jabłecznik na kruchym - 595 przepisów (strona:14/40)

Szarlotka na bogato! 165

Szarlotka na bogato! Delikatne kruche ciasto z jabłkami pod lekką budyniową pianką, z dodatkiem malin i jagód. W takim wydaniu klasyczna szarlotka nabiera nowego, wspaniałego smaku

Blog z Apetytem
Rustykalna szarlotka z figami 131

rozgrzewająca herbatę. Zapalamy pachnące świece, a w naszej kuchni zaczynają gościć korzenne przyprawy i dania, które jednomyślnie kojarzą się z tą porą roku. Ten jesienny weekend zaczynam z pysznym jabłecznikiem przygotowanym oczywiście na bazie najlepszych do tego rodzaju ciasta jabłek, czyli jesiennych antonówek. A przy okazji pamiętajcie, że warto zamknąć w słoikach trochę tych pysznych jabłek, które pojawiają się(...)górną część formy, wtedy bez problemu pokroimy ciasto lub po prostu zsuniemy je na talerz nie krusząc go, ani nie uszkadzając przy wyjmowaniu. Tym razem upiekłam w niej rustykalną kruchą tartę z jabłkami i figami z dodatkiem korzennych przypraw.. Mówię Wam, cudowne smaki i aromaty jesieni. Rustykalna szarlotka z figami Czas przygotowania:  6 0  minut + czas

Kulinarne przygody Gatity
Jabłecznik z kremem kokosowo-nutellowym 166

Dzień dobry:) Jabłecznik, kto go nie lubi, na kruchym cieście z prażonymi jabłkami i pysznym kremem z mleczka kokosowego i nutelli. Prosty i szybki w przygotowaniu.  Idealny do kawy czy herbaty. Zapraszam:) Składniki: 3 szklanki mąki tortowej+ ewentualnie do podsypania 200 g masła 3/4 szklanki cukru 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 1 cukier waniliowy 4 łyżki(...)pieczenia. Następnie wykładamy letnie jabłka i skubiemy resztę ciasta, tak aby pokryło całą powierzchnię. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy na złoty kolor około 35 minut. Jabłecznik wyciągamy z piekarnika i studzimy. Gęstą część mleczka kokosowego ubijamy z nutellą i odstawiamy na około 20 minut do stężenia. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy ciasto. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Zakopiańska szarlotka 144

Zakopiańska szarlotka nieodmiennie kojarzy mi się z wakacyjnym wypadem z Koleżanką w Tatry. Codzienne całodniowe wyprawy w góry byłyby o wiele bardziej męczące, gdyby nie nagroda

niecodziennikpary
Szarlotka z pianką i kruszonką 305

Uwielbiam ten jesienny czas i ciasta pachnące jabłkami :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Szarlotka z pianką i kruszonką 306

Uwielbiam ten jesienny czas i ciasta pachnące jabłkami :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Szybki jabłecznik 99

Kiedy jest sezon na szybki jabłecznik ? ZAWSZE!!! To jedno z moich ulubionych ciast. Pięknie pachnie, cudownie wygląda… i jest bardzo proste do zrobienia. Jabłecznik z

Kulinarna Patilogia
Rabarbarotka - ciasto z rabarbarem i bezą 101

rabarbarotka może być (trudne słowo, szczególnie dla dzieciaków;) Pod taką nazwą występuje u nas ciasto z rabarbarem i bezą. Piekę go podobnie jak niezawodny jabłecznik z bezą i orzechami , czyli kruchy spod, warstwa owocowa i delikatna bezowa pianka. Od razu po wyjęciu z piekarnika beza jest chrupiąca z wierzchu, natomiast następnego dnia pojawia się na niej złota rosa. Całość bardzo

Obiad gotowy
Jabłecznik cesarski z powidłami śliwkowymi 116

Po pierwszym kęsie wiedziałam, że będzie to moje ulubione ciasto z jabłkami, jest bajeczne w smaku! Proste w wykonaniu a w tej prostocie właśnie tkwi cały

Pieprzyć z Fantazją
Szarlotka z połówkami jabłek 118

Szarlotka z połówkami jabłek zachwyci każdego miłośnika tego rodzaju jesiennych wypieków. Jest bardzo szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Chcąc mieć pewność, że połówki jabłek nie

niecodziennikpary
Szarlotka z bezą 131

Mam sprawdzony przepis na szarlotkę z bezą, który nigdy nie zawodzi. Ciasto robi się szybko, jest bardzo smaczne i pięknie pachnące cynamonem. Z powodzeniem taką szarlotkę

Pieprzyć z Fantazją
Tarta jabłkowa w wersji fit – prosty przepis 124

Kruche ciasto to nasz absolutny faworyt tej wiosny. Proste w przygotowaniu! Małe szanse, że coś się za mocno upiecze, lub nie dopiecze. Potrzebujesz jedynie kilku składników

Czynniki pierwsze
Kakaowa szarlotka z budyniem 183

Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g masła (+ masło do wysmarowania blachy) 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18% 2

Qchnia po prostu