mięsa, a z ciecierzycy i świeżego łososia… Mięsne też robię, ale tym razem miałam ochotę na lżejsze wydanie tej potrawy raczej nie kojarzącej się ze zdrowym odżywaniem. Chciałabym odczarować hamburgery, gdyż, robione w domu, są bardzo dobrym i zdrowym posiłkiem, zawierającym wszystko co potrzebne – białko, warzywa, węglowodany – pełnowartościowy obiad/kolacja! W wersji mini – idealna przekąska. Ja tym razem
Martyna CooksKuchnia Stanów Zjednoczonych to nie tylko hamburgery. To przede wszystkim kuchnia napływowych mieszkańców Nowego Świata. Warto co jakiś czas się w nią zagłębić. Jak w miskę gumbo czy tej pysznej, prostej kreolskiej jambalayi. Kreole to potomkowie imigrantów z Francji i Półwyspu Iberyjskiego. Osiedlali się głównie w południowych stanach USA, szczególnie w Luizjanie. Razem ze sobą przywieźli swoje potrawy, które
Karo in the KitchenFast foody opanowały nasze kubki smakowe i życie codzienne ;) Idąc do szkoły pracy czy na zwykły spacer kuszą nas zapachami, cenami i szybkością przygotowania. Czy ktoś nie jadł jeszcze hamburgera, kebaba czy hot-doga? Z pewnością znikoma liczba osób. O bombie kalorycznej nie będę się już rozpisywać, bo wszędzie o tym trąbią ;) W zamian proponuję coś zdrowszego, równie prostego
Tagebuch po polskuśrednia cebula 5 średnich pieczarek 500g mielonej wieprzowiny 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz 3 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny kapusta pekińska 4 bułki do hamburgerów Przygotowanie: Cebulę, czosnek i chilli mielimy na pastę w blenderze. Dodajemy pieczarki i szatkujemy jeszcze chwilę. Do mięsa dodajemy sos sojowy i zblendowaną masę. Mieszamy wszystko dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem
Gotuj z Rumcajsemrazem są idealne, nie za ciemne, mięciutkie w środku i pachną przecudnie, rosną tyle ile trzeba, polecam. Dziś buły a jutro pokażę Wam do czego je wykorzystałam. Bułki do hamburgerów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJeżeli macie ochotę na hamburgery - obowiązkowo musicie przygotować domowe bułki hamburgerowe. Są puszyste, miękkie i słodkie. Idealnie będą smakować na śniadanie lub jako baza do domowych fast food-ów. Ponadto poniższe bułki są łatwe i tanie w przygotowaniu. Składniki na 8 bułeczek: 400 g mąki pszennej 1 szklanka mleka 15 g świeżych drożdży 2 łyżki masła 1 jajko
Ugotowaćmoże być lepka. • SÓL Z MANDARYNKĄ I PAPRYKĄ PIMENTON – do kurczaka, krewetek, wieprzowiny, buraków. Pasuje do ciemniejszych ryb (tuńczyk, łosoś) i omletów. Do dań kuchni hiszpańskiej i meksykańskiej, hamburgerów, gęsiny i kaczki. Myjemy mandarynkę dokładnie najpierw pod zimną, potem pod ciepłą wodą, żeby pozbyć się z owocu utrwalającego wosku, osuszamy. Odcinamy nożem lub zesterem samą skórkę, bez albedo. Skórkę mielimy
Karo in the KitchenDzień dobry! W jednym z poprzednich wpisów mówiłam Wam o bułkach do hamburgerów. Skoro pojawiły się na blogu, to musiał się również pojawić przepis na burgera! I to wcale nie byle jakiego, bo takiego z karmelizowaną gruszką i niebieskim serem pleśniowym - duet idealny! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćzaułków. Pogoda nie najgorsza, ciepło i prawie bez deszczu. Wzniosła, patriotyczna atmosfera, mnóstwo biało - czerwonych flag i ludzi, autentycznie szczęśliwych i dumnych. Pyszne jedzenie - kociołek z warzywami oraz hamburgery z Moaburger rewelacyjne. Wszystko byłoby wspaniale, gdyby nie powietrze, nawet u nas na Śląsku, zdaje się być czystsze. Miasto musi pomyśleć nad rozwiązaniem tych kwestii, by nie zrazić do siebie turystów
Domowa cukiernia Ewyinnych – i to opcja bez węglowodanów – z liśćmi zielonej sałaty, do których wkłada się bulgogi, zawija i zjada jak wrapy. Tą samą marynatą potraktowany bywa i popularny fast-food – hamburgery. Oryginalnie mięso piecze się na ruszcie nad ogniem (stąd nazwa) ale w domach idealnie sprawdzi się patelnia grillowa, żeliwna blacha czy wok. Szybkie pikle w orientalnym stylu robi się naprawdę
Karo in the KitchenDomowy fast food zawsze najlepszy. Wiadomo przede wszystkim co znajdziemy w hamburgerach, przyprawimy mięso pod swój smak. I dodatki wybierzemy sami a u mnie dzisiaj do burgera dodaje ser z niebieską pleśnią. Uwielbiam! Składniki : * bułka z sezamem * łyżka majonezu * łyżeczka ketchupu * liść sałaty * 2 plastry sera z niebieską pleśnią * plaster pomidora * plaster cebuli * kotlet mielony - u mnie wołowy Przygotowanie
Magiczne Życie MartyMcDonalda ale pysznego kebaba nie odmówię :-). tak to już ze mną jest, że nie przepadam za jedzeniem z sieciowych fast foodów ale obok budki z kebabem czy hamburgerem ciężko jest mi przejść. Jednak rzadko w takich miejscach jadam dania rybne - jakoś nie przekonuje mnie zmielona ryba w sztucznej panierce a takie z reguły dostajemy w fast foodach. Dlatego
sierotka maRysia w kuchnikońca bo nigdy nie wiadomo ile dni miał tłuszcz albo ile razy były rozmrażane bo nie spotkałam się chyba z takimi własnej roboty. Dlatego też chętnie jadamy wszelkiego rodzaju hamburgery, fishburgery i kebaby w domu - takie własnej roboty. Tym razem postanowiłam wykorzystać kurczaka z rosołu - nie lubię mięsa drobiowego - gotowanego więc zawsze staram się jakoś go przerobić jak już robię
sierotka maRysia w kuchniczyli coś szybko-ciepłego, możemy zjeść to w jakieś 2-3 minuty od zamówienia, kosztuje tyle co kawa/herbata na stacjach i co najważniejsze - jest mega praktycznym posiłkiem. O ile hamburgera zjemy raczej oburącz, to z hot-dogiem poradzimy sobie za pomocą jednej rączki. Zatem możemy prowadzić samochód, równocześnie rozmawiać przez telefon, zmieniać biegi, poprawić makijaż, rozczochrać pekaesy itd. Ta praktyczność
Right Behind The KitchenKiedyś na moje pytanie „czy w tym risotto to składnikiem jest sałata lodowa czy jakaś inna?”, kelnerka odpowiedziała „tak”… Innym razem - moje ulubione pytanie: z jakiej części wołowiny robicie hamburgery? Zazwyczaj pada odpowiedź „z wołowiny”. To jest coś takiego jak w szkole czytanie ze zrozumieniem. Czy tak ciężko jest przeczytać kartę, zapoznać się z nią, zaprzyjaźnić i dodatkowo skonsultować
Right Behind The Kitchen