gulasz z pieczarkami - 800 przepisów (strona:26/54)

kasza jaglana z gulaszem... 164

litra woda, 2 łyżki śmietana, 3 łyżki mąka pszenna, 5 łyżek olej rzepakowy, - do smaku kucharekmięso pokroić na kawałeczki i na oleju gorącym zrumienić wsypać pokrojoną paprykę, cebulę, pieczarki i podsmażać wszystko co jakiś czas mieszając z 10 minut wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa śmietanę 18% słodką wymieszać z mąką i odrobiną wody i zagęścić(...)wodzie z 15 minut i wodę z niej wylać-nie będzie goryczki kaszę ugotować w osolonej wodzie z łyżeczką masła na sypko, wylać na sito kaszę podać z gulaszem........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Boeuf Strogonow 141

mięso jest miękkie.   W międzyczasie na patelnię po smażeniu dodajemy łyżkę oleju, rozgrzewamy i wrzucamy na niego pieczarki – obsmażamy je na rumiany kolor – około 10-15 minut od czasu do czasu mieszając. Obsmażone, wrzucamy do bulgoczącego gulaszu.   Gdy mięso jest już miękkie, dodajemy śmietankę – do śmietanki dodajemy trochę gulaszu, aby zapobiec jej zważeniu, po czym

Smaczna Strona
GULASZ DROBIOWY Z BOCZKIEM I WARZYWAMI 153

gulasz. Robi się praktycznie sam, a połączenie smakowe sprawia, że zasmakuje każdemu. To jak ? Gotujecie dziś na obiad gulasz? Składniki: 500 g piersi   z kurczaka 200 g wędzonego boczku 1 cebula 3 marchewki 1 pietruszka 20 dag pieczarek sól, pieprz słodka papryka, ostra papryka mielona listek laurowy 3 ziarna ziela ang olej do smażenia 3 łyżki mąki

Z Majeczką w kuchni
Gęsty gulasz wołowy z ryżem 147

Składniki: 500 g indyka na gulasz 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 2 czerwone papryki (albo 1 zielona i 1 czerwona) 30 dag pieczarek kilka suszonych prawdziwków bądź podgrzybków 2 szklanki passaty pomidorowej łyżka przecieru pomidorowego 2/2 szklanki ryżu arborio 3 łyżki posiekanej natki pietruszki przyprawy: łyżka słodkiej papryki w proszku, kilka kuleczek ziela, 2 listki laurowe, 2 łyżeczki

Czerwień i błękit
Karkówka z warzywami 110

Jakiś czas temu byliśmy w Szklarskiej Porębie , i tam odwiedziliśmy pewną karczmę w której skosztowaliśmy super pysznego gulaszu z karkówki z papryką , smakowała nam rewelacyjnie więc postanowiłam powtórzyć ten przepis w domu lekko zmodyfikowany , dodałam kilka pieczarek i wyszedł naprawdę smaczny i polecam go spróbować , doskonale pasuje z każdego rodzaju kaszą . Składniki  1 kg karkówki  2  papryki

Mój Smak
Gulasz ala leczo 157

Składniki: 1/2 kg schabu 1 cukinia 1 kg pomidorów 3-4 papryki 1/2 kg pieczarek 2 cebule sól, pieprz papryka słodka i ostra czubrica czerwona zioła prowansalskie Przygotowanie: Schab pokroić w … Czytaj dalej Gulasz ala leczo

czarrna od kuchni
Podsumowanie miesiąca - maj 186

zmiana nawyków żywieniowych i zbilansowana dieta. Tego będę się trzymać! :) Moje kulinarne (i nie tylko) plany na czerwiec to:   Gulasz wieprzowy z suszonymi pomidorami Delikatne kotlety mielone w stylu śródziemnomorskim Grillowany kurczak z frytkami z batatów Bolognese z pieczarkami Stir fry z kurczakiem i makaronem ryżowym Bułki drożdżowe z truskawkami Domowy dżem truskawkowy z prawdziwą wanilią Ciasto z rabarbarem

Cooking Monster
Gulasz z szynki z kaszą i buraczkami 195

Składniki ok. 1/2 kg szynki wieprzowej 1/2 cukinii 1 czerwona papryka 20 dkg pieczarek 2 cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka papryka chili zioła prowansalskie kilka ziaren jałowca przyprawa … Czytaj dalej Gulasz z szynki z kaszą i buraczkami

czarrna od kuchni
Gulasz wołowy 202

Mięso rozpływało się w ustach :) Składniki 30 dkg wołowiny 20 dkg pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka sól, pieprz ocet jabłkowy słodka i ostra papryka   Sposób przygotowania Mięso … Czytaj dalej Gulasz wołowy

czarrna od kuchni
Forszmak 165

drugi dzień smakuje jeszcze lepiej. Jeśli dodacie do niego więcej płynów otrzymacie pyszną treściwą zupę. Gęsty świetnie smakuje jako gulasz z dodatkiem kaszy. 0,5kg schabu 30 dag kiełbasy 2 cebule papryka czerwona 4 ogórki kiszone 30 dag pieczarek sól, pieprz łyżeczka czerwonej słodkiej papryki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej po kilka liści laurowych i ziarenek ziela

Smakołyki Asi
Gulasz po węgiersku 310

Gulasz po węgiersku jest znakomitym daniem na jesienne, zimne dni. Jedna porcja potrafi zaspokoić głód i przy okazji nas porządnie rozgrzeje. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Zupa gulaszowa 133

gości na stole we Wszystkich Świętych, taka tradycja się przyjęła. Zapraszam i życzę smacznego :). Składniki: 400 g mięsa na gulasz 1 cebula - w kostkę 3 ząbki ząbku przeciśnięte przez praskę 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera 8-10 pieczarek pokrojonych w paski 2 czerwone papryki pokrojone w kostkę 1 puszka pomidorów bez skórki (u mnie Develey ) ziele angielskie liście

Trufelkowo
Gulasz warzywny z czerwoną soczewicą 136

bardzo smakowało, dlatego też postanowiłam odtworzyć je w domu. Była też zupa krem, ale o tym niebawem. Składniki na gulasz warzywny z czerwoną soczewicą (4 porcje): 2 cebule ząbek czosnku duża marchewka 2 łodygi selera naciowego cukinia 400 g pieczarki 250 g  1/2 czerwonej papryki papryczka chili 2 puszki krojonych pomidorów 1/2 szklanki czerwonej soczewicy sól cząber łyżka słodkiej

Karola gotuje
84. Gulasz z fasolą i pieczarkami 136

mięsa (dowolnego) 2 szklanki fasoli 1/2 kg pieczarek 50 g proszku pomidorowego lub przecieru papryka w proszku ostra i słodka, sól, pieprz olej do smarzenia przyprawa do gulaszu Fasole dzień wcześniej namoczyć a następnie ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Mięso pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do gulaszu, odstawić na ok pół godziny, a następnie usmazyć

Jadło i czytadło
Kurczak a'la Stroganow 639

pyszniej, a na pewno bardziej wytwornie i elegancko, gdy miseczki z gulaszem przykryjemy czapeczką z francuskiego ciasta. W dziesięć minut ze zwykłego dania powstanie prawdziwy rarytas.         Składniki na 4 porcje: 2 piersi z kurczaka (ok. 500 g) 2 duże cebule 15 sporych pieczarek 250 ml passaty pomidorowej Cirio 250 ml rosołu drobiowego 1 łyżka słodkiej(...)pieczarkach zalać bulionem, podgrzewać cały czas mieszając, przelać płyn do garnka z cebulą i warzywami. Mięso pokroić w cienkie paski, podsmażyć na oleju, kiedy zmieni kolor na białe dodać paprykę słodką i ostrą oraz sól, posmażyć jeszcze chwilę i przełożyć do garnka. Dodać passatę, wszystko dobrze wymieszać i gotować 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Do żaroodpornych miseczek nałożyć gulasz

Kulinarne Inspiracje