Pomidory faszerowane mięsem 217Danie dla miłośników pomidorów. Pomidory faszerowane mięsem są i dealne jako przekąska na imprezach. Można je przygotować wcześniej, a w dowolnej chwili po prostu włożyć do piekarnika na pół godziny. Podane z ryżem stanowią pyszny, lekki i niebanalny obiad :) Składniki: 9 średnich pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 200 g mielonej karkówki sól pieprz
Smak mojego domu
Roladki z cukinii z pastą ziemniaczano - tuńczykową 219Jakie są najlepsze imprezy? Spontaniczne! Takie przygotowywane w 1 godzinę. Bo tyle miałam czasu od podjęcia decyzji, że chcę zaprosić gości. Przygotowałam finger food przy pomocy grilla elektrycznego Russell Hobbs z odłączanymi płytami entertaining , które są bardzo wygodne podczas mycia. Schłodziłam wino a potem już było dużo śmiechu :) Nie spodziewałam się, że ten wieczór zakończy się na tańcach
Bon Appetit Małgorzaty
Lizaki lodowe dla dorosłych, z winem i domowymi sokami 161sokiem wiśniowym, półsłodkim czerwonym winem wymieszanym z sokiem malinowym. Po zamrożeniu wyszły lekko wytrawne lizaki lodowe, w sam raz, aby podać je podczas babskiego wieczoru :) Standardowo podczas takich imprez podaje się drinki czy wino, tym razem wino było w formie loda na patyku :) Ciekawie, oryginalnie i bardzo smacznie :) Kto się skusi
Codzienna kuchnia niecodzienna
Drink Daiquiri 234Opis: Bardzo prosty drink na bazie rumu soku z cytryny oraz syropu cukrowego! Można go wykonać w dużej ilości i nadaje się świetnie na każdą imprezę Składniki: 50 ml białego rumu 30 ml soku z cytryny 20 ml syropu cukrowego lód cytryna do dekoracji Sposób wykonania: Na początek do shakera wsypujemy kilka kostek lodu teraz nalewamy 30 ml soku
Drinkologia
Festyn z okazji zakończenia lata 228zorganizowano dla dzieci gry i zabawy z nagrodami oraz wiele innych atrakcji. Nasze Koło również miał mały udział w tym że festynie, tradycyjnie zorganizowałyśmy słodki poczęstunek dla uczestników imprezy. Są obecnością zaszczycił nas również Wójt Gminy Santok Józef Ludniewski
kgwjanczewo
Lekka sałatka z wędzonym kurczakiem (102 kcal) 201Pyszna, fit sałatka, którą można zrobić błyskawicznie. Idealna na imprezę czy do pracy. W 100 g sałatki znajduje się 102 kcal. Składniki: 2 podudzia wędzonego kurczaka 250 g pomidorków koktajlowych pół pora puszka groszku puszka kukurydzy mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Przygotowanie Por kroimy w półplasterki, zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 15 minut, następnie wodę
e-PrzepisyKulinarne
Rolada szpinakowo – łososiowa 249Rolada szpinakowa z łososiem, sprawdzi się na każdej imprezie. Jest to bardzo smaczna i efektowna przystawka. Przepis zaczerpnięty z internetu. RADA: Woda musi dobrze odparować ze szpinaku, bo inaczej po upieczeniu, ciasto będzie wilgotne Rolada szpinakowo – łososiowa Składniki: na ciasto szpinakowe opakowanie mrożonego szpinaku (450 g) 4 jajka 3- ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka - masła Nadzienie
Kuchnia Danusi
.1057. koniec dzieciństwa 149nawet pani z urzędu upewniała się, czy wniosek o dowód jest dla mnie... :D Jak spędzę dzisiejszy dzień? Wbrew pozorom nie będzie on wyjątkowy, nie będzie hucznej imprezy...Trochę żałuję, ale moja sytuacja na takie świętowanie mi nie pozwala...Zjadłam dobre śniadanie, zaraz pójdę do pracy, wrócę i...nie wiem. W ciagu dnia nawet pewnie zapomnę, że właśnie stałam się
breakfast of dreams
Mango heart beat 201Piątek ... A po pracy ... Relaks, impreza, spotkanie, randka ... Weekend! Korzystajmy z cudownej pogody, lato tak szybko się kończy ... Mam dzisiaj dla Was propozycję i pomysł na podanie ponczu, czy to z alkoholem, czy bez - smakuje i wygląda bosko! Inspirowany drinkiem Melon Ball Punch - kto miał okazję spróbować, ten wie o czym mowa! Nieeeebo w gębie
Garniec Magalie
Grochówka z pęczakiem 177Grochówka kojarzy mi się z imprezami większego zasięgu, a w szczególności z wojskiem . U mnie z pęczakiem. Składniki: ¾ szklanki łuskanego grochu, ½ szklanki pęczaku, 2 ½ litra wywaru warzywnego (może być z kostki), sól do smaku, majeranek do smaku, 15 dag kiełbasy, 1 łyżka tłuszczu. Wykonanie: Groch wypłukać i razem z pęczakiem zalać wywarem i odstawić na noc. Następnie ugotować do miękkości
Tradycyjna Kuchnia
Orzeźwiająca arbuzada 176orzeźwienie, polecam połaczenie tego pysznego owocu z limonką i miętą- w postaci arbuzady. Dodatkowo moża wzbogacic ją odrobiną białego rumu i mamy pyszne "mohito" arbuzowe idealne np. na letnią imprezę w plenerze :) 2 kg schłodzonego arbuza (ważonego ze skórą) garść listków mięty sok z 1,5-2 limonek 3-4 łyżki cukru trzcinowego (w zależności od słodkości arbuza
Zawsze głodna!
Filet z kurczaka w chipsowej panierce i radiowe pogaduszki 158Politechniki Łódzkiej), w której to opowiadałam o swoim blogu. Podczas rozmowy obiecałam umieścić przepis na tego kurczaka, a więc do dzieła! Dodam jeszcze, że takiego kurczaka warto zrobić po imprezie, kiedy zostaną nam resztki chipsów ;) FILET Z KURCZAKA W CHIPSOWEJ PANIERCE Składniki: - 500 gram filetu z kurczaka - dowolne chipsy (ja wybrałam dwa smaki: ser z cebulką oraz ostrą papryczkę
Życie zamknięte w smaku
Jajecznica z pieczarkami + jak zrobić idealną jajecznicę 224musisz spełnić kilka warunków. Jajka, z której ją przygotujesz muszą mieć temperaturę pokojową; pieczarki także (dobrze jest się wcześniej zabezpieczyć i np. wyjąć składniki z lodówki przed wyjściem na imprezę). Obowiązkowo powinieneś posiadać masło, a nie wszystkie inne dziwne tłuszcze oraz świeżo mielony pieprz. Wierz mi. To Cię ocali. Całego. Nie tylko skręcający się z głodu żołądek. IDEALNA jajecznica wyjdzie
Życie zamknięte w smaku
Domowy smalec z cebulką i skwarkami 236Bywając na różnych imprezach plenerowych możemy kupić kromkę chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym. W takich miejscach często ustawiają się kolejki, każdy zajada się takim chlebem. Dzisiaj proponuję zrobienie w domu smalcu z cebulką i skwarkami. Dla ułatwienia wykorzystamy smalec z kostki. Składniki: 4 kostki smalcu 500 gram świeżego boczku – tłustego 3 cebule - duże 3 łyżki majeranku Sól Pieprz Wykonanie
Smaki Ewy
Krwawa Mary - klasyka drinków 155Wykonanie: Składniki dokładnie mieszamy w szklance lub shakerze - z wyjątkiem gałki muszkatołowej, której użyjemy do posypania. Podajemy z lodem. Serwujemy jako aperitif przed jedzeniem albo jako drink na otwarcie imprezy. Albo dowolnie. I oczywiście pijemy z umiarem. Autor: Mirosław Górski
Smaki Ewy©2008-2009 Joakim Nygård & Andreas Pankratz
The project is hosted at http://zfdebug.googlecode.com and released under the BSD License
Includes images from the Silk Icon set by Mark James