 100 g masła 200 ml ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli farsz: 400 g kapusty kiszonej 100 g suszonych grzybów lub 10 pieczarek i 5 grzybów mun 2 cebule ziele angielskie kilka sztuk 3-4 liście laurowe sól, pieprz do smaku oliwa do smażenia do posmarowania: 1 żółtko 1 łyżka mleka kminek Przygotowanie: ciasto: Drożdże(...)resztę mąki, dodajemy jajka, resztę mleka, rozpuszczone przestudzone masło, sól oraz zaczyn drożdżowy. Wszystko zagniatamy na dość plastyczne ciasto, które odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę do wyrośnięcia. farsz: Grzyby moczymy przez całą noc w zimnej wodzie, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie,aż zmiękną (około godzinę). Ugotowane kroimy. (Jeśli używamy pieczarek to obieramy je, kroimy
Bon appetit mon amieoleju pieczarki, dodajemy je do soczewicy. Podsmażamy również cebulkę – należy ją drobniutko pokroić i zeszklić. Pod koniec szklenia cebulki wciśnijcie do niej dwa ząbki czosnku- ich smak nie będzie wtedy taki mocny i nachalny. Wrzucamy wszystko razem do miseczki lub garnka z soczewicą. Doprawiamy całość pieprzem, solą, imbirem, gałką muszkatołową. Teraz jeszcze możecie próbować masy, zaraz wrzucimy jajko. Dodajemy siemię(...)cebule (120g) 1 łyżeczka suszonego cząbru 150g pieczarek 2 ząbki czosnku 3 łyżki stołowe drobnych płatków owsianych, błyskawicznych ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki przyprawy do dań z fasoli 1 łyżka stołowa sezamu 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1/2 szklanki bułki tartej, awaryjnie naszykujcie sobie całą szklankę 1 jajko M 2 płaskie łyżki stołowe mielonego siemienia
Karo in the Kitchen