kamieniu do pizzy. SOS POMIDOROWY: - puszka pomidorów pelati - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka octu winnego z jabłek - sól - 2 ząbki czosnku w/w zmiksuj w blenderze, sos gotowy do pieczenia pizzy SKŁADNIKI NA WIERZCH DLA NIEGO: - sos pomidorowy, ser - młoda cebulka, szynka - wysokiej jakośći, świeże oregano, pomidorki koktajlowe SKŁADNIKI NA WIERZCH DLA NIEJ: - sos pomidorowy
SMYKWKUCHNIPrzepisy dostępne są po kliknięciu w nazwę :) Śniadanie: Ryż na gęsto z jabłkami, cynamonem, bakaliami i ziarenkami. Do picia zielona herbata z pigwą. Obiad: Pieczone pierogi ziemniaczane z kiełbasą. Do picia sok jabłkowy. Deser: Oponki serowe + kawa zbożowa Kolacja: Rooibos z wanilią, by się dobrze spało :) R E K L A M A google_ad_client
Smakowy Rajdostępne są po kliknięciu w nazwę :) Śniadanie 1: Jajecznica z pomidorkami i nie tylko :) do picia zielona herbatka Śniadanie 2: 2 jabłka Obiad: Kwaśnica i to jaka :) Deser: Niebiański jabłecznik + kawa zbożowa Kolacja: Pieczony oscypek + herbata rooibos do picia R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot
Smakowy Rajstara mamałyga ze spacerującym po niej robactwem, które na nikim nie robiło wrażenia, tolerowane być może jako dodatkowe źródło białka. Na piecu, na starej patelni prażyły się pestki z dyni i małe zielone jabłka, rzucone w całości. Jak się domyśliłem sypiająca wspólnie gromada nie dawała kobietom żadnej szansy, aby mogły stwierdzić, którego z mężczyzn zaznały między
Jadło i czytadłobędzie się chciało skleić. Odstawić do wyrośnięcia. Bułki posmarować białkiem i posypać kruszonką. Piec w 180 stopniach pół godziny. Próbowałam zrobić 2 rodzaje bułek: z jabłkami i budyniem. Budyń przy sklejeniu cienkiego ciasta potrafił się wylać. Przy jabłkach nawet jak pękła skorupka to nic się nie działo wielkiego
W kuchni bez szafekmiodu i dodatków Składniki: 3 łyżki mąki żytniej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : jogurt naturalny, plasterki jabłka, suszona żurawina Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek
Chocolate Muffin BlogWszystkie składniki wymieszać w misce. Przełożyć do kubka (300-350 ml). Piec w mikrofali na najwyższej mocy przez 2-4 minuty (ja piekłam 3,5 minuty). Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego! Inspiracja z bloga Jabłka z cynamonem
Chocolate Muffin Blogcytryny do miseczki nalewamy odrobinę oliwy z oliwek, po 3 krążki ciasta układamy tak aby na siebie zachodziły, smarujemy oliwą, układamy kosteczki jabłek, rolujemy tak aby powstała cygaretka układamy na blaszce wyłożone papierem do pieczenia pieczemy w temp 175*C przez około 20- 25 minut po ostygnięciu oprószamy cukrem pudrem:) SMACZNEGO
Luźna Kuchniaowsiane, słonecznik, sezam, migdały, cukier, miód (nie musi być płynny- rozpuści się w piekarniku) i sól. Dolewamy sok jabłkowy, możemy go zastąpić 1/2 jabłka startego na tarce. Wszystkie składniki mieszamy. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wysypujemy granolę. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 30 minut. Co 5 minut mieszamy granolę łyżkę drewnianą. Na upieczeniu dodajemy suszone
Aga w kuchniJednym z hitów niedawnego Food Blogger Fest był cydr :) Dla mnie i dla wielu osób, z którymi rozmawiałem z trzech oferowanych wersji grzańca z cydru najlepszy
Parowar Facetawątróbkę i cebulkę. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni po obsmażonej wątróbce. Pozostałe składniki (tu bułka tarta, przyprawy, jabłka) dodajemy do mięsnej masy i mieszamy, mieszamy :) Formę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę i pieczemy 1h na 220 stopniach. Świetnie pasuję na kanapkę jak i do obiadu :) Na ciepło i na zimno :) Smacznego
Zdrowie na języku :Psię składników. Formę o wymiarach 24 x 35 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku.Masa bakaliowa:4 jabłka, najlepiej renety 0,5 słoiczka wiśni smażonych 0,5 szklanki orzechów włoskich 0,5 szklanki rodzynek 2 galaretki wiśnioweJabłka obieramy i kroimy w kostkę
Made By Mom And Sonkroimy na ćwiartki , a potem na plasterki. Ciastka wyciągamy z piekarnika i usuwamy pergamin z grochem. Napełniamy masą budyniową. Na wierzch wkładamy plastry jabłek. Ciasto smarujemy żółtkiem. Ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut. Pieczemy do uzyskania złotego koloru. Wyciągamy i zajadamy! Możemy dodatkowo pokropic miodem i oprószyc cukrem pudrem
Ostra na SłodkoPamiętacie jak pokazywałam Wam PIECZONE PIEROGI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ?Wykorzystałam do nich rewelacyjne ciasto , które jest na tyle uniwersalne i neutralne w smaku
Ostra na SłodkoDzisiaj na blogu relacja fotograficzna z warsztatów kulinarnych, które odbyły się pod hasłem "Kuchnia w parze ze zdrowiem" w Bosch Akademia Smaku w Warszawie.Warsztaty "Kuchnia w
Kulinarne przygody Gatity