proszku 3-4 herbatniki zwykłe lub czekoladowe ( albo i te i te ) szczypta soli Wymieszać masło orzechowe, miód, aromat/cukier waniliowy i sól. Dodać mleko w proszku wymieszać. Pokruszyć herbatniki( kawałeczki wyczuwalne nie na sypko) i dodać do masy. Wymieszać wszystko i formować małe kulki. Schłodzić w lodówce ( zajmie to około pół godziny aż kuleczki przestaną się lepić). Smacznego
cukrem pudrem posypanetemperaturze pokojowej) szczypta soli łyżeczka mleka kokosowego 180g maślanych herbatników 150g roztopionego masła 3-4 duże łyżki miodu łyżeczka kakao 20g wiórków kokosowych Przygotowanie: Herbatniki umieszczamy w blenderze. Po skruszeniu ciastek dodajemy do nich roztopione masło,miód, kakao oraz wiórki kokosowe. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Okrągła formę, wykładamy papierem do pieczenia. Zblendowane ciasteczka wykładamy
ChilliJemydziś na lekki serniczek bez pieczenia. Takie ciasto jest idealne w ciepłe dni. Zmieniając smaki galaretek możemy za każdym razem mieć ciasto o innym smaku. Polecam Składniki: 100 g herbatników 3 galaretki truskawkowe w proszku 400 g jogurtu naturalnego 300 g serków homogenizowanych waniliowych blaszka 24x24cm(...)Przygotowanie: Rozpuszczamy dwie galaretki w 1 szkl gorącej wody a trzecią galaretkę w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy herbatniki. Jogurt naturalny mieszamy razem z serkami homogenizowanymi i wlewamy ostudzone galaretki (rozpuszczone w 1 szkl wody), mieszamy żeby składniki się połączyły. Gotową masą jogurtową wylewamy delikatnie na ciastka. Wstawiamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneszklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mleka opakowanie herbatników regionalnych CUKRY NYSKIE 500 g czereśni lub wiśni cukier puder Wykonanie: Masło rozpuszczamy, studzimy. Ser miksujemy(...)żółtkami, cukrami, mąkami i proszkiem budyniowym oraz mlekiem. Miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, miksujemy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy masę serową.wykładamy na nią połówki czereśni lub wiśni, wciskając owoce delikatnie w ciasto.Pieczemy 60 minut . Gotowe wystudzone posypujemy cukrem pudrem. Ciasto możemy upiec również w piekarniku, w tortownicy
Z Majeczką w kuchniwyśmienitą tartę z truskawkami i serkiem mascarpone . Ale spokojnie… nie będziecie musieli robić kruchego ciasta… to będzie znacznie szybsze. Tarta z truskawkami – składniki 320-350 g herbatników (najlepiej maślanych(...)170g masła 250g serka mascarpone 130 g śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 300-500 g truskawek (lub innych sezonowych owoców np. maliny, borówki) Tarta z truskawkami – przepis Herbatnik i drobno kruszymy. Najlepiej w blenderze. Następnie mieszamy z roztopionym masłem. Tak przygotowaną masą wykładamy formę do tarty i wstawiamy na minimum 4-5 godzin do lodówki. Śmietanę miksujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!serową 0,5 kg twarogu półtłustego 200 g masła 1,5 szklanki cukru pudru 3 jajka 15 g żelatyny 0,5 szklanki mleka łyżka cukru waniliowego Ponadto 220 g herbatników 2 galaretki truskawkowe 300 g świeżych truskawek Wszystkie składniki powinny być jednakowej temperatury-inaczej masa się zważy. Jajka na chwilkę wkładamy do wrzącej wody. Ser dwa razy przepuszczamy przez(...)dodajemy żółtka i ser.Kiedy masa zrobi się puszysta dodajemy ostudzoną żelatynę.Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli,dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.Dno i boki blachy wykładamy herbatnikami,wylewamy masę serową.Truskawki układamy na serniku i lekko dociskamy.Odstawiamy do lodówki. Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,Na sernik wylewamy tężejącą galaretkę
Anielskie wypiekiherbatniki do wyłożenia blachy Galaretki cytrynowe rozpuścić w 800 ml gorącej wody. Przestudzić. Zmiksować ser z cukrem, dodać orzechy i schłodzoną galaretkę. Powstałą masę wylać na blaszkę obłożoną herbatnikami. Zostawić do stężenia. W tym czasie rozpuścić galaretki wiśniowe w ok. 800 ml wody. Kiedy masa twarogowa jest już gotowa, wyłożyć wiśnie i zalać gęstniejącą galaretką wiśniową. Całość zostawić
Wielopokoleniowojednak uwierzcie - jest tak pyszny, że na pewno tyle nie będzie musiał czekać ;) Składniki Spód 70 g masła 170 g maślanych herbatników masło do wysmarowania tortownicy Masło rozpuścić, herbatniki zmielić na pył. Wymieszać z masłem. Spód tortownicy o śr. 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem. W dno tortownicy wcisnąć przygotowany spód, wyrównać, docisnąć. Schłodzić
Słodkie inspiracjewykonania. U nas w okresie letnim taki torcik, na stałe gości w zamrażalce. Torcik lodowy - składniki. 2 litry ulubionych lodów, owoce np. truskawki, 1 opakowanie masy kajmakowej, 1 opakowanie herbatników. Torcik lodowy - sposób przygotowania. Przygotowanie jest banalnie proste(...)Należy lody wyciągnąć z zamrażalki, następnie tortownice wyłożyć folię spożywczą. Do tortownicy przekładamy lody. Warstwę lodową smarujemy masą kajmokową. Następnie układamy wcześniej umyte i pokrojone owoce. Wierzch posypujemy pokruszonymi herbatnikami. Gotowe ciasto wkładamy do zamrażalki. Prawda, że proste
Pani domowaCudownie kremowy sernik z mnóstwem chrupiących ciasteczek i kwaskowym śmietankowym lukrem. Czyż to nie brzmi i nie wygląda pysznie? :) Przekonajcie się sami! SKŁADNIKI (tortownica 23 cm) Spód 150g czekoladowych herbatników 80g masła 2 łyżki cukru kryształ Diamant Masa serowa 700g twarogu trzykrotnie mielonego 200g creme fraiche lub innej tłustej kwaśnej śmietany 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka(...)czekoladowych ciasteczek z kremem Lukier śmietankowy 150 serka bieluch lub innego serka kanapkowego 3 łyżki cukru pudru Diamant 1 łyżka soku z cytryny kilka ciasteczek do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Herbatniki rozdrabniamy na drobny piasek i łączymy z cukrem oraz roztopionym masłem. Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Masę wykładamy na dno tortownicy, lekko ubijamy i wygładzamy. Wszystkie składniki
DefinicjaSmakurazie potrzeby dodając odrobinę wody. Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut przed pieczeniem sernika. Od czterech ciasteczek Oreo oddzielić krem i zachować do jaglanej masy. Czarne herbatniki odłożyć na koniec do dekoracji. na "sernikową" masę bez sera 300 g suchej kaszy jaglanej ok. 150 g ksylitolu (można więcej) 2 czubate łyżki oleju kokosowego +odrobina płatków jaglanych(...)rozprowadzić masę jaglaną, wyrównać. Piec przez następne 30-35 minut. Upieczone ciasto zostawić do przestygnięcia. Uwaga! Jeszcze ciepłe się mocno rozpada! Gotowe ciasto udekorować posypką z kakao i pokruszonych herbatników oraz połówkami ciasteczek Oreo. Schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Dobrze smakuje podane z owocami sezonowymi - truskawkami lub czereśniami. Smacznego! 🍰 ✩✩✩ Instagram
Kuchnia EllieWykonanie Zmiksować ugotowane płatki owsiane ,przełożyć do słoiczków. Posypać owocami . Wymieszać ser z jogurtem na gładką masę ,dodać do słoiczków , a następnie poukładać na wierzch owoce ,posypać skruszonymi herbatnikami . Całość zalać łyżką miodu
w mojej kuchnijajeczną stopniowo dodajemy do serka miksując. DODATKOWO 3-4 paczki herbatników Dobrze ostudzony biszkopt przekrawamy na dwie części.Dolną część smarujemy połową masy kajmakowej ,na masę układamy herbatniki i smarujemy resztą kajmaku.Przykrywamy drugą częścią ciasta i na wierzch wykładamy krem pomarańczowy.Dekorujemy według uznania
Anielskie wypiekiSernik łączy dwa smaki - czekoladowy i truskawkowy. Do masy czekoladowej można dodać ulubioną ciemną czekoladę, ja dałam deserową ale może być też mleczna lub gorzka. składniki: spód 200 g herbatników 120 g masła masa czekoladowa 700 g zmielonego sera 200 g czekolady deserowej 1/2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny masa truskawkowa(...)zmielonego sera 350 g truskawek 2 łyżki cukru waniliowego 1/3 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny na wierzch truskawki ok 300 g galaretka truskawkowa Przygotować spód. Masło rozpuścić w rondelku. Herbatniki zmielić na pył i dokładnie połączyć z rozpuszczonym masłem. Masą wylepić dno tortownicy o średnicy 24 cm i odstawić do lodówki. Ser i truskawki do mas przygotować wcześniej
Monia miesza i gotujePianka truskawkowa: ok 500 g. truskawek 250 g. serka mascarpone 300 ml śmietany 30% 4 łyżeczki. żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru 1/4 szklanki mleka opakowanie herbatników (u mnie kakaowe) Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, po ok 10 minutach rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Umyte i pozbawione szypułek truskawki dokładnie blendujemy (można rozgnieść widelcem w przypadku(...)warstwę masy truskawkowej (taka dosłownie 2-3 mm żeby tylko połączyła spód z kolejną warstwą), na masę kokosową bezę, a na nią resztę masy truskawkowej, wyrównujemy i przykrywamy warstwą herbatników. Gotowe ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Cynamonowe szczęście