gulasz z pieczarkami - 800 przepisów (strona:24/54)

gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek 194

Cześć :D Oj dawno nie robiłam gulaszu z podrobów drobiowych. W końcu będąc na zakupach wpadły mi w oko przepiękne żołądki. Pomysł na obiad już miałam z głowy, pozostało mi tylko zastanowić się nad tym czy mam je zrobić w tradycyjny sposób czy zrobić je z dodatkami. Z dodatkami. Dobrałam kilka pieczarek i uciekłam ze sklepu, bo jeszcze coś jeszcze(...)wodą i gotowałam 1,30 h na małym ogniu. Dodałam 5 ziarenek ziela i 3 liście laurowe. Pieczarki pokroiłam drobno, cebulę również, ale w pół talarki. Dodałam pod koniec gotowania żołądków. Odrobinę posoliłam. Kiedy mięso i warzywa były miękkie zagęściłam gulasz łyżką mąki rozrobionej w odrobinie zimnej wody. Na koniec zahartowałam płynem z gulaszu śmietanę i wlałam do gotującej

Pieprzyć z Fantazją
Gulasz Wołowy alla strogonof 279

- wołowina 800 g- cebula 2 szt- pieczarki 250 g- papryka czerwona 250 g- smalec 30 g- łyżka papryki słodkiej- łyżka soli- 2 łyżki śmietany kwaśnej- 50

Pasje Jolki
Gulasz z indyka z warzywami 163

Pyszny, delikatny, soczysty gulasz z indyka z dużą ilością warzyw. Przygotowuję go często bo wszystkim domownikom bardzo smakuję. Podaję czasami z makaronem albo ryżem. Składniki: 700 g mięsa z indyka 250 g pieczarek 2 marchewki 1 cukinia 1 duża cebula 3 łodygi selera naciowego 2-3 łyżki śmietany 18% 2-3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2-3 ziarenka ziela(...)małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy marchewkę, pieczarki i cukinię. Wszystko gotujemy razem do miękkości mięsa. Śmietanę hartuję z odrobiną gorącego sosu, wlewam do mięsa i chwilę gotuję. Pietruszkę posiekać i dodać do reszt, wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.  Gulasz podałam z kaszą, Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Gulasz z piersi z indyka - przepis podstawowy 169

Dzisiaj dzielę się z Wami moim przepisem podstawowym, na gulasz z piersi z indyka. |Jest to podstawa - więc każde dodatki mile widziane :) Ja czasami dodaję pieczarki, czy teraz w sezonie - grzyby, paprykę, cukinię itp  Składniki: - pierś z indyka - 1 duża cebula - 1 marchewka - 1 liść laurowy - 1 ziele angielskie - 1 ziele jałowca - sól, pieprz - tłuszcz do smażenia - woda Pierś

CookYourself
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 186

Bataty w roli głównej - zupa krem, frytki i w każdej innej postaci Ciasta drożdżowe z owocami Tarty, nie tylko na słodko Gulasz z boczkiem i soczewicą na piwie Prażona ciecierzyca - na wytrawnie i na słodko Bolognese z pieczarkami, którego nie udało mi się zrobić w czerwcu Tajskie curry na mleczku kokosowym z kurczakiem Zupy krem - z pieczarek, z groszku

Cooking Monster
Gulasz a'la Strogonow 141

spotkanie z przyjaciółmi. I powiem Wam, że następnego dnia gulasz ten smakuje o wiele lepiej. Gulasz w oryginalnym przepisie jest robiony z wołowiny, ale można go również przygotować z mięsa wieprzowego.   Smacznego!!!   Składniki: 1kg polędwicy wołowej, 0,5 kg pieczarek, 4 duże cebule, 6 ogórków kiszonych, 1 słoik papryki konserwowej (250ml), 6 łyżek koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, olej(...)ogórki pokroić w paski, pieczarki w ćwiartki. Warzywa podsmażyć i dodać do mięsa, dokładnie wymieszać. Dolać 1,5 l wody i koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu ok. 1.5 godziny, od czasu do czas mieszając. Czas duszenia zależy od mięsa. Na koniec wymieszać mąkę z wodą i zagęścić gulasz

Passion of Cooking
Kasza gryczana z pieczarkami i oliwkami 206

obiad czy sałatkę na ciepło. Udowadniam po raz kolejny, że kasza nie musi być podana jedynie jako dodatek do gulaszu.  Zapraszam do przygotowanie także innych moich dań z kaszą, przepisy znajdziecie  tutaj Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Składniki: 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej 3 duże pieczarki 2 ząbki czosnku 1 łyżka

Moja smaczna kuchnia
PLACEK PO ZBÓJNICKU 4392

stresujmy się, że nasz placek po zbójnicku będzie odbiegał od "oryginału" :))  Ma on nam po prostu  smakować :) Składniki na gulasz : 0,8 kg mięsa wieprzowego- może być łopatka,szynka 1  cebula, 2 ogórki konserwowe, kilka pieczarek, 1 czerwona papryka 3 łyżki mąki pszennej, sól,  pieprz,  liść laurowy,  ziele angielskie, majeranek  papryka słodka papryka

Walijskie Pichcenie
Strogonow 237

Strogonow - pyszne danie - coś między zupą a gulaszem. Idealny na rodzinny obiad lub większą imprezę. Polecam. Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 1/2 kg pieczarek  szklanka drobno posiekanej cebuli 4 łyżki masła 2 i 3/4 szklanki wody z kostką rosołową 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka soli 5 łyżeczek mąki 1 szklanka gęstej śmietany posiekana zielenina czerwona i żółta papryka

Salonik smaków
Podsumowanie kwietnia 170

było  ogółem 130 450 ..Dziękuję i zapraszam do dalszego odwiedzania.10 najbardziej oglądalnych wpisów w kwietniu:Schabowy wg Magdy Gessler Gulasz z żołądków Miód z kwiatów mleczu Biała kiełbasa z cebulą Barszcz biały wielkanocny Sałatka z pieczarek Ciasto miodowe z masą budyniową Bigos wg Ewy Wachowicz Wielkanocne bułeczki do koszyczka Sałatka z makaronem ryżowym i paluszkami krabowymi

Moje domowe kucharzenie
Pikantny gulasz w bułce 183

Pikantny gulasz z dodatkiem soczewicy. Podany w takiej formie na pewno spodoba się zarówno domownikom jak i gościom.  Składniki: Na 10 porcji: 10 dużych bułek 800g szynki surowej 350g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/4 papryki zielonej 1/4 papryki żółtej 1 papryczka pepperoni 1/2 szklanki soczewicy czerwonej 1 pomidor mały słoiczek przecieru pomidorowego 1 cebula 50g śmietany 18% 1 płaska(...)ponownie dusimy przez kolejne 45 minut.  2. Pieczarki myjemy, kroimy w talarki, paprykę w krótkie paski, a papryczkę pepperoni w krążki. Cebulę drobno siekamy. Pomidory kroimy w kostkę. Na osobnej patelni dusimy warzywa z 1/4 szklanki wody. Do duszonego mięsa dorzucamy duszone warzywa. Mieszamy.  3. Do gulaszu dodajemy przecier pomidorowy wymieszany ze śmietaną oraz mąką. Mieszamy i doprawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Gulasz sojowy 173

Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Paprykę i pomidora kroimy w drobną kostkę. Gdy cebula już się zarumieni dorzucamy do niej pieczarki, pomidora i paprykę. W tym czasie kotleciki wkładamy do głębokiego talerza, w którym mamy wrzątek z rozpuszczoną kostką warzywną. Trzymamy je w wodzie ok. 5 minut.  Następnie wyciągamy kroimy(...)wody i duśmy kolejne 5 minut. Następnie w 10 łyżkach zimnej wody rozpuszczamy łyżkę mąki i dodajemy do sosu. Ciągle mieszając trzymamy całość n a ogniu jeszcze 5 minut. Gulasz smakuje idealnie ze świeżym pieczywem, kaszą lub ryżem. Smacznego

Emcia Pichci
Strogonow- Boeuf Stroganow 151

potrawy dodaje wino. W innych rejonach świata, strogonow to czysta wołowina w sosie z dodatkiem musztardy, ale bez pieczarek czy choćby cebuli. I tak strogonowa robiony jest zwykle z wołowej polędwicy i serwowany w postaci gęstej potrawki – gulaszu z chlebem, ryżem, kaszą lub ziemniakami. Czasem możemy strogonowa spotkać w wersji nieco rzadszej, podobnej bardziej do zupy. Danie to jest(...)chociaż większość osób tak nie robi. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/12\/buef.jpg","recipeIngredient":["500 g pol\u0119dwicy wo\u0142owej\r","300 g pieczarek\r","3 \u0142y\u017cki mas\u0142a klarowanego\r","1 papryka czerwona\r","1 du\u017ca cebula\r","3 og\u00f3rki kiszone\r","3 \u0142y\u017cki \u015bmietany 18%\r","1 \u0142y

Mieszam w Garnku
Kotlety mielone z pieczarkami zapiekane w sosie pomidorowym 317

Pyszna odskocznia od tradycyjnych mielonych. Kotlety z pieczarkami pieczone w pysznym sosie pomidorowym i posypane żółtym serem. Składniki: 400 g mięsa mielonego 400 g pieczarek kajzerka

e-PrzepisyKulinarne
Gulasz wieprzowy paprykowy 117

tylko, że jest ona dość słona, więc trzeba uważać z  solą przy doprawianiu mięsa. Gulasz wieprzowy paprykowy Czas przygotowania: 90 minut Składniki: 1000 g szynki wieprzowej 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 zielona papryka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 200 g pieczarek 200 ml białego wytrawnego wina 1 łyżeczka czerwonej papryki sól pieprz ostra pasta paprykowa(...)cebulę i posiekany czosnek, następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Chwilę smażymy i przekładamy do garnka z mięsem. Dodajemy pokrojone w paski papryki, wlewamy szklankę wody i wino, dodajemy słodką paprykę i dusimy na małym ogniu przez 60 minut. Na koniec dodajemy do smaku ostrą pastę z papryki, solimy. Gulasz podajemy posypany natką z dodatkiem pieczywa bądź z ryżem

Kulinarne przygody Gatity