hamburger - 1154 przepisów (strona:38/77)

ZUPA HAMBURGEROWA 142

Bardzo popularna w Ameryce zupka. Szczególnie uwielbiana przez dzieciaki. A co ma wspólnego z hamburgerami? Wołowinę. Syta, świetnie rozgrzewająca - bardziej danie jednogarnkowe niż zupka, ponieważ jest bardzo gęsta. Idealna na chłodne, jesienne dni.  Składniki: 500 g wołowiny- zmielonej 3/4 szklanki kaszy- u mnie jęczmienna, ale może być pęczak, jaglana, co lubimy 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki

Z Majeczką w kuchni
DOMOWE BURGERY 145

bardziej, że jestem mamą dwójki chłopaków, którzy lubią takie jedzonko. Raz na jakiś czas pozwalam chłopakom ,,zabrać" się do jakiegoś baru, ale szczerze powiem, że wolę przygotować dobrego hamburgera w domu. Ten prawdziwy jest z wołowiną.Wystarczy kawałek dobrego antrykotu, karkówki lub szpondra by powstał pyszny burger. We wpisie znajdziecie kilka wskazówek, aby burger był naprawdę pyszny i wyjątkowy. Składniki

Z Majeczką w kuchni
Drugie Dno Nowogrodzka – recenzja multitapu 119

wybrałysmy się we dwie. To dość zabawne, bo Królestwo to blog o tradycyjnej kuchni polskiej – takiej jak XX-leciu, ale jeśli jemy coś razem to zwykle są to hamburgery, lody z guacamole i tabasco oraz inne nie bardzo tradycyjne dania. Mam też inną koleżankę, która ma bloga o zdrowym trybie życia i sporcie, z którą najczęściej zasiadamy nad bynajmniej

Ugotowane pozamiatane
Menu na tydzień: Idealne na jesień 106

pracy. Po prostu wystarczy zamknąć słoik! Czwartek: Burgery wołowo-cukiniowe Zdrowy, warzywno-mięsny kotlet. Cukinia wspaniale nawilża burgera, a podczas smażenia ładnie się przypieka i robi chrupiąca. Do hamburgera proponujemy lekką sałatkę Coleslaw w wersji low fat. Piątek: Rozgrzewająca zupa z pulpetami krewetkowymi Lekko pikantna zupa w stylu tajskim. W tym daniu są dwa ciekawe składniki: jeden to cynamon

Niedzielny kucharz
Pierwszy piknik! 67

lasku, przy rzece. Nie zjedliśmy niczego specjalnego, ale wiadomo na świeżym powietrzu to nawet woda smakuje lepiej :) Każdy z nas miał dla siebie po dwie buły (coś jak domowy hamburger) z okrągłym kotletem (no […] Artykuł Pierwszy piknik! pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Cupcakes! 103

wypieki innych blogerów, gdzie ich cupcakes wyglądają bajecznie. Pole do popisu przy ozdabianiu jest duże. Widziałam już różne wersje: zwierzaków, kwiatów, sukienek, z koroną, kokardkami, a nawet w formie hamburgera. Skoncentrowałam się jednak na prostym zdobieniu kremem. W pełni zachwycona […] Artykuł Cupcakes! pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Bułki drożdżowe na ostatni wakacyjny weekend 227

czasu na przyjemności. Zabierzcie je także na weekendowe wycieczki. To dużo lepszy pomysł niż na przykład kupione na szybko fast foody. Opisane dzisiaj bułki można podać w formie domowego hamburgera czy jako rodzaj słodkiej przekąski (z dżemem, masłem orzechowym, miodem). Bułki drożdżowe na słodko lub na słono Składniki na 15 bułek: 15 g drożdży 1 szklanka ciepłej wody

KulinarneImpresje.pl
Halloumi burger – cypryjska kanapka 130

kanapkę filadelfijską. Ponadto możecie też przygotować sobie kanapkę drwala , którą spotkacie w barze McDonald. Zobacz mój film z przygotowania halloumi burgera Składniki – halloumi burger 2 bułki do hamburgerów łyżka masła 150 g sera halloumi sos tysiąca wysp – tutaj jest przepis pomidor świeży szpinak sól i pieprz Tu możesz dostać wszystkie niezbędne przyprawy do moich przepisów. Przepis – Halloumi

Kuchennyviral.pl
Kotlety ziemniaczane z soczewicą 136

Kilka dni temu jedna z moich obserwatorek na Instagramie zasugerowała mi, bym przygotował kotlety z soczewicy. Miały to być kotlety do domowych hamburgerów, lecz zmieniłem zdanie i powstały kotlety ziemniaczane z soczewicą. I to kotlety nie byle jakie! Słodko-słone, ale i nieco pikantne, miękkie

Vegan Taste
PASTERYZOWANA SAŁATKA OGÓRKOWO - PIECZARKOWA + FILMIK 453

Sałatka ogórkowo - pieczarkowa, pasteryzowana to pyszna sałatka zimowa. Idealna do hamburgerów, zapiekanek i dań obiadowych. W smaku jest słodko winna, leciutko kwaskowa, bardzo smaczna. Polecam.  SKŁADNIKI :  3 kg ogórków 1 kg cebuli 1 kg papryki 1 kg małych pieczarek 2 marchewki na słoik - liść laurowy, ziele, pieprz w ziarnkach  ZALEWA I : 9 szklanek wody  1 szklanka

Kulinarne Fantazje Marioli
Ekspresowe pikle w 48 godz. 186

dać również,kalafior ,brokuły,patisony,dynie itp.polecam bo taki słoik zawsze warto mieć w lodówce-można go przetrzymywać do 3 miesięcy  i używać na kanapki,do hot-dogów,hamburgerów lub po prostu do obiadu -polecam Składniki na 1 litrowy słoik: 900g mieszanych warzyw – ogórki, papryka, młode patisony i  cukinia, słodka i ostra papryka, cebula, szalotka, zielona fasolka, groszek

Swojskie jedzonko
Surówka z kapusty 116

Mieszamy. Wkładamy do lodówki, aby smaki "przegryzły się". Schłodzona surówka z białej kapusty idealnie orzeźwia w upalne dni! W chłodniejsze dni może być doskonałym dodatkiem do dań mięsnych, hamburgerów i innych pyszności! Tymianek można zastąpić natką z pietruszki

Moja smaczna kuchnia
Zdrowe przekąski w podróży. 143

nasycą np. tak jak kanapka. Jednak również są dobrą opcją.  GOTOWIEC OBIADOWY  12h w trasie i masz ochotę na ciepły obiad, a hot dog ze stacji czy hamburger z przydrożnego zajadu nie wydaje się być najlepszą opcją? Z pomocą przychodzi  Inna Bajka . Wystarczy, że mieszankę zalejesz wodą i pełnowartościowy, zdrowy posiłek gotowy. Do wyboru jest wiele smaków

Czarnawisienka
Przepisy na cukinię 199

KURCZAKA I CUKINII PRZEPIS TUTAJ Świetny przepis na kruche i soczyste kotleciki z piersi kurczaka i cukinii. Można je podawać z ziemniaczkami i surówką lub w bułce w formie hamburgerów.   PIECZEŃ RZYMSKA Z CUKINIĄ W CIEŚCIE FRANCUSKIM PRZEPIS TUTAJ Jest to rodzaj pieczonego mięsa mielonego, które można spożywać na ciepło jako danie obiadowe, na zimno, a także jako obkład

Blog z Apetytem
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i koperkiem 180

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i koperkiem Prosta i smaczna surówka z młodej kapusty to to dobry pomysł na letni dodatek do obiadu, grilla lub hamburgerów. Polecam!     Składniki: 1/2 główka młodej kapusty 1 średnia marchewka 1 pęczek rzodkiewek 1/2 pęczka koperku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli szczypta

Blog z Apetytem