hamburger - 1154 przepisów (strona:51/77)

RYBNE BURGERY Z CIECIERZYCĄ / FISH&CHICKPEAS BURGERS 102

mięsa, a z ciecierzycy i świeżego łososia… Mięsne też robię, ale tym razem miałam ochotę na lżejsze wydanie tej potrawy raczej nie kojarzącej się ze zdrowym odżywaniem. Chciałabym odczarować hamburgery, gdyż, robione w domu, są bardzo dobrym i zdrowym posiłkiem, zawierającym wszystko co potrzebne – białko, warzywa, węglowodany – pełnowartościowy obiad/kolacja! W wersji mini – idealna przekąska. Ja tym razem

Martyna Cooks
Kreolska Jambalaya – daleka krewna paelli 200

Kuchnia Stanów Zjednoczonych to nie tylko hamburgery. To przede wszystkim kuchnia napływowych mieszkańców Nowego Świata. Warto co jakiś czas się w nią zagłębić. Jak w miskę gumbo czy tej pysznej, prostej kreolskiej jambalayi. Kreole to potomkowie imigrantów z Francji i Półwyspu Iberyjskiego. Osiedlali się głównie w południowych stanach USA, szczególnie w Luizjanie. Razem ze sobą przywieźli swoje potrawy, które

Karo in the Kitchen
Domowa tortilla- nie ma nudy! 145

Fast foody opanowały nasze kubki smakowe i życie codzienne ;) Idąc do szkoły pracy czy na zwykły spacer kuszą nas zapachami, cenami i szybkością przygotowania. Czy ktoś nie jadł jeszcze hamburgera, kebaba czy hot-doga? Z pewnością znikoma liczba osób. O bombie kalorycznej nie będę się już rozpisywać, bo wszędzie o tym trąbią ;) W zamian proponuję coś zdrowszego, równie prostego

Tagebuch po polsku
Burgery po tajsku 190

średnia cebula 5 średnich pieczarek 500g mielonej wieprzowiny 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz 3 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny kapusta pekińska 4 bułki do hamburgerów Przygotowanie: Cebulę, czosnek i chilli mielimy na pastę w blenderze. Dodajemy pieczarki i szatkujemy jeszcze chwilę. Do mięsa dodajemy sos sojowy i zblendowaną masę. Mieszamy wszystko dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem

Gotuj z Rumcajsem
Bułki do hamburgerów 127

razem są idealne, nie za ciemne, mięciutkie w środku i pachną przecudnie, rosną tyle ile trzeba, polecam. Dziś buły a jutro pokażę Wam do czego je wykorzystałam. Bułki do hamburgerów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bułki na hamburgery - idealne! 282

Jeżeli macie ochotę na hamburgery - obowiązkowo musicie przygotować domowe bułki hamburgerowe. Są puszyste, miękkie i słodkie. Idealnie będą smakować na śniadanie lub jako baza do domowych fast food-ów. Ponadto poniższe bułki są łatwe i tanie w przygotowaniu.  Składniki na 8 bułeczek: 400 g mąki pszennej  1 szklanka mleka 15 g świeżych drożdży 2 łyżki masła 1 jajko

Ugotować
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 168

może być lepka. • SÓL Z MANDARYNKĄ I PAPRYKĄ PIMENTON – do kurczaka, krewetek, wieprzowiny, buraków. Pasuje do ciemniejszych ryb (tuńczyk, łosoś) i omletów. Do dań kuchni hiszpańskiej i meksykańskiej, hamburgerów, gęsiny i kaczki. Myjemy mandarynkę dokładnie najpierw pod zimną, potem pod ciepłą wodą, żeby pozbyć się z owocu utrwalającego wosku, osuszamy. Odcinamy nożem lub zesterem samą skórkę, bez albedo. Skórkę mielimy

Karo in the Kitchen
Burgery z karmelizowaną gruszką i serem z niebieską pleśnią 162

Dzień dobry! W jednym z poprzednich wpisów mówiłam Wam o bułkach do hamburgerów. Skoro pojawiły się na blogu, to musiał się również pojawić przepis na burgera! I to wcale nie byle jakiego, bo takiego z karmelizowaną gruszką i niebieskim serem pleśniowym - duet idealny! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Migawki z Krakowa 155

zaułków. Pogoda nie najgorsza, ciepło i prawie bez deszczu. Wzniosła, patriotyczna atmosfera, mnóstwo biało - czerwonych flag i ludzi, autentycznie szczęśliwych i dumnych. Pyszne jedzenie - kociołek z warzywami oraz hamburgery z Moaburger rewelacyjne. Wszystko byłoby wspaniale, gdyby nie powietrze, nawet u nas na Śląsku, zdaje się być czystsze. Miasto musi pomyśleć nad rozwiązaniem tych kwestii, by nie zrazić do siebie turystów

Domowa cukiernia Ewy
Koreańska wołowina w stylu BBQ – bulgogi, plus szybkie pikle we Wschodnim stylu 201

innych – i to opcja bez węglowodanów – z liśćmi zielonej sałaty, do których wkłada się bulgogi, zawija i zjada jak wrapy. Tą samą marynatą potraktowany bywa i popularny fast-food – hamburgery. Oryginalnie mięso piecze się na ruszcie nad ogniem (stąd nazwa) ale w domach idealnie sprawdzi się patelnia grillowa, żeliwna blacha czy wok. Szybkie pikle w orientalnym stylu robi się naprawdę

Karo in the Kitchen
Burger z serem pleśniowym 119

Domowy fast food zawsze najlepszy. Wiadomo przede wszystkim co znajdziemy w hamburgerach, przyprawimy mięso pod swój smak. I dodatki wybierzemy sami a u mnie dzisiaj do burgera dodaje ser z niebieską pleśnią. Uwielbiam! Składniki : * bułka z sezamem * łyżka majonezu * łyżeczka ketchupu * liść sałaty * 2 plastry sera z niebieską pleśnią  * plaster pomidora * plaster cebuli * kotlet mielony - u mnie wołowy Przygotowanie

Magiczne Życie Marty
Fish Burger 179

McDonalda ale pysznego kebaba nie odmówię :-). tak to już  ze mną jest, że nie przepadam za jedzeniem z sieciowych fast foodów ale obok budki z kebabem czy hamburgerem ciężko jest mi przejść. Jednak rzadko w  takich miejscach jadam dania rybne - jakoś nie przekonuje mnie zmielona ryba w sztucznej panierce a takie z reguły dostajemy w fast foodach. Dlatego

sierotka maRysia w kuchni
Chickenburger 224

końca bo nigdy nie wiadomo ile dni miał tłuszcz albo ile razy były rozmrażane bo nie spotkałam się chyba z takimi własnej roboty. Dlatego też chętnie jadamy wszelkiego rodzaju hamburgery, fishburgery i kebaby w domu - takie własnej roboty. Tym razem postanowiłam wykorzystać kurczaka z rosołu - nie lubię mięsa drobiowego - gotowanego więc zawsze staram się jakoś go przerobić jak już robię

sierotka maRysia w kuchni
Hot-dogi na polskich cepeenach 164

czyli coś szybko-ciepłego, możemy zjeść to w jakieś 2-3 minuty od zamówienia, kosztuje tyle co kawa/herbata na stacjach i co najważniejsze - jest mega praktycznym posiłkiem. O ile hamburgera zjemy raczej oburącz, to z hot-dogiem poradzimy sobie za pomocą jednej rączki. Zatem możemy prowadzić samochód, równocześnie rozmawiać przez telefon, zmieniać biegi, poprawić makijaż, rozczochrać pekaesy itd. Ta praktyczność

Right Behind The Kitchen
7 grzechów kelnera 188

Kiedyś na moje pytanie „czy w tym risotto to składnikiem jest sałata lodowa czy jakaś inna?”, kelnerka odpowiedziała „tak”… Innym razem - moje ulubione pytanie: z jakiej części wołowiny robicie hamburgery? Zazwyczaj pada odpowiedź „z wołowiny”. To jest coś takiego jak w szkole czytanie ze zrozumieniem. Czy tak ciężko jest przeczytać kartę, zapoznać się z nią, zaprzyjaźnić i dodatkowo skonsultować

Right Behind The Kitchen