Uwielbiam kaczkę z jabłkami. Idealnie soczyste mięso, które przesiąknęło delikatną słodyczą z owoców. Czasami jednak nie chcemy piec lub nie mamy całej kaczki. Na szczęście podobny efekt możemy osiągnąć używając tylko piersi, które udusimy w jabłkach z dodatkiem żurawiny. Jeszcze tylko nutka miodu i tymianku i mamy wyśmienity obiad, który ucieszy nawet wybredne podniebienia
Milion Smakówodstawiamy na około 1 godzinę do podwojenia objętości. W międzyczasie przygotowujemy formę o średnicy 26 cm, wykładamy papierem do pieczenia, samo dno a boki smarujemy masłem. Ciasto rozwałkowujemy, staramy się jak najmniej podsypywać mąką. Przekładamy do formy. Jabłka obieramy, kroimy w plasterki i układamy blisko siebie. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy ponownie na około 20 minut, do napuszenia się. Kruszonka(...)mąki 100 g cukru 100 g roztopionego masła 50 g rodzynek Składniki łączymy ze sobą a następnie rozkruszamy po jabłkach. Na kruszonkę rozrzucamy namoczone wcześniej w gorącej wodzie rodzynki. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 45-50 minut, do zarumienienia się. The post Szarlotka z Kruszonką na Drożdżowym Spodzie appeared first on Made
Made By Mom And Sonwiększą). Większą wykładamy na blaszkę i podpiekamy ok 15 min, mniejszą wkładamy do zamrażalnika.Owoce np. jabłka , śliwki pokroić w mniejsze kawałki, rozłożyć na podpieczonym cieście, zalać ubitą pianą z białek , na wierzch porwać lub zetrzeć ciasto z zamrażalnika. Piec ok 45 min w 180 - 200 stopni
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniamięsnego obiadu. Buraki duszone z jabłkiem i chrzanem to bardzo ciekawa alternatywa dla zwykłej surówki. Składniki: 1 kg buraków cytryna 2 jabłka 3 łyżeczki chrzanu łyżeczka cukru sól 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Buraki pieczemy w piekarniku lub gotujemy do miękkości. Obieramy ze skórki i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Obrane ze skórki jabłka także trzemy
Pobite gary Barbaryszklanka mąki orkiszowej typ 720 2 jaja "zerówki" rozmiar L 2łyżki oleju rzepakowego 1szklanka mleka 1/3szklanki wody gazowanej 1 szklanka jagód 1 średnie jabłko(obrane) 3/4 tabliczki czekolady szczypta soli szczypta cukru 2 szczypty proszku do pieczenia Wykonanie 1. Do dużej miski wbij jajka. Dodaj szczyptę soli i cukru np. cukru z bzu lub cukru waniliowego. 2. Rozbełtaj rózgą jajka(...)Dolej odrobinę ekstraktu waniliowego-ok.3 kropel(jeśli masz) i szklankę mleka. 3. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. 4. Mieszając masę na placuszki stopniowo dolewaj wodę gazowaną i olej. 5. Dorzuć starte na tarce o dużych oczkach jabłko i porządnie umyte,ale osuszone z wody jagody oraz drobno pokrojoną czekoladę. (u mnie każda kostka czekolady przekrojona jest
Fiolka w kuchniCiasto: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki mąki krupczatki 3/4 szklanki cukru 200 g masła lub margaryny cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 żółtka gęsta śmietana łyżka kakao Nadzienie: I kg jabłek łyżeczka cynamonu cukier do smaku 4 łyżki manny II litr mleka 3 jasne budynie Do malaksera wsypujemy wszystkie suche składniki na ciasto, chwilę(...)gotowa. Budyń gotujemy z zaleceniami producenta tylko na mniejszej ilości mleka. Wyjmujemy ciasto, posypujemy kakao. Pierwsze kładziemy jabłka, równo rozprowadzamy. Następnie wylewamy gęstniejący budyń, a na niego rzucamy kulki z reszty ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny. Komu mało słodko może sobie wierzch sypnąć pudrem
Dieta moja pasjawegańskiej miodem gdy będzie dla nas za mało słodkie. Szarlotce na sesji towarzyszyły Walentynkowe kwiaty.. piękne, no nie? :) Składniki: ok. 800g jabłek 2 szkl. mąki pełnoziarnistej 3 łyżki stewii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże garście jagód goji Cynamon + 5 łyżeek roztopionego oleju kokosowego Superfood znajdziecie www.sklepagnex.pl :) Dodatkowo: Mąka i olej do obsypania torttownicy
CzarnawisienkaDawno nie piekłam żadnego mięsa, więc pora nadrobić zaległości :) Szynkę w tej wersji wykorzystałam do obiadu a to co zostało posłużyło jako wędlina na kanapki. Składniki: - 1 kg szynki - 1 jabłko - 1 cebula - 1/2 szklanki oleju - 1 łyżka soli - 1 łyżeczka pieprzu czarnego - garść majeranku Przygotowanie: Szynkę nacieramy przyprawami, obkładamy plasterkami cebuli oraz jabłka. Całość zawijamy w folię(...)zostawiamy na noc. Zamarynowaną szynkę pieczemy w 160 C przez około 2 godziny
Zainspirowana w kuchniłyżki lemon curd - 2 żółtka -120 g cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia + mąka do podsypywania Ciasto szybko zagnieść, włożyć w folię i schłodzić przez 20 minut w zamrażarce. Ciastem schłodzonym wylep formę, pozostawiając 1/5 część na wierzch ciasta. - 6 jabłek o kwaśnym smaku - 3 łyżki cukru brązowego - 2 łyżki lemon curd Jabłka obierz(...)pokrój na równe plasterki. Na schłodzone i wyłożone w formie ciasto, wyłóż krem lemon curd, posmaruj nim całą powierzchnię równo. Ułóż plasterki jabłek wymieszane z cukrem. Na wierzch poukładaj po kawałeczku ciasta. Ciasto pieczemy w nagrzanym piecu przez 55 minut w temp. 200 stopni C. Na ostanie 10 minut włączyłam termoobieg. Smacznego! Zapraszam na mojego Fanpage na Facebooku
SMYKWKUCHNIdodatek wystarczy podać mix sałat z pomidorkami i białą rzodkwią oraz sosem ziołowym. Pokusiłam się jeszcze o ugotowanie kompotu z naszych polskich jabłek i gruszek z dodatkiem suszonej żurawiny. Piersi kurczaka pieczone w ziołach Składniki: -dwie piersi -suszone oregano -suszone chili -suszone pomidory -czosnek granulowany -sól -pieprz -olej Umyte piersi osuszmy ręcznikiem papierowym. Wierzchnią część piersi
Kulinarne przemysleniaJeżeli lubisz jabłka z dodatkiem cynamonu, a do tego cudownie kruche ciasto, jest to propozycja dla Ciebie :)Do pieczenia wykorzystałam formę do muffinów, wysmarowałam ją tłuszczem i posypałam bułką tartą, dzięki temu babeczki po upieczeniu pięknie wyskakiwały z formy do moich dłoni. Kruche babeczki z nadzieniem jabłkowymSkładniki:1,5 szklanki mąki100g margaryny2 żółtka 5 łyżek cukruszczypta soli1 łyżeczka cynamonu12(...)wypełniły dno i boki- ciasto posypać odrobiną mąki ziemniaczanej i nałożyć dwie dość pełne łyżeczki jabłek- z reszty ciasta wyciąć mniejsze krążki, zakryć nimi górę babeczek dość mocno przyciskając brzegi, żeby się skleiły, a środek babeczki lekko wybrzuszył- piec w temperaturze około 200 stopni przez 25-30 minut Taką babeczkę można zjeść na ciepło, próbowałam - smakuje genialnie
Smakołyki Berenikimiedzy dwoma kawałkami papieru do pieczenia. ( w ten sposób nie pobrudzimy ani blatu kuchennego ani wałka ) Włożyć rozwałkowane ciasto do formy wraz z papierem do pieczenia . Papier górny zdjąć, dolny zostawić ( dzięki niemu nie trzeba smarować juz foremki ) Usunąć nożem nadmiar ciasta .Posmarować częścią marmolady rozwałkowane ciasto i układać na nim plasterki jabłek. Posmarować jabłka pozostał(...)marmolad ą i ozdobić górę tarty pozostałymi resztkami ciasta. Zwil ż yc górę ciasta odrobiną mleka lub żółtka, aby podczas pieczenia nabrało pięknego złocistego koloru. Włożyć do nagrzanego do 180 ° C piekarnika i piec przez okolo 30 minut. Po ostudzeniu tarte jabłkow ą posypać cukrem pudrem
zielonacukinkapieczenia - olej - cukier puder Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i miksujemy do rozpuszczenia cukru. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemiennie z mlekiem i dokładnie miksujemy tak żeby w cieście nie było grudek. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach z bananem postępujemy podobnie. Dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy
Kulinarne życieNic nie pachnie tak dzieciństwem jak ulubiony jabłecznik babci. Po latach udało mi się odtworzyć ten smak i aż łezka się w oku zakręciła . Nie ma
ciemna strona patelniKatie Ate" autorstwa Katie Davies. Składniki: 260 g mąki orkiszowej typ 630 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100 g drobnego cukru 125 g schłodzonego masła kilka łyżek zimnej wody ok. 500-600 g prażonych jabłek Wykonanie: Mąkę, proszek i cukier przełożyć do miski. Dodać masło pokrojone w kostkę i ucierać palcami (można(...)przygotowane ciasto wyłożyć folię i obciążyć ją grochem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 10 minut. Wyjąć formę, zdjąć folię z grochem. Na podpieczony spód wyłożyć uprażone jabłka. Odłożony kawałek ciasto cienko rozwałkować i wyciąć z niego paski. Paski ułożyć na jabłkach formując z nich kratkę. Ciasto wstawić ponownie
Sto kolorów kuchniPyszny, aromatyczny, zdrowy i przepiękny zdrowotnie chleb mam dziś dla Was. Chleb nie jest trudny w wykonaniu a pyszny za to w spożywaniu, polecam, pieczcie moi mili. Chleb pszenny z żurawiną i jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierównomiernie. Piec ok. 55 minut na programie pieczenie góra/dół. Po upieczeniu wyjąć ciasto z formy na kratkę. Gdy lekko przestygnie, usunąć papier do pieczenia. ----- Podobne: Cytrynowy jagienik z pigwą Ciasto z jabłkami według E. Wachowicz Ciasto z makiem i śliwkami
Weekendy w domu i ogrodziesmak. Zapraszam :) Składniki na 2 blaszki ciastek: 200 gr mąki 100 gr masła 2-3 łyżki cukru (razem z waniliowym) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 150 gr serka waniliowego homog. 4-5 jabłek 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i chowamy
Gotowanie...to proste !stolnicę podsypaną mąką i rozwałkować je na grubość około 7-8 mm (w razie potrzeby podsypywać mąkę). Szklanką wycinać koła. Na połowie kłaść kawałek jabłka i złożyć na pół, lekko dociskając brzegi. Piec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 20-25 minut. Wystudzone posypać cukrem pudrem
Zrób to smacznieJabłka umyć, osuszyć i ściąć pr zy szypułce. Wydrążyć gniazda nasienne. Do jabłek nałożyć posiekane orzechy, rodzynki, Wlać troszkę miodu i posypać cynamonem. Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać kruszonką. Piec ok 15-20 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe
Smakołyki Asiprzeciekało). Ja wydrążyłam za pomocą łyżeczki. Do jabłka nałożyć ulubionych bakalii (po parę sztuk). Bakalie zalać ulubionym dżemem (ok. łyżka-półtorej na jabłko). Gotowe jabłka włożyć do naczynia żaroodpornego i zamknąć pokrywę. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego
Mania Wypiekaniaodłożyć do ponownego wyrośnięcia. Wylać gotowe ciasto na przygotowaną blachę i poukładać pokrojone obrane jabłka. Wszystkie składniki na kruszonkę razem wymieszać, posypać ciasto z jabłkami i znowu odłożyć na chwile do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 160 stopni przez 40 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Tradycyjna Kuchnia1 opakowanie ciasta francuskiego XXL 2 łyżki mielonego cynamonu około 10 goździków 3 łyżki bułki tartej Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy i pozbawiamy środków nasiennych - kroimy na drobną kostkę. Mieszamy z cynamonem i utartymi moździerzem goździkami. Ciasto rozwijamy na papierze do pieczenia, przekrawamy na dwie równe części. Każdą część nacinamy w poprzek po bokach na cienkie paski pozostawiając nienaruszoną(...) po kolei każdy w bocznych paseczków. Robimy to na zmianę raz pasek lewy, raz prawy, układając go na jabłkach pod kątem tak aby końce pasków zachodziły na siebie. Gotowe strucle wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 15-20 minut. Szybka strucla jabłkowa Szybka strucla jabłkowa SMACZNEGO
peggiwkuchnibiałek, dodajemy kolejno do masy maślanej. Następnie dodajemy budyń i skórkę cytrynową. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy maślanej. Na końcu dodajemy jabłka. Wszystko razem mieszamy. Wykładamy na schłodzone ciasto. Pieczemy w temperaturze 180st przez okolo 1 godzinę
Gotowanie moimi oczamiswobodnie przechować przez kilka dni w lodówce. Jeśli planuję przechować krokiety to panieruję je dopiero przed podaniem. Krokiety Składniki: 16 dużych krokietów 800 g pieczonego indyka, bez kości 1 duża cebula 2 jabłka 500 g nadzienia z indyka sól i pieprz do smaku 2 jajka i 5 czubatych łyżek bułki do panierowania, u mnie zmielone migdały Ciasto naleśnikowe
codojedzeniaskórki cytrynowej. Płatki owsiane zmielić w blenderze i wymieszać z cukrem oraz mąką. Całość połączyć z olejem i dokładnie wyrobić (powinna powstać grudkowata kruszonka). Jabłka wyłożyć na dno formy i posypać kruszoną. Piec około 30 minut w 190°C. Przed podaniem udekorować listkami bazylii lub posypać cukrem pudrem
Di gotujeumyć obrać, pokroić w cienkie plasterki (około 3 mm) w szerz, wydrążyć środki. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, podgrzać na średniej mocy palnika. Plasterki jabłek maczać w cieście i układać na patelni, piec po 3-5 min z każdej strony na złoty kolor. W razie potrzeby rozpuścić kolejną łyżkę masła podczas smażenia. Podawać oprószone cukrem pudrem
moj przepis naDrożdżowe ślimaczki z jabłkami prażonymi , a także Drożdżowe grzebienie z dżemem . Piekłam Zakręcone drożdżówki z twarogiem oraz Drożdżówki z Nutellą . Całkiem niedawno mierzyłam się z także z Maślanymi bułeczkami przytulonymi z powidłami śliwkowymi . Tym razem jednak naszła mnie ochota na drożdżowe co nieco w bardziej wytrawnej wersji . Stąd pomysł na nadzianie bułeczek pieczenia mięsną i papryczką(...)podejrzenia przepisu na domowej roboty Pieczeń wieprzową z czerwoną papryką , której to część spożytkowałam w poniższych drożdżówkach. Składniki na 14-15 średniej wielkości bułeczek: 80g masła 1 szkl. mleka [250ml] 30g świeżych drożdży 1/2 kg mąki pszennej - u mnie akurat tortowa typ 450 80g cukru szczypta soli 1 żółtko 14-15 plastrów domowej pieczeni mięsnej - przepis
Grunt to przepis!szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem, delikatnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec ok 30 minut. Masa Jabłkowa: 4 duże jabłka 2 galaretki pomarańczowe 1,5 szklanki wody Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach, zagotować w 1,5 szklanki wody. Gotować ok 7 minut, zestawić
Słodka Kraina WypiekówOstatnio przy każdej wizycie w sklepie kupowałam jabłka, nie wiem skąd moja obsesja, ale uzbierało mi się ich całkiem sporo, stąd dziś kolejna wariacja z zapiekanym jabłkiem, nie można tego nazwać szarlotką, to taki nietypowy mix ;) Składniki (porcja): białko z 1 jajka 1 jabłko 100g chudego sera białego 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki otrębów pszennych(...)odeszła) wykładamy przygotowane ciasto, oklejamy nim spód i boki naczynia, zostawiając część na przykrycie góry Jabłko trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy cynamon (jeśli jabłko jest mało słodkie możemy dodać odrobinę miodu) wykładamy jabłko do naczynia, a górę wyklejamy resztą ciasta pieczemy w temp 190 stopni przez około 25-30 minut SMACZNEGO ! ! ! :) Dziś zostałam nominowana
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćodrobiną wody i sporą ilością cynamonu oraz stewią. Dusimy pod przykryciem przez kilka minut co jakiś czas mieszając. Białka ubijamy z ksylitolem na sztywną pianę. Jabłka przekładamy na płatki i dekorujemy ubitymi białkami. Pieczemy ok. 30 minut, do momentu aż białka będą miały złotawy (nie za ciemny) kolor
CzarnawisienkaSzarlotka maślana, to jedna z najlepszych szarlotek jaką jadłam. Delikatne, maślane, kruchutkie ciasto rozpływające się w ustach z aromatyczną warstwą jabłek z cynamonem - to połączenie doskonałe. Podczas jej pieczenia w całym mieszkaniu unosi się niepowtarzalna, maślano - jabłkowa woń... Zdecydowanie zagości na stałe w moim ciastowym repertuarze. Idealnie nadaje się do serwowania na ciepło z gałką lodów waniliowych i odrobiną
Świat CiastaKruche ciasto 1 kostka margaryny 4 żółtka 3 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru mus jabłkowy: gotowy lub 1,5 kg jabłek cukier do smaku 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej masa bezowa 4 białka 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki mąki ziemniaczanej dodatkowo: bułka tarta 1. Składniki na ciasto szybko wyrobić(...)włożyć do lodówki na pół godziny. Bardzo mała ilość cukru sprawi, że ciasto będzie bardzo kruche. 2. Jabłka rozgotować, dodać cukier do smaku, mączkę rozmieszać w 3/4 szklanki wody i dodać do gorącego musu, dokładnie rozmieszać. 3. Ciastem wylepić blaszkę i piec 25 minut w 170 stopniach. 4. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem i mączką ziemniaczaną
Jadło i czytadłoKruche ciasto 1 kostka margaryny 4 żółtka 3 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru mus jabłkowy: gotowy lub 1,5 kg jabłek cukier do smaku 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej masa bezowa 4 białka 1 szklanka cukru pudru 1 kisiel cytrynowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: bułka tarta 1. Składniki(...)włożyć do lodówki na pół godziny. Bardzo mała ilość cukru sprawi, że ciasto będzie bardzo kruche. 2. Jabłka rozgotować, dodać cukier do smaku, mączkę rozmieszać w 3/4 szklanki wody i dodać do gorącego musu, dokładnie rozmieszać. 3. Ciastem wylepić blaszkę i piec 25 minut w 170 stopniach. 4. Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, kisielem i mąką ziemniaczaną
Jadło i czytadłoszczelnie pokrywka i wyłączamy ogień. 3. Studzimy nasz ryż, a w międzyczasie przygotowujemy formę, gdzie będziemy go zapiekać. Ja ryż z jabłkami zawsze robię w tortownicy, o średnicy 25 cm i wykładam ją papierem lub folią do pieczenia. Jeśli niczym nie wykładamy naszej formy, należy wtedy ja posmarować masłem
Kulinarnie z Polką na Kresachciasto szybko połączyć. Rozwałkować na okrągły placek o średnicy 2 cm większej niż podstawa formy do tarty. Przełożyć do formy i nakłuć ciasto widelcem . 3. Jabłka ułożyć na spodzie i polać miodem. 4. Piec w temp 190 st. C do zrumienienia ciasta
A Ty Smakuj Mniedodać odrobinę cukru i cynamonu. Połowę ciasta rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem blachę , nakłuć widelcem i zapiec w piekarniku około 10 min. Wyłożyć startymi jabłkami. Przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem, ponakłuwać widelcem. Całość piec jeszcze około 30-40 minut -do suchego patyczka w temperaturze 160 °C. Ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem ( blacha 34x24cm ) componenti
w mojej kuchniprzekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy łyżkę masła, posypujemy cynamonem i / lub imbirem , dodajemy łyżkę cukru i mieszamy. Na ryżu układamy pozbawione pestek śliwki. Następnie kawałki jabłka, przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po upływie 30 minut, z naczynia zdejmujemy przykrycie, by danie delikatnie się podpiekło. Podajemy z łyżeczką miodu. Smacznego
Taste Of My Dayjabłek potrzebne będą nam tylko jabłka, piekarnik nagrzany do 50 stopni C oraz kilka godzin cierpliwości. Umyte, osuszone jabłka pozbawiamy gniazdek nasiennych, kroimy w cienkie plasterki, układamy je pojedynczo na sicie wyłożonym papierem do pieczenia i suszymy w niskiej temperatury ok. 50 stopni przez ok. 4 godziny, jeśli macie suszarkę do grzybów i warzyw suszenie potrwa jednak(...)cukrem i odrobiną cynamonu, ale dla mnie jest to jednak zbędny dodatek. Polecam też przepis na Suszone pomidory w zalewie , Pieczone pomidory , lub Przepis na suszone pomidory w zalewie oliwnej The post Jak zrobić chipsy z jabłek? appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczas chłodzenia ciasta. 3/4 ciasta rozwałkować, wyłożyć blachę. Na ciasto kłaść odciśnięte z soku jabłka. Ubić 3 białka z 2/3 szkl cukru - pianą przykryć jabłka. Resztę ciasta zetrzeć na tarce - posypać pianę. Piec w 170 stopniach, przez 30 minut. Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 10-15 minut. Smacznego
kolorowotorcikowoSezon jabłkowy w pełni, u mnie jeszcze dwie skrzynki jabłek czekają na swoją kolejkę. Dziś, na swoje imieniny zrobiłam torcik z musem jabłkowym i gotowymi biszkoptami
Mia Cucina Sofietaobieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w dużą kostkę. Napełnimy nimi kokilki. Laskę wanilii przecinamy na pól, wyciągamy nasionka i posypujemy nimi jabłka. Na jabłka kładziemy pokruszoną czekoladę i wszystko posypujemy kruszonką. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 25-30 minut. Uwagi : Zamiast w 6 kokilkach można to crumble zrobić w jednej, dużej foremce
Przysmaki Karolki