Mąkę przesiewamy do wysokiego naczynia. Dodajemy wodę, mleko, jaja, olej i sól. Miksujemy do uzyskanie jednolitego ciasta. Na dużej patelni smażymy naleśniki. Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy krokiety. Krokiety maczamy w roztrzepanych jajkach a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
Qchnia po prostusamo zdrowie! Jeśli lubicie bób tak jak ja to musicie koniecznie zrobić te pierogi :-) Składniki; Ciasto; szklanka letniej wody, jajko, 2 łyżki oleju, 500 g mąki, sól Farsz; 1 kg bobu, 1 cebula, sól, pieprz, Wykonanie; Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu studzimy go i obieramy ze skorupek. Umieszczamy
Anioły w kuchniCiasto: 2 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli około 1 szkl ciepłej wody Farsz: truskawki zasypane cukrem Ciasto wyrabiam jak na pierogi, jeśli uznam, że należy dolać ciut więcej wody, robię to. Rozwałkowuję ciasto. Wykrawam okręgi. Wkładam kilka truskawek i zamykam sakiewkę by powstało takie zawiniątko. Gotuję w wodzie. Podaję z posłodzoną śmietaną. Artykuł Sakiewki z truskawkami pochodzi z serwisu
MojaQchnia.pldrobniutko posiekać, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, korzonki grzybów obrać ze skórki i również drobno pokroić. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać jajka i przyprawy, dobrze wymieszać i tak przygotowanym farszem nadziewać grzyby. Farsz ma być położony obficie, z tzw. ” górką”, bo podczas zapiekania opadnie. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i przełożyć na nie grzyby, wstawić do piekarnika
Gosia gotujesmażyć kilka minut, aż zmiękną i nadmiar wody odparuje. Wystudzić. Do zimnych grzybów dodać orzechy, natkę i majonez. Wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku. Jajka przekroić na pół, na każde wyłożyć łyżkę farszu. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomioleju rzepakowego lub oliwy 200 ml maślanki (więcej lub mniej w zależności od mąki) szczypta soi łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka kurkumy 1 roztrzepane jajko do posmarowania pestki dyni, sezam do ozdób Farsz : 300g pieczarek i puszka czarnej fasoli Przygotowanie : Mąkę przesiać przez sitko do dużej miski (pozostałe na sitku otręby dodać do przesianej mąki) dodać drożdże, sól, cukier
zdrowa vege kuchniamarchewki do dekoracji, pozostałe marchewki, pietruszkę i mięso z ryby mielimy przez maszynkę do mięsa. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem, wbić jajko, dobrze wyrobić. Do odłożonej skóry szczupaka nałożyć farsz. Ukształtować, zawinąć ciasno w folię spożywczą. Wywar w którym gotowaliśmy warzywa i głowę, przecedzamy, do czystego wkładamy nafaszerowana skórę z mięsem. Gotujemy ok 25 minut na wolnym
Z Majeczką w kuchnipieczarkami okraszone jogurtowym sosem czosnkowym. Do przygotowania porcji 8 naleśników będziemy potrzebować: - 1,5 szklanki mąki wrocławskiej - 1 i 3/4 szklanki chłodnego mleka - 1 jajko - 1 łyżkę oleju - szczyptę soli Do przygotowania farszu potrzebujemy: - 500 g pieczarek - 250 g mrożonej żółtej fasolki - 250 g mrożonych brokułów - 1 łyżkę masła - po 1 łyżeczce tymianku oraz bazylii - sól i pieprz do smaku
Bez Cebulipierwszy, wyszły bardzo smaczne. Możemy je przygotować na kolację lub na podwieczorek. Składniki: Ciasto: 0,5 kilogram mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko Szczypta soli o,Sole 3 łyżki oleju Farsz: 100 gram kaszy jaglanej Cenos 0,5 kilograma sera białego 50 gram rodzynek królowej Helio 50 gram suszonej żurawiny Helio Cukier trzcinowy do smaku Mąka do podsypania
Bajeczna Kuchniakuskusu dodajemy cynamon, gałkę muszkatołową, rodzynki i pokrojone na mniejsze kawałki śliwki. Zalewamy gorącym bulionem oraz winem, czekamy aż kuskus napęcznieje i mieszamy z surowym jajkiem. Wytrybowanego kurczaka myjemy osuszamy papierem i nadziewamy farszem. Zaszywamy aby farsz nie wypłynął podczas pieczenia. Wierzch kurczaka solimy i oprószamy słodką papryką. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy
W kuchennej krainiekostkę, poddusić na tłuszczu, następnie dodać pokrojone kurki, łyżkę posiekanego rozmarynu i smażyć aż płyn odparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać bułkę tartą, jajko i dokładnie wymieszać. Nadziać „kieszeń” w szynce farszem. Spiąć wykałaczkami lub szpilkami. Wysmarować tłuszczem, włożyć do formy do zapiekania, obłożyć kilkoma gałązkami rozmarynu. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 140 stopni i piec około
królestwo garówKurki – nic dodać, nic ująć Składniki: naleśniki 1 szklanka wody mąka 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju farsz 200 g kurek 1 pojedynczy filet z kurczaka … Czytaj dalej Krokiety kurkowe
czarrna od kuchniłyżka mąki z ciecierzycy (Incola) Ciasto: 100 g mąki z ciecierzycy (Incola) 50 g mąki kasztanowej (Incola) 50 g mąki ryżowej (Incola) 1 jajko szczypta soli himalajskiej 1 łyżka oleju rzepakowego Farsz: 650 g pieczarek 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 papryka czerowna 1 puszka pomidorów 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka oleju przyprawy
Zdrowie na języku :Psamo :) Ryż spokojnie możecie ugotować dzień wcześniej lub przygotować więcej do obiadu, aby specjalnie zostało go do farszu. Składniki na 9 sztuk: 1 młoda kapusta 500g mięsa mielonego (u mnie z szynki) 100g ryżu 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko Sól Pieprz 750 ml bulionu lub wody Sos: 350 ml passaty pomidorowej 1 ząbek czosnku ½ małej cebuli(...)cukru Przygotowanie: Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Cebulę i czosnek posiekać – zeszklić na odrobinie oleju. Następnie do miski dodać ryż, mięso, jajko, cebulę z czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki farszu dokładnie ze sobą wymieszać. Kapustę zaparzyć w gorącej wodzie ok. 5 minut. Następnie wyciąć głąba i zdejmować z niej duże liście, mi wyszło
Fabryka pomysłówpatelnię. Płynna masa powinna spłynąć na patelnię. Ja zawsze odwracam omlet, nie każdy tak robi , ale ja myślę że tak jest lepiej. Nie lubię jak jajko nie jest przesmażone. Odwrócić omlet, natychmiast położyć farsz na połowę omletu i drugą częścią przykryć. Natychmiast zsunąć omlet na talerz. Podawać gorący, smacznego
Kuchnia Pokoleń