Udziec indyczy z grzybami Udziec z indyka, serwowany z dodatkiem leśnych grzybów w pomidorowo porowym sosie, jest gwarancją sukcesu każdego obiadu. składniki dla 6 osób marynata do mięsa 1,5 kg udźca z indyka 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżki domowego maggi szczypta lubczyku szczypta suszonego czosnku szczypta papryki słodkiej sól, pieprz
Miód i pieprzgruntowe 50 g kiełków rzodkiewki 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 4 krople tabasco 50 g startego parmezanu sos: 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy (ulubionej) 1 łyżka musztardy Dijon szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Indyka myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni z przyprawą do kurczaka, serem parmezanem i tabasco - ostudzamy. Sałaty(...)dużej miski, ogórka, paprykę żółtą i czerwoną kroimy w kosteczkę, dodajemy ser feta pokrojonego również w kostkę, dodajemy kiełki i indyka. W mikserze do sałatek łączymy składniki do sosu i polewamy nim sałatkę. Smacznego! e-gustus.pl wyposaża Niezły Młynek w akcesoria kuchenne
Niezły MłynekPierś indycza faszerowana daktylami - Pieczony schab z kością Tym razem właśnie wzięliśmy na warsztat esencję do sosu pieczeniowego ciemnego. I znowu się nie zawiedliśmy, sos zyskał naprawdę ciekawą głębię. Potrzebujemy: 800 g piersi z indyka Marynata: 150 g jogurtu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu do smaku Sos: esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr(...)posiekanych suszonych pomidorów Pierś kroimy w plastry, wkładamy do pojemnika i dodajemy jogurt, przyprawy i 2 wyciśnięte ząbki czosnku. Indyka dokładnie mieszamy w marynacie, przykrywamy pojemnik i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Grillujemy około 10 minut. Podajemy z sosem przygotowanym następująco: W garnku lub na patelni, rozgrzewamy olej i podsmażamy włoszczyznę pokrojoną w kostkę. Smażymy tak długo
Marder&Marder Manufactureindyka, wsypać cebulę i czosnek, posypać pieprzem, dusić pod przykryciem do miękkości mięsa pod koniec duszenia indyka dodać czubatą łyżkę miodu wielokwiatowego, paprykę słodką i pod przykryciem dusić z 5 minut mięso wyjąć i poporcjować, śmietanę 18% słodką wymieszać z mąką i zagęścić sos(...)mieszając marchew ugotować w małej ilości wody z masłem i solą, gdy marchew jest ugotowana to wsypać 1 łyżeczkę mąki i szybko zamieszać zagęszczając podać indyka z ziemniakami tłuczonymi, marchewką i polać sosem i posypać natką pietruszki.......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętylko w innej odsłonie.Pełen mięsa i warzyw.Taki makaron jest najpyszniejszy i w dodatku dietetyczny:) Porcja ma tylko 414 kcal. 1 ugotowana szklanka makaronu spaghetti (10dag.) Na sos:3 łyżki mielonej piersi indyka(90g) 1 łyżeczka oleju(3g) 1 marchewka(90g) małe pieczarki(105g) 1 cebula(30g) 1 mały por(50g) 1 strąk papryki (20g) 2 łyżki koncentratu pomidorowego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiZdrowy, aromatyczny i bardzo łatwy w przygotowaniu fit makaron z awokado, indykiem i pomidorkami koktajlowymi z dodatkiem świeżej mięty. Ten makaron jest po prostu nie z tej ziemi i dowiesz się tego dopiero jak go spróbujesz. Kremowy sos, którego bazą jest awokado z dodatkiem lekko ostrego czosnku, oliwy z oliwek, kolendry, orzeźwiającego soku z cytryny, soli i pieprzu idealnie komponuje(...)oliwek, soku z połowy cytryny, posiekanego czosnku, kolendry, soli i pieprzu. Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oliwy z oliwek i usmaż na niej kawałki piersi z indyka. Następnie dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe, gotowy sos z awokado i smaż kilka minut. Na koniec dodaj makaron, wymieszaj i gotowe. Podawaj ze świeżą miętą i smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 1 068,4 kcal
ale PysznieBulion-podstawa wielu zup i sosów. Jeśli jest intensywny, wspaniale wzbogaca ich smak. Sama wolę przyrządzać zupy na bazie bulionów niż wody, bo takie są o wiele smaczniejsze. Oczywiście przygotowanie bulionu zabiera duzo czasu, ale spokojnie możemy przygotować większą ilość, zamrozić i użyć kiedy będzie potrzebny. Przepisów na doskonałe buliony jest wiele, sama wypróbowałam kilka-niektóre lepsze, inne gorsze. Ostatnio(...)był trochę zbyt intensywny w smaku (i w kolorze), by jeść go w normalnej postaci. Jeśli chcecie wzbogacić smak swoich zup, sosów i potrawek, zachęcam do wypróbowania przepisu :) Składniki na ok 1-1,5l bulionu: 1 udo indyka (w całości, nie sama "pałka") 2 średnie pietruszki 2 małe lub 1 średnia marchewka (im więcej, tym bardziej słodki bedzie bulion) kawałek
Zawsze głodna!się z wołowiny i jagnięciny, ja postanowiłam przygotować je z chudego mięsa z indyka w takiej formie bardzo lubią je dzieci, polecam z pikantnym sosem paprykowym. Składniki 500 g mielonego mięsa z indyka 1 jajko 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich słodka papryka ostra papryka sól do smaku pieprz biały do smaku oliwa do smażenia Sposób
Wanilia i KardamonMasz ochotę na jakiś treściwy obiad? Może jakieś mięso? Proszę bardzo! Dziś polecam Wam pierś z indyka z frytkami z batata i sosem czosnkowym. Nie brzmi dietetycznie? A jednak jest to jak najbardziej obiad fit. Zaczynajmy więc gotować! Czas przygotowania i ilość porcji 50 minut, 1 porcja Produkty 1 x mały batat, 1 x pierś z indyka, 1 x jogurt(...)frytki. Pierś z indyka umyj. Do żaroodpornego naczynia wlej odrobię oleju i wsyp pokrojone bataty oraz włóż mięso. Wszystko posyp solą oraz pieprzem i wymieszaj tak, aby produkty obtoczyły się w oleju. Następnie mięso posyp z obu stron bazylią, odrobiną chili i rozmarynem. Całość włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 40 minut. Do przygotowania sosu czosnkowego użyj jogurtu
Fit&Fast Kitchensuper miękkie, polecam..Mięsko z indyka natarłam przyprawą meksykańską . Skład przyprawy: sól, chili, pieprz cayen, cebula, czosnek, liść laurowy mielony,kmin rzymski. Przyprawa uniwersalna do mięs, sosów, gulaszu, szaszłyków, grilla. udko z indyka przyprawa meksykańska marchew cebula czosnek sól, pieprz majeranek ziele angielskie, listek laurowy Z uda wyjąć kość i pokroić w kostkę, natrzeć przyprawą i odstawić do lodówki
Moje domowe kucharzeniepotrzebnego na pieczenie. Smakowo... fajne połączenie chudej piersi z indyka, szpinaku, suszonych pomidorów i soczystego boczku. Całość idealnie dopełnia glazura żurawinowa i dodatkowo słodki sos żurawinowy . Składniki: 500 g piersi z indyka - w jednym kawałku 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 2 duże ząbki czosnku 2-3 łyżki oleju z zalewy z suszonych pomidorów 100 g twarogu półtłustego(...)wyparuje. Doprawić solą i pieprzem, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i odrobinę przesmażyć. Następnie dodać twaróg lub śmietanę i smażyć do momentu całkowitego odparowania wody. Lekko przestudzić. Pierś z indyka rozkroić na dużą płachtę, najlepiej robić to "na okrągło", dochodząc na koniec krojenia do środka piersi. Rozkrojone mięso rozłożyć na płasko i rozbić tłuczkiem tak jak na schabowe. Rozbite mięso
Ze smakiem bez glutenuPierwszy raz użyłam Nowości firmy Kieleckiego Majonezu "SOS CURRY". Jestem zachwycona. Dodałam go do sałatki z kuskusem i indykiem. Sałatka w mgnieniu oka zniknęła ze Świątecznego stołu. Polecam w 100 %. SKŁADNIKI: 4 Łyżki Kaszy Kuskus 2 sznycle z Indyka Surowe 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pora 10 dag sera żółtego 5 ogórków konserwowych słoiczek Kieleckiego Sosu Curry przyprawy(...)przyprawą do drobiu lub gyrosa Indyka kroję w kostkę i smażę na rozgrzanym oleju Kiedy mięso wystygnie przekładam go do miseczki gdzie będzie przygotowywana sałatka. Następnie dodaję kaszę. Wszytskie składniki kroję w kostkę. Pora obieram i myję następnie kroję w cieniutkie. małe paseczki. Wszystkie składniki mieszam ze sobą. Na koniec dodaję sos. Dokładnie mieszam. Dodaję pieprzu
Gotowanie PatkiSkładniki: 1 kg indyka (polędwiczki) 500 g pieczarek 450 g mrożonych brokułów 2 małe cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju roślinnego 5 łyżek ciemnego sojowego sosu 2 łyżki masła 100 g śmietanki 30% 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz Sposób wykonania: Polędwiczki myjemy i kroimy na małe kawałki. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę i obsmażamy
Qchnia po prostupatelni i dopiero łączymy na talerzu. Danie wyjątkowe, a niepowtarzalnego smaku nadają mu aromatyczne kurki. Składniki: Pulpeciki: 500 g mielonego mięsa z indyka 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 szklanka bulionu pieprz, sól Sos kurkowy: 300 g kurek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżka masła klarowanego 200 ml śmietany 30% pęczek natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny
Kuchnia MagdaLenyćwierć plasterki. Papryki myjemy, kroimy na pół, pozbawiamy gniazd nasiennych a miąższ kroimy w kwadraty. Z sosu sojowego, oleju, sosu Worchestershire, papryki i przypraw robimy marynatę do mięsa. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, wkładamy do marynaty pokrojonego indyka i wołowinę, mieszamy żeby mięso równomiernie pokryło się przyprawami i zostawiamy na 20-30 minut. Tyle czasu w zupełności wystarczy. Składniki(...)tzatziki . SKŁADNIKI 2 czerwone papryki 2 duże czerwone cebule 300g wołowiny (antrykot, łata, udziec) 400g kiełbasy wędzonej z szynki 250g wędzonego boczku 400g piersi z indyka 1 mała cukinia 3 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu Worchestershire 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich lub toskańskich 1 łyżeczka ulubionej przyprawy do grilla, bez soli ½ łyżeczki soli
Karo in the Kitchen