hamburger - 1154 przepisów (strona:41/77)

Sałatka z ogórków i papryki w zalewie miodowej 244

Kolejne słoiczki do zimowej kolekcji, zrobione. Tym razem w zalewie miodowej, dokładnie takiej samej, jakiej użyłam do marynowanej papryki. Zimą taka sałatka jest niezastąpiona do hamburgerów czy kanapek. Składniki; ogórki papryka żółta i czerwona marchewka cebula Zalewa: 1 szklanka octu 10% 4 szklanki wody 4 łyżki miodu 4 łyżki cukru 1 łyżka soli 4 listki laurowe 3-4 goździki

Gosia gotuje
Jak przygotować wyśmienity stek? 243

Idąc do restauracji, gdzie głównym daniem jest stek możesz w bardzo prosty sposób sprawdzić umiejętności kucharza. Zrobienie steku w punkt to bardzo trudna sztuka, która wymaga

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
OOPSIE BURGERY!! ;) 196

burgerze najbardziej istotne.. mięcho :D Do mięsa dodałam jajko, sól, pieprz, trochę ostrej musztardy.Dodałam również troszkę startego sera żółtego. Podałam z sałatą, sosem Develey do hamburgerów (bezglutenowy!!) oraz plasterkiem sera. Mój towarzysz kolacyjny wie jak sprawić Izabeli komplement. Kończąc konsumować rozglądał się po kuchni pytając - "JEST JESZCZE??" :)) POLECAM

BezglutenowaIzabela
Surówka coleslaw z kremowym sosem 163

albo jak mówią niektórzy colesław, jest banalnie prosta w przyrządzeniu. Słodko-kwaśny dressing świetnie komponuje się z kapustą i marchewką. Coleslaw doskonale komponuje się z szybkimi daniami takimi jak hamburgery, czy hot-dogi, a także z potrawami grillowymi. 1 marchewka ćwierć małej kapusty 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka octu jabłkowego 1/4 łyżeczki cukru 1 łyżka cytryny sól do smaku Marchewkę

Dieta bez mleka
Smażone zielone pomidory nieceo inaczej 143

burger nie może być z tego czy tamtego, bo większości tych "obrońców tradycji" burger z wieprzowiny czy z MOM, nie przeszkadza. Tak, jeśli już chcemy być szczegółowi, to prawdziwy hamburger, czyli befsztyk hamburski powinien być TYLKO z wołowiny. Tak jak zupa zwana barszczem nie może być z buraków, tylko kiszonego barszczu zwyczajnego, a chleb nie może być na drożdżach tylko

Kryzysowa Książka Kucharska
Degustacja w TGI Fridays w Warszawie 173

Mój numer jeden do żeberka wołowe - delikatne, soczyste i rozpływające się w ustach. Z dodatkiem pysznych frytek. Niego w gębie. Pozostałe drugie dania też były wyjątkowe, steki idealne, a hamburgery soczyste i doskonale przyprawione. Na koniec przyszedł czas na desery... DESERY Double chocolate fudgy brown - brownie wypiekane ze 100 % ciemnej czekolady oraz świeżo parzonego espresso, serwowane na ciepło z lodami

Kulinarne przygody Gatity
Cheesburgery wołowe z grillowanymi warzywami i dwoma serami 167

Jednak, mnóstwo warzyw 🍅 do nich dodałam, które wcześniej też grillowałam ♨. Serów  scamorza i parmezanu, do nich dołożyłam i dzięki temu ciekawy smak stworzyłam.   Składniki: 4 bułki do hamburgerów z sezamem, 1 opakowanie (4 krążki) „Burgery wołowe z przyprawami” Sokołów, 2 duże pomidory, 1 młoda mała cukinia, 1 biała cebula, 1 czerwona cebula, 1 czerwona papryka, 4 plastry sera

Moniki Smakołyki
Czerwona cebula marynowana i nie tylko czyli jak wykorzystać cebulę 205

też marynowaną cebulę . Jest to prosty sposób na wykorzystanie czerwonej cebuli. Wystarczy pokroić cebulę w krążki i zalać zaprawą octową. Marynowana czerwona cebula to świetny dodatek do kanapek i hamburgerów. Jest bardzo delikatna w smaku. My podjadamy ją codziennie dosłownie do wszystkiego! Świeżo zerwana cebula związana w pokaźne pęczki to również piękna dekoracja w spiżarni, przynajmniej do czasu dopóki

codojedzenia
HAMBURGERY ZE SCHABOWYM 129

Pyszne domowe burgery to idealna propozycja na obiad dla całej rodziny. Dziś polecam HAMBURGERY ze schabowym przygotowanym w kefirze. Przepis znajdziecie TU--- Schabowe w kefirze.  SKŁADNIKI:   6 bułek na burgery 6 kotletów schabowych marynowanych w kefirze 1 pomidor 1 ogórek 2 ogórki konserwowe 1 /2 cebuli Sałata 6 plastrów sera żółtego Sos bbq Sól i pieprz do smaku

Gotowanie Patki
Pizza jako jeden ze skarbów kuchni włoskiej 183

Zamawianie jedzenia przez internet staje się coraz powszechniejsze, zwłaszcza wśród osób, które pracują i nie mają czasu na samodzielne przygotowywanie dań. Poza pizzą najczęściej zamawiamy online sałatki, sushi czy hamburgery, ale i  popularne w ostatnim czasie dietetyczne potrawy na cały tydzień czy nawet miesiąc, które dopasowane do naszych potrzeb. Bez wątpienia zamawianie posiłków drogę internetową to doskonała propozycja

Moja smaczna kuchnia
domowy sos a la sos tysiąca wysp 164

cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do nich majonez, ketchup, cukier oraz ocet. Wszystko miksujemy blenderem na gładką konsystencję. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy do np. kanapek, hot dogów, hamburgerów, warzyw, dań z grilla… *proporcje składników możemy dowolnie zmieniać wg własnego podniebienia

Domowy Smak Jedzenia
Kiszona cukinia 145

czyli czosnek i liść laurowy. Już myślę o kolejnych kiszonkach, bo są bardzo zdrowe i dziecinnie proste w wykonaniu. Ich zastosowanie jest wszechstronne, od dodatku do kanapek, sałatek, po hamburgery i wszystko co tylko przychodzi nam do głowy.  Kiszona cukinia 1 cukinia, wybrałam żółtą 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy zimna woda sól Przygotowanie: Z cukinii odcinamy końcówki. Przy

Moja smaczna kuchnia
Burger wołowy z jalapeño, buraczkami zasmażanymi, rukolą i sałatą strzępiastą 165

Ostatnio mam niesamowite parcie na różnego rodzaju burgery. Gdy tylko mam możliwość staram się w domu przygotować ciekawe połączenia składników, dzięki czemu burgery wcale się nie

Programista w kuchni
Burgery z ciecierzycy z suszonymi pomidorami 146

Zwykłych mięsnych burgerów nigdy nie lubiłam. Prawdę mówiąc nawet nie jestem pewna, czy kiedykolwiek zjadłam całego hamburgera…. Chyba nie. Ale za to te wegańskie, w dodatku bezglutenowe, burgery z cieciorki z suszonymi pomidorami uwielbiam! Zresztą cała moja rodzina, wliczając naszego niemowlaka Świetnie sprawdzają się “w trasie” wpakowane w bułkę czy między kromki chleba. Krótko mówiąc, polecam! Składniki

Lamarida.pl
Ogórki małosolne z czarnuszką 133

czosnku oraz kilka gałązek koperku. Układamy kolejne warstwy. Całość zalewamy wodą z solą i czarnuszką. Zakręcamy. Na następny dzień ogórki są już gotowe. Można wykorzystać je do sałatek, kanapek, hamburgerów, są przepyszne

Moja smaczna kuchnia