hamburger - 1154 przepisów (strona:33/77)

Karmelizowana cebula 123

Karmelizowana cebula to fajny dodatek do potraw. Można ją podać do mięsa na obiad. Można użyć do hamburgerów, hot dogów czy zapiekanek. Można też zajadać z pieczywem, na kanapce. Taką karmelizowaną cebulę można zrobić na różne sposoby. Nazywa się ją też konfiturą z cebuli czy chutney z cebuli. Oto mój przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 średnie cebule 2 łyżki

Waniliowe Improwizacje
Olej palmowy znajduje się w produktach w Twojej kuchni! – sprawdź listę 21 grup produktów 150

spożywczą (dlaczego jest zwykle o połowę tańszy, niż ten przywieziony prosto z piekarni? być może zawiera tłuszcz roślinny np. palmowy, który jest najtańszy dla producenta), podobnie jak bułeczki do hamburgerów i hot-dogów, pieczywo tostowe tak kochane przez dzieci, a nawet (o zgrozo!) niekiedy bułka tarta (co jest oczywiste, skoro została wyprodukowana z najtańszej wersji pieczywa) niektóre lody, zwłaszcza

W Kawiarence
Sałatka Big Mac wg Aleex 117

żeby razem ze Stokrotką ją wypróbować. A wracając do urodzin naszego Skarba. Oprócz wspaniałego tortu ozdobionego figurką smoka Edzia, furorę wśród gości zrobiła pyszna sałatka, która smakowała jak popularny hamburger w znanej sieci restauracyjnej. Sałatka Big Mac zniknęła błyskawicznie. Skoro tak wszystkim smakowała, postanowiłam zrobić ją także w swojej kuchni. W styczniu znów sięgnęłam po przepis z Bloga z apetytem

W mojej kuchni
Przepis na bajgle 126

chwilę gotować w wodzie a dopiero później upiec. Zrób tyle ile potrzebujesz na pyszne śniadanie lub kolację, z ulubionymi dodatkami w środku. Zobacz inne przepisy na pieczywo: – bułki do hamburgerów – chleb z samych ziaren – chlebek z pesto – chlebek z cukinii – cebularze Ilość porcji: 4 bajgle Przygotowanie: 1 h 10 minut Składniki: – 187 g mąki pszennej

nietylkopasta.pl
Czarne burgery z serem halloumi 99

Czarne bułki to pomysł na żart w prima aprilis lub “mroczne pieczywko” na wieczór z duchami, czyli hallowen. Bułki na hamburgery nadziewamy mięsnym kotletem wołowym i dodatkami lub tak, jak ja smażonym serem halloumi. Z tego samego ciasta możemy przygotować również mniejsze bułeczki. Dorabiamy do tego czerwoną pikantną pastę np. z suszonych pomidorów z chili  i mamy

Tajemnice Smaku
Szaszłyki z grilla – szparagi z serem halloumi 164

Szaszłyki z zielonych szparagów i halloumi to propozycja na grilla dla wegetarian i dla mięsożerców,  którzy  już mają  przesyt kiełbasek, steków i hamburgerów. Szaszłyki możemy również przygotować w domu na patelni grillowej, na zwykłej patelni lub w piekarniku. Potrawa jest prosta i szybka w przygotowaniu. Szaszłyki serwujemy gorące, ponieważ ser halloumi, kiedy ostygnie jest gumowaty. Składniki SZASZŁYKI

Tajemnice Smaku
Ajwar pikantny z pieczonych papryk i bakłażana 142

czego pasuje ajwar? Odpowiedź jest prosta – do bardzo wielu dań. Może być dodatkiem do grillowanych mięs i warzyw, możemy kłaść go na gorących grzankach, doskonale pasuje do hamburgerów. Ogranicza nas tylko wyobraźnia. Z tej porcji wychodzi około 500 ml ajwaru. To niewiele, więc warto zwielokrotnić składniki. Składniki 1 kg czerwonej papryki 1 papryczka pepperoni 1 bakłażan 1 łyżka oliwy

Tajemnice Smaku
Pieczony ser brie 115

szynką i serem –  chlebek z pesto –  zapiekanki z jajkiem i serem –  kanapka z camembert i żurawiną – przepisu na  domowy cheeseburger – domowe  bułki do hamburgerów Przygotowanie : 20 minut Składniki: – 1 ser typu brie w drewnianym opakowaniu – papier do pieczenia – dodatki do podania: pieczywo, paluchy chlebowe, krakersy, inne PRZYGOTOWANIE: Ser wyjmij delikatnie z drewnianego opakowania

nietylkopasta.pl
Domowe hotdogi z warzywami 167

lubi zjeść czasem jakiegoś fast food'a? No właśnie, chyba nie ma takiej osoby. Nie muszą to być od razu hamburgery czy pizza, ale nawet hotdoga czy zapiekanki. Najczęściej sięgamy po nie przy okazji zakupów w centrach handlowych, w podróży na stacjach benzynowych, czy na wycieczkach w miejscowościach turystycznych. Ale również w każdym mieście czy małym miasteczku roi się

Waniliowe Improwizacje
Polska - Zapiekanki z pieczarkami i serem 102

pozwalają na rozwój ma ł ej gastronomii Zapiekanki podbijają rynek i stają się polskim fast foodem numer 1  W 1992 na rynek polski wchodzi McDonald's  Hamburgery zastępują nam zapiekanki Przychodzi XXI wiek, McDonald's zaczyna nam się nudzić - przypominamy sobie o zapiekankach Składniki (4 porcje) -  2 bagietki - łyżka masła - 10 pieczarek - mały kawałek cebuli

Roślinożerni urlopowicze
Tajskie lody dla ochłody 114

wzięły udział Food Trucki z całej Polski, oferta była więc dość szeroka. Jedzenie, które jest oferowane na tego typu imprezach nie jest raczej polecane osobom dbającym o linię, np. hamburgery, frytki czy hot-dogi. Jednak nawet ja znalazłam tam coś dla siebie - mianowicie pyszne lody tajskie 🍦 Food Truck, w którym sprzedawano tajskie lody cieszył się dużą popularnością - pyszne lody

Z notatnika dietetyka
Fakty i mity o odchudzaniu - część II 135

Sałatki zawsze są lepszym wyborem, gdy jemy na mieście – FAŁSZ Okazuje się, że wcale niekoniecznie. Niektóre sałatki dostępne w popularnej sieci fast foodowej są bardziej kaloryczne od zestawu zawierającego hamburgera, frytki i napój, który możemy kupić w tym samym miejscu. Dlaczego? Przecież sałatka to warzywa i owoce! Teoretycznie tak, ale zawsze zawierają także jakiś sos – i w tym tkwi tajemnica

Z notatnika dietetyka
Pizza z płatkami owsianymi 130

Niemal wszyscy lubimy fast foody. Hamburgery, kebaby, a przede wszystkim - pizzę. Jednocześnie wszyscy wiemy, że fast foody do najzdrowszych posiłków niestety nie należą. Ale na wszystko znajdzie się sposób 😃 Posiłki typu fast food przygotowane w domu mogą być zarówno pyszne, jak i zdecydowanie zdrowsze od tych dostępnych w knajpach. Bardzo łatwo możemy odpowiednio zmodyfikować skład, aby posiłek był mniej tłusty

Z notatnika dietetyka
Chleb z samych ziaren – BEZGLUTENOWY! 85

którzy muszą ograniczać gluten. Ten chlebek jest niesamowicie prosty, potrzebuje tylko czasu Zajrzyj też do: – chlebek z pesto – chlebek z cukinii – focaccia z pomidorami – bułki do hamburgerów – foccacia z rozmarynem – cebularze – chlebek pszenny – przepis podstawowy CHLEB Z SAMYCH ZIAREN Przygotowanie : około 1,5 h, oraz 36 h namaczania i rośnięcia Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Najlepsze domowe burgery 136

masz grillową to ją wykorzystaj, jednak może być zwykła). Smaż na średniej mocy palnika około 3-4 minuty z każdej strony. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowywanie burgerów Najlepsze bułki do hamburgerów to lekkie pszenne bułki posypane sporą ilością sezamu. Ja swoje bułki kupiłam w Lidlu pakowane po 4 sztuki, można zakupić takie również w innych marketach. Czasem w piekarniach można dostać

To Musisz Wiedzieć