wsypać 2-3 łyżki mąki pszennej i wlać tyle wody, aby dało się mąkę dobrze wymieszać. Gdy warzywa zaczną już mięknąć wlać mąkę energicznie mieszając. Gotować jeszcze chwilę, aż gulasz zgęstnieje. Na koniec doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i w razie potrzeby ostrą papryką
Passions hobbies lifeprzygotowania obiadu wolnowar. Tym razem obiad robił mąż stąd taki a nie inny dobór składników: pręga wołowa, burbon, trochę przypraw i warzyw. Po kilku godzinach wyszedł pyszny, konkretny gulasz. Zero pracy, pilnowania, wszystko samo się zrobiło przez noc. A nam zostaje danie nałożyć na talerz i cieszyć się smacznym posiłkiem. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikCześć Dzisiaj będzie przepis na danie, które powstało z potrzeby chwili. Potrzebowałam czegoś na szybko na obiad. Miał być gulasz z kiełbasy z grzybami . Kiełbasa już się smażyła razem z cebulką. A tu się nagle okazuje, że nie mam w domu grzybów... Zrobiłam więc kiełbasę w sosie chrzanowym. Kiełbasa w sosie chrzanowym Przygotuj nóż i deskę do krojenia, mały garnek
blog.moje-pasje.infododać papryki i dusić całość do miękkości. Jeżeli odparuje nadmiar wody, to ponownie jej dolać. W szklance wymieszać dwie łyżki mąki pszennej z wodą i wlać do potrawy mieszając. Gulasz doprawić dobrze solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i chilli. Podawać z kaszą lub pieczywem. Rabat 10% na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar obowiązuje do 31.12.2017 r. Nóż
Passions hobbies lifeSkładniki: 1 kg wołowiny na gulasz 2 łyżki mąki pszennej 500 g przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 500 g pieczarek 2 czerwone papryki 6 ogórków kiszonych 4 łyżki śmietany 18% olej do smażenia 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 6 ziaren ziela angielskiego 2 listki laurowe 4 łyżeczki musztardy sarepskiej sól
Qchnia po prostumnie zna ten wie, że jestem fanką przyprawy curry i garam masala, czyli indyjskich klimatów Dzisiaj zatem kolejny przepis z tej serii. Rybny gulasz curry w mleczku kokosowym to niesamowicie aromatyczne, smaczne, bardzo sycące i jak zawsze łatwe i szybkie w przygotowaniu danie. U mnie podawane ze spaghetti z cukinii lub makaronem konjac . Składniki: 500 g białej ryby np. dorsza
Ola la LCHFwykorzystać pastę paprykową, która tak samo jak mielona papryka występuje w dwóch wersjach: łagodnej i pikantnej. ------------------------------------------------------------- Węgierska zupa gulaszowa Czas przygotowania: ok 120 minut Składniki: 600 g wołowiny na gulasz 1 duża cebula pokrojona w kostkę 1 marchewka pokrojona w pół plasterki 4 szklanki bulionu lub wody 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę 3 ziemniaki pokrojone w kostkę
Kulinarne przygody Gatityczas mieszam. W międzyczasie danie doprawiam do smaku solą, cukrem, ziołami prowansalskimi i pieprzem cayenne. W razie potrzeby zagęszczam sos mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie zimnej wody i gorącego gulaszu
JejKuchniaPyszny i sycący gulasz z piersi indyka z fasolą Jaś oraz warzywami, doskonale smakuje podany z ryżem lub kaszą ale również możemy podać go z samym pieczywem. Zbliżają się jesienne dni więc coraz częściej mamy ochotę na bardziej sycące i rozgrzewające dania. Składniki: 300 gram piersi z indyka 1 papryka czerwona 1 mała cukinia zielona 1 mała cukinia żółta
Bajeczna Kuchniawiele ciekawostek na temat odżywiania... naprawdę polecam! Przepisy są naprawdę proste i szybkie. Ja przygotowałam jeden z nich a mianowicie pyszny i sycący DAHL Z SOCZEWICY. Dahl to indyjski gulasz gdzie głównym składnikiem jest właśnie soczewica. Dzięki tym wszystkim aromatycznym przyprawom rozgrzeje nas w jesienne i zimowe dni. Z mieniłam nieco proporcje przystosowując przepis pod siebie. DAHL Z SOCZEWICY
Radość kipiąca uśmiechem.się na dobre.. z dnia na dzień jakby lato się nagle spakowało i odeszło w siną dal.. a na takie chłodne dni najlepszy jest pyszny, rozgrzewający, syty gulasz. Wykorzystałam mięso z indyka dzięki czemu danie jest mniej kaloryczne, ale równie dobre jak z wieprzowiny dzięki przyprawom, piwu i piernikowi. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksmażymy aż odparuje cały płyn i wołowina lekko się przyrumieni, podlewamy wodą ok 0,5 l dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, grzybki i przyprawy bez soli. Przykrywamy i dusimy gulasz aż do miękkości, w razie potrzeby dodajemy wody, pod koniec dodajemy fasolę i zagęszczamy odrobiną mąki
Gotowanie jest łatweBiała cześć pora Garść suszonych pomidorów 1 cebula (u mnie czerwona bo białej jakby brakło) 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy z oliwek Czosnek granulowany, tymianek, (przyprawa do gulaszu-dla opornych, czyli dla mnie) Mięso czyścimy, osuszamy i podsmażamy na dobrze rozgrzanej oliwie,przekładamy do garnka. Marchewkę, pora, cebulę i pomidory suszone kroimi w drobną kostkę i wrzucamy
Mamuśka wraca do formyŻołądki drobiowe to przysmak nie jednej osoby, dzisiaj przygotowałam je pieczone z warzywami i pysznym bobem. Ala gulasz wyszedł bardzo smaczny a podałam go z kaszą. SKŁADNIKI : 500 g żołądków drobiowych 3 łyżki oleju 2 marchewki 1/2 l bulionu lub więcej 250 g młodego bobu 2 cebule 2 liście laurowe 2 ziela angielskie sól, pieprz do smaku, kolendra
Kulinarne Fantazje Mariolibogatą konsystencję,potrawa jest gotowa .Dodać śmietankę opcjonalnie i sól z pieprzem według potrzeby.;)) ps. te jasne malutkie kawałki to mielone miso indycze dodane pod koniec gotowania do połowy gulaszu ,bo moi Panowie są mięsożerni
w mojej kuchni