jajka z farszem - 6811 przepisów (strona:194/455)

Pieczone pierożki ze szpinakiem i mozzarellą 150

oczkach szczypta płatków chili sól, pieprz 1 jajko rozkłócone Przygotowanie: Oba rodzaje mąki przesiać do miski, dodać sól i drożdże i dokładnie wymieszać. Wlać oliwę i stopniowo dodawać wody, aby ciasto nie było zbyt lepkie. Wyrabiać przez około 10 minut. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około godzinę. W międzyczasie przygotować farsz. Szpinak powinien być rozmrożony i odsączony(...)mozzarellą.  Piekarnik nagrzać do 200 stopni.  Z ciasta odrywać kawałki wielkości piłeczki pingpongowej, rozgnieść w dłoniach, do środka włożyć farsz szpinakowy, następnie złożyć na pół i skleić. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rokłóconym jajkiem i zapiekać przez 15 minut, lub do czasu aż będą rumiane. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Krokiety gryczano - pszenne ze szpinakiem 244

jakiegokolwiek) - 5 ząbków czosku, - sól, pieprz, papryka słodka Przygotowanie: 1. Ciasto na naleśniki otrzymujemy mieszając mąkę, wodę, mleko, 1 jajko (ja to robię trzepaczką do ciasta), dodaję też soli, papryki, pieprzu (ciasto ma wtedy też delikatny smak). 2. Farsz otrzymujemy podsmażając szpinak z drobno pokrojonym czosnkiem, pieprzem i papryką oraz solą (ilość przypraw zależy od naszego smaku, ale przynajmniej(...)patelnie lekko nasmarowaną tłuszczem i zarumieniamy z obu stron. Pozostawiamy do wystudzenia. 4. Krokiety uzyskujemy kładąc farsz w centrum naleśnika, następnie zaginając brzegi z prawej i lewej strony naleśnika, a zawijając go z góry do dołu. 5. Następnie rozbijamy drugie jajko, dodajemy trochę mleka, mieszamy widelcem był było jednolite i zwinięte naleśniki w nim obtaczamy, a następnie obtaczamy

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Domowe Mini Pierogi Szwedzkie 356

Ciasto: 500 g mąki tortowej 2 płaskie łyżki miodu 260 ml wody 30 g drożdży łyżeczka soli Farsz:       500 g pieczarek 2 duże cebule połowa kapusty oregano czosnek w proszku sól, pieprz ponadto:  masło (ok. 3 łyżki) czarnuszka jajko Pierogi Szwedzkie -Sposób przygotowania:  Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości przez minimum 2 godziny(...)kroimy paski o wielkości ok. 7 cm x 33 cm. Na środek każdego z pasów wykładamy farsz, sklejamy ciasto i odwracamy. Kroimy na paszteciki o długości ok. 5-7 cm. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Każdego pieroga smarujemy rozbełtanym jajkiem, a następnie posypujemy czarnuszką. Pieczemy do zrumienienia - ok. 10-15 minut (w zależności od wielkości) w temperaturze

Słodka Strona
Krokiety z pieczarkami i serem w chrupiącej panierce 212

pysznej chrupiacej panierce, zasmakuje każdemu, kto lubi pieczarki.  Składniki:  CIASTO NA NALEŚNIKI (wychodzi około 10 placków) 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka mleka 3/4 szklanki wody gazowanej szczypta soli 3 łyżki oleju FARSZ PIECZARKOWY: 500g pieczarek 1-2 cebule 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz  *opcjonalnie przyprawa curry DODATKOWO: 5 łyżek startego sera na tarce(...)farszu. Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy drobno. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy pieczarki i smażymy aż odparuje woda. Następnie dodajemy cebulę i przyprawy do smaku. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia cebuli. Na koniec dodajemy szczypiorek, mieszamy i przekładamy do miseczki żeby sobie przestygło. CIASTO NALEŚNIKOWE: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka

Gotuj z Mąką
Sakiewki z karmelizowaną marchewką, fetą i ziołami 200

łyżeczki miodu sok z 1 pomarańczy szczypta soli 2 szczypty pieprzu 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 100g sera feta 1 opakowanie ciasta francuskiego rozkłócone jajko do posmarowania nasiona czarnuszki (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: 1. Marchewki obierz i pokrój w kosteczkę. 2. Na patelni rozgrzej olej i podsmażaj marchewkę przez ok. 10min. 3. Dodaj do marchewki przeciśnięty przez(...)równych kwadratów. 8. Rozdziel farsz po równo na każdy kwadrat ciasta, układając kopczyk na środku i zlep wszystkie rogi ciasta, zamykając farsz w środku i formując sakiewkę. 9. Każdą sakiewkę posmaruj z wierchu jajkiem i posyp ziarenkami czarnuszki. 10. Piecz 15-18min. w 200*C. Smacznego! Caramelized carrots, feta and herbs purses 6 purses Ingredients: 4 medium carrots

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Krokiety w orzechowej panierce 227

mysla o nas samych powstaly dziesiejsze krokiety. Krokiety z pieczarkami w orzechowej panierce skladniki przepis na ciasto farsz: 1 cebula 200g pieczarek sol, pieprz ostra papryka w proszku suszony rozmaryn 1 lyzka masla tarty ser Gouda - opcjonalnie panierka: 1 jajko posiekane orzechy wloskie wykonanie: Zaczynamy od usmazenia nalesnikow. Pieczarki oczyszczamy i osuszamy, kroimy w plastry. Wrzucamy je na patelnie(...)pieprzem, dodajemy troche ostrosci za pomoca papryki w proszku. Na koniec dodajemy odrobine rozmarynu. Gotowym farszem napelniamy nalesniki i zwijamy. Jesli ktos lubi, tak jak moj Maz, mozna do kazdego krokieta dodac troche tartej goudy, ktora nakladamy na pieczarki. Zwiniete nalesniki maczamy w rozmaconym jajku, a nastepnie w posiekanych orzechach wloskich. Krokiety ukladamy w natluszczonym naczyniu zaroodpornym i zapiekamy

Przysmaki Karolki
Pasta z tuńczyka z jajkiem, szczypiorkiem i sosem tabasco 224

tego świeża grahamka, plaster pomidora i pyszne śniadanie gotowe :) Jeśli do pasty dodamy same żółtka, to będzie ona stanowiła fantastyczny farsz do nadziania pozostałych białek. SKŁADNIKI (2-3 porcje) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka 1/2 niedużej szalotki 1/2 pęczka szczypiorku kilka gałązek świeżego oregano kilka kropli sosu tabasco 1 kopiasta łyżeczka majonezu dodatkowo grahamka pomidor SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DefinicjaSmaku
Roladki pomidorowe z ziołowym serkiem 7629

pomysł na imprezową przystawkę. Robi się szybko i nie potrzeba żadnych skomplikowanych składników :) Przepis pochodzi ze strony  Patricia bakes . Jedynie farsz zrobiłam na własny sposób ;) Ps. Myślę, że zielone też by były fajne ;) Składniki: Ciasto:   3 jajka pół szklanki gorącej wody łyżeczka słodkiej papryki w proszku mały słoiczek koncentratu pomidorowego 50g sera żółtego startego na tarce łyżka oleju

Czerwona Porzeczka
Pierogi z ciasta francuskiego ze szpinakiem polane sosem koperkowym 320

pierogowe (i nie tylko ;)) Dzisiaj propozycje na takie właśnie pierogi z farszem szpinakowym. Zazwyczaj zajadamy je z sosem koperkowym lub czosnkowym. Szybkie, niedrogie i mega pyszne! Ilość porcji: 16 pierogów Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego 250g szpinaku mrożonego 150g fety 120g suszonych pomidorów w oleju Jajko Cebula Czosnek Sól, pieprz Sos koperkowy lub Sos czosnkowy Na patelni(...)według gustu solą i   pieprzem, choć z solą trzeba uważać ze względu na słoną fetę. Wyłączamy gaz pod patelnią i dorzucamy jajko mieszając składniki. Ciasto francuskie tniemy nożem na kwadraty, a na każdy z nich nakładamy farsz. Zamykamy na pół po skosie i dociskamy brzegi widelcem. Wstawiamy do piekarnika na około 15 minut na 200 stopni Celsjusza. Kiedy ciasto

Kolizje Smaków
Pierogi z pieca ! PYCHOTA ;-) 739

pszennej; 250 ml mleka 2%; 2 łyżki masła roztopionego bądź oliwy z oliwek; jajko; 25 g drożdży świeżych; szczypta soli do smaku, czasem dodaję do ciasta bazylię lub oregano; pół łyżeczki cukru do wyrośnięcia drożdży. Farsz: duża pierś z kurczaka bądź indyka (200g - 300g); cebula; papryka; świeża bazylia; 2 ząbki czosnku; przyprawy: pieprz, sól, papryka wędzona. Dodatkowo: żółtko(...)miski wsypuję mąkę, dodaję jajko, zaczyn, sól rozpuszczoną w odrobinie wody, roztopione masło bądź oliwę i wyrabiam. Ciasto jest gotowe, gdy nie klei się do rąk, w innym przypadku należy intuicyjnie dodać mąki. Przykrywam je i odstawiam w ciepłe miejsce. A niech rośnie !       W tym czasie zabieram się za farsz. Oczyszczone mięso kroję w kostkę

Życie na widelcu
Pierożki drożdżowe ze szpinakiem 215

łyżka masła, łyżka bułki tartej, sól, pieprz, jajko, mozzarella. Wykonanie: Rozmrożony szpinak dusimy na maśle około 15 minut. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Szpinak przekładamy na sito, aby spłynęła niepotrzebna woda, jaka się w nim zebrała. Do ostudzonego szpinaku dodajemy twaróg, który rozgniatamy widelcem oraz bułkę tartą. Cały farsz dokładnie mieszamy. Mąkę, drożdże, olej, cukier, szczyptę(...)odstawiamy je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto musimy rozwałkować i wycinamy za pomocą szklanki okręgi na które nakładamy farsz i lepimy pierogi. Pierogi nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy startą mozzarellą. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40-50 minut (do zrumienienia). Smacznego

paapilotkaa
bułki z farszem pieczarkowym 178

wody na nadzienie: 400 g pieczarek 1 duża cebula 1 kiełbasa 150 g boczku wędzonego 1 ząbek czosnku sól pieprz na wierzch: 100 g żółtego sera w kawałku 1 jajko 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem (w słoiczku Kamis) Mąkę przesiać. W połowie wody rozpuścić drożdże, dodać do mąki i połączyć z resztą składników. Wyrabiać(...)składniki razem smażyć aż woda z pieczarek się wysmaży, doprawić i wystudzić. Wyrośnięte ciasto podzielić na 7 części. Każdą rozwałkować, na środek nakładać farsz i zlepiać ciasto formując bułki. Ułożyć je na blaszce i posmarować roztrzepanym jajkiem. Ser zetrzeć na drobnej tarce, wymieszać z przyprawami i posypać bułki. piec w 190*C z termoobiegiem przez około 25 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Drożdżowe pierożki z kiełbasą 246

push({}); Z drożdży, letniego mleka, dwóch łyżek mąki i łyżki cukru robimy rozczyn, odstawiamy na około 15 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy przez sito do miski, dodajemy rozczyn, bazylię, jajko, masło, zagniatamy ciasto, jeżeli trzeba to można dodać 3 - 5 łyżek mąki. Odstawiamy na przynajmniej godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie kroimy kiełbasę w kostkę, podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy pokrojoną(...)słodką i ostrą papryką, pieprzem. Z ciasta odrywamy kulki mniej więcej wielkości piłki do ping ponga, w rękach formujemy okrąg, na środek nakładamy farsz i sklejamy jak pieroga. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem i zostawiamy na około 15 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 - 20 minut na złoto brązowy kolor

Delusional Trine
Karczek składany z farszem 181

Dodajemy pieczarki, przyprawiamy sola i pieprzem i smażymy do odparowania sosu. Studzimy.    Do mielonego mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, jajko i podsmażone pieczarki. Wyrabiamy masę, przyprawiając do smaku barbecue i solą.    Na plaster karkówki nakładamy farsz, składamy na pół a brzegi spinamy wykałaczką.    Marchewkę kroimy w plasterki, cebulę w ćwierćplasterki.    Na rozgrzanym oleju

Maminek kulinarny
NALEŚNIKI CZEKOLADOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 205

śmietany lub śmietanki 30% 20 g kakao masło klarowane ghee lub olej kokosowy do smażenia Składniki na farsz: 400 g śmietanki kokosowej 100 g wiórków kokosowych bez siarki i cukru szczypta wanilii opcjonalnie słodzik np. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku Jajka, mleko kokosowe oraz kakao zmiksować dokładnie do połączenia wszystkich składników na jednolitą, rzadką masę. Na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię

Ola la LCHF
NALEŚNIKI CZEKOLADOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 305

śmietany lub śmietanki 30% 20 g kakao masło klarowane ghee lub olej kokosowy do smażenia Składniki na farsz: 400 g śmietanki kokosowej 100 g wiórków kokosowych bez siarki i cukru szczypta wanilii opcjonalnie słodzik np. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku Jajka, mleko kokosowe oraz kakao zmiksować dokładnie do połączenia wszystkich składników na jednolitą, rzadką masę. Na rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię

Ola la LCHF