Pieczone golonki indycze 202blogu indyka pieczonego w całości postanowiłam przygotować w ten sam sposób golonki indycze. Osobiście bardziej preferuję mięso z nóg niż z piersi, bo jest bardziej soczyste. Tak jak się spodziewałam, golonki wyszły rewelacyjne. Mięso bardzo miękkie, soczyste i delikatne o lekkim maślano-pomarańczowym smaku. Po upieczeniu golonek zlałam sos i zagęściłam(...)st.C. • Ja piekłam je 1,5 godziny, w przybliżeniu trzeba liczyć 40 minut na 1 kg mięsa. • Co 15 minut wyjmować indyka z piekarnika i polewać przygotowanym płynem. • Po upieczeniu zlać sos do małego garnka. • Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w mleku i zagotować z sosem. • Polać golonki powstałym sosem
To co kocham
Lazania z serkiem wiejskim 297Składniki: Sos mięsny: 1 kg mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 1 ząbek czosnku; 1 puszka całych pomidorów w zalewie (400 g - masa netto wraz z zalewą); 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego (150 g); 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki; 1 łyżka suszonej bazylii; Sól; Pieprz. Sos z serkiem wiejskim: 500 g serka wiejskiego; 1 jajo; 1/4 szklanki startego parmezanu
Gospodyni Miejska
Indycze burgery z suszonymi pomidorami 173Burgery są rewelacyjne. Delikatne indycze mięso z wyrazistymi przyprawami i suszonym pomidorami smakuje idealnie. Polecam z sosem z dodatkiem wędzonej papryki. 250 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 łyżeczka przyprawy węgierskiej 3 suszone pomidory 0,5 łyżeczki bazylii 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1 jajko 1 kajzerka namoczona w wodzie Sól Pieprz Olej o smaku pomidora, bazylii
VioletoweKucharzenie
Pomysł na… dynię makaronową z sosem bolognese 206smarujemy olejem kokosowym i trochę solimy. Układamy na blasze skórką do góry i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C. W tym czasie przygotowujemy sos boloński. Ja użyłam 500 g mięsa mielonego z indyka i 750 g passaty. Podsmażyłam mięso i zalałam połową passaty. Gdy passata trochę odparowała, zostawiłam na średnim ogniu dolewając resztę passaty. Doprawiłam czosnkiem, mielonym korzeniem(...)solą. Na koniec dodałam ok. 100 g żółtego sera i wymieszałam delikatnie. Gdy dynia się upiekła, zruszyłam miąższ widelcem, żeby powstały „makaronowe” nitki. Włożyłam do środka sos boloński i zajadałam ze smakiem
Kucharzyca
Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym + ziemniaczane scones 184Składniki: Pulpety: - 0, 5 kg mięsa mielonego z indyka - cebula - 2 ząbki czosnku - łyżeczka musztardy - 2 łyżki bułki tartej - jajko - łyżka- dwie wody - zioła prowansalskie, sól, pieprz - mąka, olej do obsmażenia Sos: - litr wody - kostka rosołowa - biała część pora - marchewka - korzeń pietruszki - pęczek kopru - łyżka musztardy - liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz - dwie łyżki gęstego jogurtu naturalnego - łyżka mąki Scones
Cook&Love
Jajka panierowane z sosem estragonowym z szybkowaru 229wyśmienicie natychmiast po przygotowaniu! Sos fantastycznie nadaje się również jako dodatek do gotowanych warzyw, delikatnych ryb i mięs jak np. kurczak, indyk. Smakuje on wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możesz oczywiście użyć do sosu swoje ulubione zioło lub w ogóle je pominąć. Jajka na twardo Ciśnienie: Niskie Czas Gotowania: 6 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: wedle
Szybko Szybkowar
Mielona pierś z indyka w słodko kwaśnym sosie 274Szybkie danie dla miłośników makaronu i sosów słodko kwaśnych.. oraz delikatnego mięsa z indyka :-) Czas przygotowywania: 30 minut Ilość porcji
AniaGotuje.pl
Indyk po tajsku z mleczkiem kokosowym 473Orientalne danie w sam raz na obiad lub kolację. Jest połączeniem smaku aromatycznego curry, kremowego mleczka kokosowego oraz pikantnych papryczek. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje
Czekoladowa muffinka
Kurczak w sosie chilli 219Kurczak w sosie chilli to ostra, szybka potrawa. Kurczaka najlepiej podawać z ryżem lub makaronem. Do wykonania takiego obiadu dla całej rodziny
KuchniaWeDwoje.pl
Gołąbki z mięsem i ryżem 211ryżu. Moją modyfikacją jest przysmażenie gołąbków przed zapieczeniem, kapusta jest wtedy delikatniejsza, a gołąbki zyskują ładny złoty kolor. Najlepiej smakują z sosem pomidorowym. Składniki: • 1 kg mięsa mielonego z indyka • 2 cebule • 2 szklanki ryżu • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • 3 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku • 1 duża główka kapusty białej • olej
To co kocham
Soczyste polędwice z indyka i kolejna marynata 261Pogoda nas nie rozpieszcza. Powiem szczerze, że dla mnie takie lato to nie lato. Syn na obozie sportowym nad morzem,był na plaży tylko raz. Zawsze
Polska Zupa
Makaron penne z indykiem i szparagami w sosie śmietanowym 218Pyszne i proste danie. Osobiście uwielbiam szparagi, więc takie obiady jadałabym chętnie codziennie :-) Jeżeli też lubicie szparagi, to koniecznie musicie spróbować. Duża porcja dla 4 osób
Passions hobbies life
Chińska zupa wg Józefa 207Może przydałby mi się serwis obiadowy karolina , ale bez niego też sobie poradziłam :) Składniki : mrożone chińskie warzywa, połowa z 450 g mięso z kurczaka i indyka po 20 dag mąka ziemniaczana, vegeta Natura sos sojowy przyprawa pięciu smaków masło do smażenia papryka i pieprz mieliny, sól Przygotowanie : Mięso kroimy w cienkie paseczki lub w małą kostkę, obsypujemy mąką ziemniaczaną
Proste Potrawy
Wątróbka indycza smażona z cebulką 221wysokim ogniu dosłownie kilka minut. Smakuje zarówno jako danie obiadowe np.z ziemniakami i surówką, lub jako kolacja podana z pajdą świeżego chleba. Składniki - wątróbka z indyka 60 dkg. - duża cebula - olej - domowa wegeta - sos sojowy Wykonanie Wątróbkę dokładnie obieram z żyłek i innych niedoskonałości, płukam w zimnej wodzie, osuszam.Kroję na mniejsze podłużne kawałki.Cebulę kroję w półplasterki
Kuchnia z widokiem na ogród
Mięsa 258kurczaka z żurawiną i fasolką szparagową Filet z kurczaka w warzywnym sosie Pieczeń z szynki z duszonymi warzywami Chrupiące kurczaczki Pierś w migdałach i pomidorowym sosie Schab z jabłkami i pomarańczą Rolada z indyka z papryką i marchewką
Ala piecze i gotuje