Przepis na : obiad
Gulasze robię bardzo często, ponieważ jest to danie jednogarnkowe i można je przygotować wieczorem, aby mieć na drugi dzień na obiad. Przeważnie to danie robiłam z mięsem wieprzowym, a dzisiaj zamieniłam je na mięso drobiowe. Taki gulasz można jeść z pieczywem lub kaszą albo ziemniakami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 g filetu z kurczaka 150 g pieczarek 1 cebula 1 mała cukinia 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej papryki 250 ml bulionu drobiowego lub wody 2 łyżki koncentratu...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...