przygotowania, ale jednak trochę czasochłonne, mimo to polecam - zarówno efekt smakowy, jak i wizualny wynagradza wszystkie trudy. Przekładaniec poleca się na święta i inne rodzinne uroczystości, zachwyt gości gwarantowany ;) Składniki: I warstwa (biszkopt): 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia mały słoik ulubionego dżemu (u mnie śliwkowy krem czekoladowy ) II warstwa (beza
Domowa Cookierenka AgiUDANYCH MIKOŁAJEK! ! ! ! ! ! ! ! ! :D <a ja na uczenie> może spotkam jakiegoś Świętego Mikołaja? DAWAĆ PREZENTY! :D Składniki (6 placków)/bez dodatków około 320kcal/: 2 jajka 15g otrębów żytnich z zarodkami Skworcu 20g mleka 100g chudego sera białego 10g mieszanki prażonych ziaren Euforia Ziarenkowo 0,5 łyżeczki cynamonu jeśli czujecie taką potrzebę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMiejsce bajecznie owocowych ciast przejmują teraz serniki, ciasta z kremem i różnorodne ciasteczka z bakaliami, które są też nieodłącznym elementem zbliżających się Świąt. Moje ciasteczka owsiane z żurawiną są całkowicie bezglutenowe - nie zawierają mąki ani jajek a w składzie znajdziecie tylko kilka produktów, z czego każdy bezpieczny dla naszego zdrowia. Śmiało możecie je potraktować jako pełnowartościowa przekąska do pracy
Milion Smakówmnie również to pokazania Wam ostatniego wielkanocnego przepisu. Zapodziała się gdzieś ta babeczka między innymi zdjęciami... Szczerze mówiąc, przygotowałam ją już po Świętach, gdy wybierałam się do koleżanki z wizytą. Zaopatrzona byłam w duże, czekoladowe jajka dla jej pociech; pomyślałam też, że miło by było zjeść coś jeszcze w wielkanocnych klimatach do kawki (najlepsza kawa - tylko u Karoliny
Pożeraczka, czyli raz adobrzenią nie było końca. Jest nieprzyzwoicie mocno karmelowa, nieprzyzwoicie słodka i nieprzyzwoicie pyszna! Z pewnością będę ją powtarzać, nie tylko od święta. 200g masła w temperaturze pokojowej 2 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 5 jajek 200g masy kajmakowej 250g krówek 50g mlecznej czekolady 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Polewa: karmelowa czekolada 100g (można
Szefowa kuchniwyśmienity smak i przyznam się, że na moim stole goszczą o wiele częściej niż tylko w czasie świąt Bożego Narodzenia . składniki na 10 krokietów ciasto 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 2 łyżki oleju szczypta soli farsz
Smakowite DaniaCałą sobą czuję święta.KEKS ŚWIĄTECZNY Z JABŁKAMI I BAKALIAMI./przepis od W krainie smaku;/3 jajka1,5 szklanki cukru0,75 szklanki oleju2,25 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli2 jabłkagarść suszonych moreligarść suszonych śliwekgarść rodzynek i żurawiny50 g kandyzowanych skórekUbijam na parze jajka z cukrem. Dodaję olej oraz mąkę, wcześniej wymieszanąz proszkiem do pieczenia i solą
W kuchni Karmel-itkiSzklanka gorącego mleka i kawałek keksa wypełnionego po brzegi bakaliami, to idealne połączenie nie tylko od święta :)Składniki:- 250 g masła- 250 g mąki- 250 g cukru kryształu- 5 jajek- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia- skórka otarta z cytryny- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego- 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej- 100 g rodzynek- 100 g żurawinyPrzygotowanie:Masło ucieramy
Zainspirowana w kuchnipaździernika, przygotowałyśmy dla Was coś ekstra :)Doskonale wiemy, że symbolem tego święta jest wydrążona i podświetlona dynia z wyszczerbionymi zębami i trójkątnymi oczami, ale my tym razem obchodzimy to święto na słodko ^^ my i halloweenowo ozdobione muffiny. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka pół szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia cały cukier wanilinowy
WeAreCrazyDzisiaj proponujemy Wam typową babkę drożdżową, tyle tylko, że słodzoną miodem. Bardzo dobra, nie tylko na święta. To numer jeden na liście drożdżowych przepisów;)Składniki; 80 g miodu, 2 jajka, 200 ml ciepłego mleka, 40 g drożdży, szczypta soli, 100 g masła, 50 g rodzynków, 50 g migdałów, 500 g mąki, Wykonanie;Rodzynki zalewamy wodą aby napęczniały. Migdały
Anioły w kuchniustach. Zdecydowanie ulubione ciasto w moim domu:) Polecam na święta:) Miodownik tradycyjny Składniki:Ciasto: · 500 g mąki · 1 czubata łyżeczka sody · 1 jajko · 3 łyżki miodu
Mania Gotowaniaprzepiorcze jajeczka ?Czy wiecie ,ze przepiorcze jaja sa duzo zdrowsze i smaczniejsze od naszych kurzych codziennych? Moze wlasnie zblizajace sie swieta beda okazja,by ich sprobowac i przygotowac z nich pyszne danie?CZY SA ZDROWE ? O wartosci jajek przepiorczych decyduje duza zawartosc zoltka w stosunku do calego bialka jak rowniez ich unikalny smak.Poleca sie je osobom uczulonym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!prawda Święta Wielkanocne już za nami, ale nie omieszkam pochwalić się naszym mazurkiem wielkanocnym :) Jak na pierwszy raz, to mazurek wielkanocny wyszedł pyszny i bardzo, bardzo słodki :) Widziałem w sklepach wiele propozycji gotowych ciast do mazurków, ale postanowiliśmy zrobić kruche ciasto samodzielnie. I wbrew pozorom nie jest to wcale ani trudne ani czasochłonne :) Poza tym dzięki temu(...)dżem, więc wyszedł bardzo słodki, ale wszystkim łasuchom bardzo smakował :) A jak podobała Wam się moja dekoracja? Mazurek wielkanocny – składniki: 300g mąki 150g masła 80g cukru pudru 1 jajko dżem np. porzeczkowy 400g masy kajmakowej (1 puszka) składniki do dekoracji np. polewa czekoladowa, migdały Mazurek wielkanocny – przepis: 300 g mąki mieszamy z 80g cukru pudru, 150g masła
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dwoje, czy też święta, urodziny, spotkanie z przyjaciółmi. Równie dobrze komponuje się z wszelkiego rodzaju trunkami, począwszy na tych wytrawnych, skończywszy na słodkich - stanowi wtedy świetne "przełamanie" smaków. Wersja tatara, który prezentuję dzisiaj, nadaje się idealnie dla tych, którzy nie przepadają za surowym mięsem czy rybą oraz obawiają się surowych jajek, które najczęściej występują obok tatara. Postarałam
Garniec Magalie