herbatniki - 5808 przepisów (strona:211/388)

Jogurtowiec z malinami z jogurtów greckich 135

publikowałam przepis na jogurtowca z jeżynami obiecywałam niebawem drugą wersję z malinami. Tak o to Szanowni Państwo przedstawiam wersję malinową.  Składniki na małą formę 15-20 cm: 10 herbatników 1 kubek 330 ml jogurtu greckiego Primo Zott 4 listki żelatyny w płatkach wychodzi ok 380 ml płynu 50 ml gorącej wody aby do rozpuszczenia żelatyny ok 300 gram(...)następnie rozpuścić w gorącym płynie lub wodzie. Namoczoną żelatynę rozpuściłam w 50 ml wrzątku, przestudziłam i powoli łączyłam z jogurtem naturalnym i cukrem pudrem. Na dno formy wysypałam pokruszone herbatniki, wylałam całą masę jogurtową i powrzucałam w nią maliny. Jogurtowca wstawiłam do lodówki a w międzyczasie rozpuściłam i przestudziłam przeźroczystą galaretkę. Na wierz jogurtowca wyłożyłam maliny i zalałam zimną

Życie zaczyna się w kuchni
Delikatne Ciacho Śmietanowe Cappuccino 180

250g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru WYKONANIE: Dobrze schłodzoną śmietanę przelewamy do miski i ubijamy do gęstości, stopniowo dodajemy serek mascarpone, oraz cukier puder. DODATKI: około 20 herbatników ciemnych pół tabliczki mlecznej czekolady do posypania placka PRZEŁOŻENIE: biszkopt - masa cappuccino - herbatniki - masa śmietanowa - starta czekolada

Dziś Ja gotuje
Tartaletki czekoladowe z jeżynami 173

zbiór jeżyn.Jeżyny są bardzo wdzięcznym owocem i można wykorzystać je na różne sposoby. Robię z jeżyn koktajle, kompoty oraz dodaję do różnych deserów.  Składniki: 250 g herbatników kakaowych 160 g masła 100 ml kremówki 30% 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 300 ml kremówki 30 % 1/4 szkl ciepłego mleka 2 łyżeczki żelatyny jeżyny Przygotowanie: Herbatniki zmiksować w blenderze na proszek. Dodać ciepłe roztopione masło, wymieszać i wyłożyć dno i boki foremek do tartaletek. W 100 ml ciepłej kremówki roztopić czekolady i pozostawić by masa przestygła ale pozostała płynna. Ubić na sztywno 300 ml kremówki. Wlewać po łyżce kremówki z czekoladą i miksować na wolnych obrotach. Na końcu wlać letnią rozpuszczoną w mleku żelatynę. Masę

Ala piecze i gotuje
ziemniaki,twaróg,jogurt grecki=pyszny sernik z nektarynkami i miętą na herbatnikach... 149

gram, jogurt grecki 330 gram, jajka 4 sztuki, cukier 1 szklanka, budyń waniliowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka, mięta liście 10 sztuk, nektarynka 3 sztuki, herbatniki 200 gram biorę udział w kampanii Jogurty Naturalne ZOTT PRIMO na platformie TRND "zobacz TUTAJ" - #jestemPrimo = wszystkie składniki temperatura pokojowa, w tym białka na pianę =ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce(...)połączyć składniki dodać na sztywno ubitą pianę z białek i teraz tylko łyżką delikatnie wmieszać w masę serową forma 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie formy poukładać herbatniki i wylać masę serową piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik dobrze wystudzić w formie - sernik jest wilgotny

W Mojej Kuchni Lubię
KOSTKA BANANOWA Z KAJMAKIEM 280

Przepyszne połączenie smaków: słodki kajmak, banan, herbatniki i bita śmietana.    SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20x26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki, 150 g serka(...)typu Danio, 2 łyżeczki żelatyny, ¼ szkl. wrzątku Krem toffi: 150 ml śmietany kremówki, 3 łyżki kajmaku, 1 łyżeczka żelatyny, odrobina wrzątku Dodatkowo: 2-3 banany, sok z cytryny, kakaowe herbatniki , masa krówkowa, wiórki czekoladowe WYKONANIE Ciasto: Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 minut. Krem

słodki bratek
SERNIK BRZOSKWINIOWY POD KOKOSOWĄ CHMURKĄ 307

opakowania budyniu śmietankowego łyżka mąki ziemniaczanej Wierzch: 1,5 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny cukier puder do smaku 1,5 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: herbatniki do wyłożenia tortownicy Wykonanie: *Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy do nich sery, miksujemy.  *Brzoskwinie blendujemy, dolewamy do nich sok, miksujemy, wlewamy do masy serowej. Dodajemy budynie(...)upodobania masa jest za mało słodka, możemy dosłodzić cukrem pudrem i wymiksować. * Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy.  * Tortownicę o wymiarach 28 cm wykładamy herbatnikami. Wylewamy ciasto. Pieczemy ok godziny w 170-180 st. Po upieczeniu całkowicie studzimy.  *Śmietanę Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Żelatynę zalewamy wodą ( tyle aby zakryło

Z Majeczką w kuchni
Domowe herbatniki 350

Herbatniki - któż nie zna i nie lubi tych chyba najpopularniejszych ciastek na świecie. A wykonanie ich własnoręcznie w domu, to po pierwsze fajna zabawa, a po drugie - gwarancja, że będziemy się rozkoszować smakiem naprawdę kruchutkich i bardzo maślanych ciasteczek. Bo wersja " home - made " jest zawsze najlepsza ;). Przepis pochodzi ze strony  MOJEWYPIEKI.COM Składniki na około 40 - 50 ciastek(...)papierem do pieczenia, w niewielkich odstępach od siebie. Piec około 10 - 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C, do lekkiego zezłocenia. Upieczone ciastka odkładać na kratkę do przestudzenia. Herbatniki można przechowywać do 7 dni zamknięte w szczelnym pojemniku.   Smacznego

Opowieści z piekarnika
Kokosowy sernik na zimno z malinową żelką 178

jaką dostaniecie w najbliższym sklepie. Jednak nie będę ukrywać - z taką domową galaretką sernik będzie smakował o niebo lepiej. Przekonajcie się sami ;)   Spód: 170 g ciastek kokosowych lub herbatników maślanych 45 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego lub dobrej jakości sera z wiaderka 230 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki(...)mrożonych malin ( w sezonie oczywiście można użyć świeżych ) 50 g cukru, lub więcej, do smaku 2 łyżki soku z cytryny 8 g żelatyny ( 2 łyżeczki ) Wykonanie: Spód: Ciastka lub herbatniki zemleć w blenderze/malakserze. Dodać roztopione masło, wymieszać. Powinna powstać masa ciasteczkowa o konsystencji mokrego piasku. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm - spód wyłożyć papierem do pieczenia, boki natomiast folią

Opowieści z piekarnika
Deser lodowy z domowym sosem czekoladowym 213

naszym ulubionym smakiem są niewątpliwie lody śmietankowe z wiśniami i sosem wiśniowym. I właśnie z nimi polecam Wam przygotować deser lodowy z domowym sosem czekoladowym . Składniki: 3-4 kakaowe herbatniki sos czekoladowy – domowy* lub kupny 3 gałki lodów – u mnie śmietankowe z wiśniami i sosem wiśniowym Bracia Koala bita śmietana listki świeżej mięty Przygotowanie: Jak przygotować prosty(...)łyżki wody   Połamaną czekoladę, śmietanę i wodę umieszczamy w małym garnku. Podgrzewamy, ciągle mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady i połączenia składników. Przygotowanie deseru: Na dno pucharka łamiemy herbatniki. Zalewamy je sosem czekoladowym (sos ma je tylko pokryć, resztę sosu można użyć do polania wierzchu deseru lub przygotowania większej ilości pucharków). Następnie nakładamy 3 gałki lodów, bitą śmietanę

Słodkie okruszki
CIASTO IMPREZOWE PAULI Z CHRUPIĄCYM SPODEM (BEZ PIECZENIA A'LA 3 BIT ) 972

Wyłożyć na blachę o wymiarach 25x 35 cm. Wyrównać łyżką zamaczając ją w wodzie. Wstawić do lodówki.  Warstwy krem karpatkowy w 5 minut 2 op. mleko 800 ml. herbatniki 200 g. krakersy słone ok. 90 g. śmietana kremówka(...)śmietan- fix 2 op. masa krówkowa 300 g. kakao prawdziwe gorzkie do obsypania Krem karpatkowy przygotować według wskazówek na opakowaniu. Wyłożyć połowę masy na spód sucharkowy. Wyłożyć herbatniki, podgrzaną w garnuszku z wodą puszkę masy krówkowej i drugą połowę kremu. Na krem krakersy oraz ubitą na sztywno z fixami śmietanę kremówkę. Obsypać grubo kakao.  * masę krówkową wyrównać łyżką

Kuchnia Paulettes
Ciasto straciatella 325

dziś dla Was propozycję ciasta które możecie zrobić sobie na weekend. Jest to ciasto bez pieczenia. Polecam Składniki: 100 g herbatników 50 g masła 1 gotowy krem do karpatki(...)mleka 2 szkl śmietanki 30% schłodzonej 1/2 szkl cukru 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki żelatyny 1/4 szkl wody gorącej blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki drobniutko kruszymy, masło roztapiamy na patelni. Łączymy ciastka z masłem i robimy tzw. "mokry piasek".  Wysypujemy na dno blaszki i układamy cienką warstwę lekko dociskając. Żelatynę rozpuszczamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik na zimno malinowo-śmietankowy 146

składniki, wylepić tortownicę 23-26cm. Wstawić do piekarnika 18 min. 180 st. Można zrobić spód z herbatników i masła co nie wymaga pieczenia lub wyłożyć same kakaowe herbatniki. Masa serowa 250 g serka naturalnego ja dałam z wiaderka pół szklanki cukru pudru 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 2 łyżeczki żelatyny plus 3 łyżki

Kubki smaku
Serowa tarta bez pieczenia 106

herbatników czekoladowych 4-5 łyżek nutelli 50 dag miękkiego, zmielonego twarogu 20 dag kwaśnej śmietany 10 dag cukru pudru 1 laska wanilli 3 łyżki żelatyny 40 dag truskawek Herbatniki zmiksować w malakserze, przełożyć do miski i wymieszać z nutellą do uzyskania elastycznej masy. Okrągłą formę do tarty o średnicy 20 cm wyłożyć masą herbatnikową i odstawić do lodówki

Pieguskowa Kuchnia
SERNIK NA ZIMNO Z JEŻYNAMI 109

nadadzą. Ciasto bez pieczenia, bardzo proste w wykonaniu i przede wszystkim smaczne. Przepis zaczerpnięty z Bake&Taste z niewielkimi modyfikacjami. Sernik na zimno z jeżynami Spód 140 g herbatników(...)masła Masa serowa 1 kg twarogu mielonego z wiaderka 170 g jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny cukier puder do smaku 4 łyżki żelatyny 350 g jeżyn Herbatniki pokruszyć w blenderze, dodać roztopione masło, wymieszać do połączenia się składników. Wyłożyć na dno, wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i schłodzić w lodówce. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem ( dałam

Pieguskowa Kuchnia
TARTA WIŚNIOWA – BEZ PIECZENIA 116

macie takich swoich z sadu to całkiem niezłe jakościowo można nabyć w większości sklepów. Kilka minut i tarta gotowa. Poprawa nastroju również gwarantowana! TARTA WIŚNIOWA CIASTO 140 g herbatników kakaowych 60-70 g masła 2-3 łyżki nutelli KREM(...)śmietany 30% op. serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru FRUŻELINA 450 g wiśni mrożonych 3-4 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Herbatniki zblendować na miazgę, dodać nutellę, rozpuszczone masło i połączyć ze sobą. Jeżeli masa jest zbyt sucha dodać odrobinę masła. Wylepić dno i boki foremki, odstawić do lodówki. Schłodzoną śmietankę, cukier

Pieguskowa Kuchnia