Przekąskę tę można zaserwować w formie hamburgerów, co prezentowałam już na blogu lub w formie mini kanapek, jak poniżej. :-) Te koreczki są bardzo efektowne i zawsze pierwsze znikają z talerza. Typowa przekąska na jeden kęs, poręczna, nie trzeba używać talerzyka - czyli to, co na imprezach cieszy się największą popularnością. ;-) 2 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżeczka cukru 1 łyżeczka suszonych
Szefowa kuchniBułeczki do hamburgerów są....teraz pora na wkładkę do tych bułeczek...najlepsze przyrządzone samodzielnie...burgery można zrobić z mięsa wołowego , wieprzowego lub mieszanego..u mnie tylko z mięsa wieprzowego.. 50 dkg mięsa wieprzowego 1 cebulka 1 jajko 2 łyżki ketchupu sól, pieprz, vegeta majeranek Mięso wymieszać z przyprawami, posiekaną cebulą i jajkiem. Formować kotlety w płaski okrągły placki wielkością
Moje domowe kucharzenieZachciało się hamburgerów...no i trza było działać...najpierw upiekłam bułeczki...do ich wypieku wykorzystałam oczywiście mąkę z Młynomagu , a wierzch bułeczek posypałam sezamem ze Skworcu ..polecam obydwa sklepy..bardzo miły kontakt i bardzo szybka dostawa produktów. 5 0 dkg mąki luksusowej Młynomag 10 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 1 jajko 4 łyżki mleka
Moje domowe kucharzenieburgery: 500g piersi z kurczaka 1 cebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz bulionetka warzywna dodatki: bułeczki do hamburgerów z tego przepisu karmelizowana cebulka z tego przepisu masło orzechowe powidła z czarnej porzeczki ser cheddar Na początek przygotuj bułeczki wg podanego przepisu. Następnie cebulkę. Kiedy będziesz wkładać bułeczki do pieca zacznij robić burgery. Mięso mielimy
KuchcikoweLoveKonkretny hamburger na konkretny głód. Ostatnio często gości u mnie wołowina - dobrze zrobiona jest pyszna! Składniki : * 300g mięsa wołowego mielonego * sól, pieprz do smaku * bułka hamburgerowa * zielona sałata * cebula * pomidor * ogórek kiszony * łyżka sosu czosnkowego Folwark * łyżka ketchupu Folwark Przygotowanie : Mięso doprawić i dobrze wymieszać. Na grillowej patelni usmażyć burgery. Układać na podgrzanych bułkach, posmarowanych sosem
Magiczne Życie Martygłowie szybko powstał plan B, wyjście awaryjne, postanowiłam pokombinować po swojemu i tak wyszedł ten dressing. Bardzo dobry, można go wykorzystać nie tylko do kanapki Reuben, ale także do hamburgerów lub innego mięsa. Ps. Musiałam nalać po same brzegi, bo myłam na bieżąco :) To po lewej to, nie patrzcie, to mieszanka musztard, których też potrzebowałam tamtego dnia ;) Składniki
Blondynka Gotujeprzygotowuje się ekspresowo. Uważam, że to jest pozycja "Must Have", znaczy się "Must Eat" nie tylko dla każdego faceta, bo i moje kobiece smaki zostały tu zaspokojone, a klasyczny hamburger, nawet ten najlepszy dość blado wypada przy Kanapce Reuben. Składniki: pastrami deli ( odparowane i pokrojone w cienkie plasterki) kromki chleba żytniego ( u mnie dwa rodzaje chleba: chleb pszenno-żytni
Blondynka Gotujemożna ich od razu upiec, tylko trzeba jeszcze obgotować. Ale warto! Jeśli zostaną - można zamrozić i na weekendowe śniadanie będą jak znalazł. Te zrobiłam rano, ale zjedliśmy je niczym hamburgery w porze obiadowej. Z odgrzanym kurczakiem z dnia poprzedniego, sałatą, pomidorem, papryką, ogórkiem, cebulą i oliwkami. A wracając do czasu wolnego. Ciągle czeka na Was konkurs na blogu. W komentarzu
bistro mamawyszło 9 średnich chlebków. Pieczemy w 150ºC przez 20-25 minut, aż staną się piękne i złote. Podajemy na słodko lub na słono, można też użyć jako bułki do hamburgerów ;) Zanim zdążyły ostygnąć mój łakomczuch wciągnął już połowę! Smacznego
Jak gotować i nie zwariowaćKolejne święto? Wszystkie sklepy zamknięte? Gdzie kupić świeże bułki? Wystarczy chwila czasu i chęci aby zrobić własne bułki. ;-) My wykorzystujemy je przede wszystkim kiedy produkujemy domowe hamburgery, ale na drugi dzień są równie pyszne i świetne na szybkie śniadanie w pracy. 680g mąki pszennej 200 ml mleka 200 ml wody łyżeczka cukru 7g suchych drożdży 2 łyżki masła szczypta soli
Szefowa kuchnijadam fast foodów na mieście, ale z czasów studenckich pamiętam smak pysznych hot dogów i hamburgerów z budki, która stała tuż przy bramie wjazdowej na teren Uniwersytetu Warszawskiego przy Krakowskim Przedmieściu. Wizytę w ówczesnym BUWie kończyłam bułą stamtąd. Pewnie za zdrowa nie była, ale wtedy nie zwracałam na to uwagi. Po latach przypomniała mi się tamta budka i jedzenie
Weekendy w domu i ogrodzieSzybki pomysł na fit obiad. Hamburger z łososiem to źródło zdrowych węglowodanów, pełnowartościowego białka i kwasów tłuszczowych Omega-3. Propozycja idealna. Składniki na 2 burgery: 2 bułki grahamki 1/2 dużego fileta z łososia 4 pieczarki 1/2 cebuli Garść mixu sałat 1 łyżeczka oliwy Pieprz Sos: Koperek Jogurt Sół himalajska 1 ogórek gruntowy 1/2 ząbka czosnku Pieprz Sól himalajska Przygotowanie: Pieczarki
CzarnawisienkaOstatnio miałam ochotę na domowego hamburgera z nietypowym nadzieniem :) W związku z tym, że kupiłam łopatkę to postanowiłam przygotować szarpaną wieprzowinę, tzw. pulled pork. Przepis na takie mięso pokazywałam Wam na początku stycznia ( tutaj ). Składniki: bułki hamburgerowe (przepis tutaj ) kilka liści sałaty lodowej szarpana wieprzowina 1 kg mięsa wieprzowego, np, łopatki 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 czerwone
Ugotowaćjajkiem mniej się rozpadają przy smażeniu), w razie potrzeby dosypujemy więcej kaszy. Doprawiamy wedle uznania :). Panierujemy w otrębach lub bułce, smażymy na rozgrzanym oleju aż będą rumiane. Bułki do hamburgerów Składniki: 1,5 szklanki wody z mlekiem (pół na pół) 3 szklanki mąki 0,5 szklanki otrębów 2 łyżki oliwy 20 g drożdży sól, cukier Przygotowanie: Mąkę mieszamy z otrębami
Kuchnia w szuwarach