1 kg łopatki wieprzowej lub wołowej (można wybrać inny rodzaj wołowiny lub połączyć dwa rodzaje mięsa) 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego po 1 łyżeczka ostrej
KorniszonkiBardzo dobra potrawa, którą rzadko można spotkać na naszych stołach. Niewiele potrzeba do przygotowania: 1 kg serc/ 3 szt., 2 kostki bulionowe, 2szkl. włoszczyzny,2 liście
chleba naszegoTaki pasztet, to skarb domowy :) poezja smaku... Musi być na każde święta ponieważ wszyscy go uwielbiają :) Mięso : 2 kg łopatki wieprzowej, 1 kg wołowiny jak na gulasz, 1 kg mięsa z drobiu, 1 kg boczku lub podgardla, 1 kg wątroby Wszystko kroimy w kostkę, żeby potem zmieścić do maszynki... wkładamy do garnka... zalewamy wodą i gotujemy
chleba naszegoKolejne danie z kuchni mojego narzeczonego :) Polecam. Składniki na gulasz wieprzowo - wołowy (3 porcje): mięso wieprzowe gulaszowe około 300 g mięso wołowe gulaszowe około 300 g duża cebula 4 ząbki czosnku ziele angielskie ok. 4-5 sztuk 4 liście laurowe sól pieprz ostra czerwona papryka łyżka musztardy mąka do zagęszczenia sosu Mięso doprawić solą i pieprzem, a następnie pokroić
Karola gotujeTaki gulasz można zrobić i z mięsa wieprzowego. 70 dkg piersi z kurczaka 2 cebule 50 dkg pieczarek 1/2 szkl.śmietany pomidory mielone Skworcu zioła Małgorzaty Skworcu szusz warzywny Skworcu sol, pieprz liście laurowe ziele angielskie koperek Mięso i cebulę pokroić w kostkę.Cebulę podsmażyć , dodać mięso i razem lekko podsmażyć.Dodać pokrojone pieczarki ,przyprawy.Wlać wodę i gotować
Moje domowe kucharzenieponiedziałek Mama dodała do niego sobotniej ugotowanej szparagówki i smakował jeszcze lepiej - dlatego też postanowiłam dodać go do akcji ,,Nie marnujemy jedzenia". Gulasz nazwany jest ,,wołowym" jednak w moim wydaniu zrobiony jest z karkówki wieprzowej - smakował równie dobrze. Przepis podaję za Kuchnią polską wyd Świat książki Gulasz wołowy po Węgiersku ok 2 l- może nawet więcej Łatwy
sierotka maRysia w kuchniinaczej tylko użyłam tutaj serduszek wieprzowych tak niedocenianych w naszej kuchni. Gulasz wyszedł aromatyczny i bardzo pyszny a serduszka mięciutkie i delikatne. Spory dodatek papryki, charakterystyczny dla kuchni węgierskiej. Zapraszam do degustacji. Węgierski gulasz sercowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesyte i proste danie, świetne z dodatkiem wszelkiej maści kluskami. Wersja łagodna lub pikatna do wyboru, w zależności od preferencji smakowych. Dla jedych danie to jest gulaszem, dla innych będzie paprykarzem lub wieprzowym ragout. Wszystko jedno jak je nazwiecie, zasmakuje każdemu. Obok wieprzowiny na paprykarz można wykorzystać mięso wołowe, królicze, a także drobiowe. Składniki: 70 dkg wieprzowej karkówki 1 cebula
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!7 cienkich parówek wieprzowych ( podwędzanych ) 2 czerwone papryki 1 cebula 1 cukinia 1 duża marchewka 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól do smaku pieprz
Ewa w kuchniPrzedstawiam doskonały pomysł na pyszny, sezonowy obiad dla całej rodziny. Pyszny gulasz z pikantną nutą, z dynią, kapustą i karkówką wieprzową z pewnością zadowoli podniebienia całej rodziny. Zamiast kapusty można dodać jarmużu, danie będzie jeszcze zdrowsze;) Polecam na sycący i rozgrzewający obiad w te zimowe dni. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Pikantny gulasz z wieprzowiną dynią i kapustą(...)papryki (mniej lub więcej jeśli lubisz pikantne dania) 10 pomidorów, obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę 3-4 ząbki czosnku, posiekane 2 łyżki oleju roślinnego 300 g karkówki wieprzowej pokrojonej na kawałki 1 cebula, pokrojona w plasterki 1/2 szklanki bulionu drobiowego (ewentualnie wody) 2 duże garści posiekanej kapusty sól, pieprz i cukier do smaku 1 kg dyni, obrana
karmelowycudownych dodatków, najbardziej moje serce podbił tymianek, przez co króluje on w moich potrawach, idealnie komponując się z czosnkiem i przyrumienioną cebulką. Pychota!!! Składniki na gulasz po polsku 0,8-1 kg mięsa wieprzowego (np. łopatka, gulaszowe)- należy od niego odkroić tłuszcz 40 dag cebuli 5-7 ząbków czosnku kilka gałązek tymianku świeżego (ewentualnie łyżeczka suszonego) przyprawa do gulaszu
Rozpustne gotowaniekiszonym lub konserwowym. Do przygotowania gulaszu możemy użyć grzybów takie jakie uda nam się znaleźć w lesie, mogą to być podgrzybki, maślaki, prawdziwki, kukri. Do przygotowania gulaszu będziemy potrzebować: około 800 g mięsa wieprzowego, wołowego lub drobiowego około 400-500 g grzybów (prawdziwki, podgrzybki, maślaki, kurki) 500 ml wywaru warzywnego lub mięsnego cebula około 150 g 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
Uwaga Babcia Gotujekapustą, cebulą, pieczarkami i ziołami. Gulasz doprawiony koncentratem pomidorowym. Proste i pyszne jedzenie z jednego garnka - wszystko przygotowane na w jednej patelni. Pyszny, domowy gulasz segedyńki - tradycyjna receptura. Składniki : 650 g mięsa wieprzowego np. karkówki 1 duża cebula ok. 6 większych pieczarek 600g kiszonej kapusty ok. 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz i papryka mielona
Moja Książka Kucharskapolecam. Placki ziemniaczane są popularne i na ogół wszyscy je lubią. Można pałaszować same, a można też urozmaicić różnymi dodatkami. W wersji z gulaszem smakują wyśmienicie. Gulasz ½ kg mięsa najlepiej pół na pół wieprzowego i wołowego ½ kg pieczarek duża cebula smalec pieprz, sól, papryka mielona słodka i ostra trochę przecieru pomidorowego mąka do zagęszczenia Mięso pokroić w dość drobną(...)solą i Kucharkiem. Chwilę gotować, dodać trochę przecieru pomidorowego, zagotować i zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.Usmażyć placki ziemniaczane. Kłaść na talerz placki, na każdy placek kilka łyżek gulaszu. Tym razem dodałam jeszcze do gulaszu zieloną paprykę ale moim zdaniem lepiej smakuje bez tego dodatku. Placki ziemniaczane kilka dużych ziemniaków 2 cebule jajko kilka łyżek mąki pieprz, sól
Praktyczna plpropozycja dla tych, którzy cenią sobie doskonałe efekty kulinarne, frajdę pichcenia i łatwość wykonania. Spróbujcie sami niedzielnej przyjemności gotowania dla siebie i bliskich z dzisiejszym przepisem! Gulasz z pieczarkami Składniki: 500 g mięsa wieprzowego z szynki lub mięsa z dziczyzny 1 średniej wielkości cebula (110 g) 2 ząbki czosnku 10 małych pieczarek (170 g) ½ litra gorącej wody (500 g) plus(...)jeszcze przez 2 minuty. Wrzucamy liście laurowe oraz ziele angielskie, całość zalewamy wrzątkiem, doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy przez około 1 godzinę, mieszając gulasz od czasu do czasu. Po upływie przewidywanego czasu, sprawdzamy, czy w naszym gulaszu jest wystarczająca ilość płynu, aby otrzymać sos, jeśli jest go zbyt mało, dolewamy niecałe pół szklanki wrzątku
KulinarneImpresje.pl