jutrzejszy obiad polecam pyszny gulasz mięso- warzywny. Potrawa jest bardzo łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje z kromką świeżego pieczywa. SKŁADNIKI: 800g karkówki wieprzowej, 1 cebula, 200g pieczarek, 1 czerwona papryka, 300g mrożonej mieszanki meksykańskiej Hortex, 1,5 litra wody, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego(...)mąkę i papryki mielone. Mieszam. Mięso zalewam wodą. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie i kminek. Gotuję około godziny. 2. Pieczarki kroję w półplasterki i podsmażam na oliwie. Dodaję do gulaszu. Paprykę kroję w kostkę. Dodaję do mięsa razem z mieszanką meksykańską. Gotuję około 20 minut. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy. Razem gotuję przez około 10 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą
Tradycyjna kuchnia KasiZimowa aura za oknem sprzyja gotowaniu rozgrzewających, sycących dań. Gulasze pojawiają się u nas często:). Dziś z dodatkiem marchewki i groszku. Zapraszam! 1 kg szynki lub łopatki wieprzowej 3 cebule 300g mrożonego groszku 3 marchewki 1 pietruszka 1 pęczek natki pietruszki 3 łyżki mąki liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, sól, pieprz olej 1. Mięso(...)natkę oraz przyprawy. Dusimy przez kolejną godzinę, w międzyczasie uzupełniając kolejnym litrem wody. Na koniec mąkę rozprowadzamy w niedużej ilości zimnej wody, wlewamy do garnka i gotujemy aż gulasz zgęstnieje
Szefowa kuchnizbyt chłodno. Mam nadzieję, że szybko się ociepli. W końcu mamy lato. Na rozgrzewkę, mam dla Was gulasz. Do gulaszu zrobiłam knedliki , bo mąż bardzo lubi. Do tego suróweczka i pyszny obiad gotowy. Składniki: 1 kg. szynki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 3 szklanki gorącej wody sól, pieprz 2 liście laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego duża(...)lubczyk. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Dodać do mięsa. Przykryć i dusić 60-70 minut. Wyłączyć gaz. Mąkę rozmieszać z niewielką ilością zimnej wody. Wlać do gorącego gulaszu, mieszając żeby nie było grudek
Agusiowe smakołykiBardzo pożywne danie, idealne na zimę. Dodatek musztardy to niewielka zmiana ale gulasz nabrał nowego, wyrazistego smaku. Można go podać z kaszą lub ziemniakami i obowiązkowo z surówką. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1 cebula 200 g pieczarek 1 duża marchewka 3-4 łyżki zielonego groszku 2 łyżki musztardy ząbek czosnku ziele angielskie liście laurowe sól pieprz 1 łyżka(...)Wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem. Po około pół godziny dodać plasterki pieczarek, marchewkę pokrojoną w kostkę i groszek. Kiedy warzywa będą miękkie gulasz przyprawić, dodać musztardę. Mąkę rozmieszać z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: 800 g karkówki wieprzowej 1 puszka ananasa 2 ząbki czosnku 2 cebule 2 czerwone papryki 3 średnie pomidory 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 łyżki oleju
O kuchni z uczuciemtego przepisu przygotowuje już od kilku lat ... w oryginale był to Boeuf Stroganow, ale ja trochę zmodyfikowałam przepis i wyszedł taki gulasz po mojemu. Świetnie smakuje z makaronem. Polecam :) Składniki na 6 porcji : około 1 kg polędwiczki wieprzowej 1 duża cebula 0,5 l bulionu warzywnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy 500 g pieczarek 1 papryka czerwona
cucinaretego przepisu przygotowuje już od kilku lat ... w oryginale był to Boeuf Stroganow, ale ja trochę zmodyfikowałam przepis i wyszedł taki gulasz po mojemu. Świetnie smakuje z makaronem. Polecam :) Składniki na 6 porcji : około 1 kg polędwiczki wieprzowej 1 duża cebula 0,5 l bulionu warzywnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy 500 g pieczarek 1 papryka czerwona
cucinareSkładniki: 0,5kg karkówki 3 cebule mała główka czosnku przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, ostra papryka, rozmaryn, majeranek ocet jabłkowy do marynaty Mięso marynuję na dzień przed
prawdziwe jedzeniekonkursów? Ja uwielbiam. I właśnie dlatego postanowiłam wziąć udział w konkursie "Podróż kulinarna z Hortex". I tak powstała moja wersja feijoada completa. Jest to potrawa kuchni brazylijskiej, swego rodzaju gulasz mięsno - fasolowy, w którym sos jest jedynie spoiwem dla składników. Ja strasznie nie lubię, jak mięso wręcz pływa w sosie, dlatego u mnie jest go niewiele. Nigdy wcześniej(...)posiekane bardzo drobno papryczki (bez pestek) i warzywa z mieszanki Hortexu. Podsmażyć przez parę minut, po czym dodać pokrojone mięso wieprzowe i wołowe i wymieszać. Dolać szklankę wody i dusić przez 15 minut. Po tym czasie mocno doprawić, by gulasz był bardzo ostry, dodać fasolę osączoną z zalewy i gotować do miękkości. Podawać posypany poszatkowanym szczypiorkiem i pietruszką. Tradycyjnie
W poszukiwaniu inspiracjipoczułam dawne dobre lata i maminą kuchnię. Pewnie nie gotuję tak dobrze jak ona. Wiadomo, mama gotuje zawsze najsmaczniej! Ten gulasz przygotowałam na oleju, jednak zdecydowanie wolę na smalcu. To jest dopiero smak i aromat! Składniki: * 1 kg szynki wieprzowej * olej lub smalec * 2 cebule * 3 ząbki czosnku * majeranek * sól * pieprz * 1 łyżka mąki *3 liście laurowe * 5 kulek ziela(...)oleju. Posoliłam i dodałam całe ząbki czosnku. Chwilę wszystko jeszcze gotowałam i zagęściłam mąką rozbełtaną w 1/2 szklanki wody. Dodałam 1 łyżkę majeranku, przyprawiłam solą i pieprzem, wymieszałam. Ten gulasz przygotowałam na obiad na następny dzień. Kiedy ostygł przykryłam z wierzchu folią spożywczą Stella . Używam produktów tej firmy do pieczenia, zapiekania oraz przechowywania żywności. W okresie
Pieprzyć z Fantazjąpoczułam dawne dobre lata i maminą kuchnię. Pewnie nie gotuję tak dobrze jak ona. Wiadomo, mama gotuje zawsze najsmaczniej! Ten gulasz przygotowałam na oleju, jednak zdecydowanie wolę na smalcu. To jest dopiero smak i aromat! Składniki: * 1 kg szynki wieprzowej * olej lub smalec * 2 cebule * 3 ząbki czosnku * majeranek * sól * pieprz * 1 łyżka mąki *3 liście laurowe * 5 kulek ziela(...)oleju. Posoliłam i dodałam całe ząbki czosnku. Chwilę wszystko jeszcze gotowałam i zagęściłam mąką rozbełtaną w 1/2 szklanki wody. Dodałam 1 łyżkę majeranku, przyprawiłam solą i pieprzem, wymieszałam. Ten gulasz przygotowałam na obiad na następny dzień. Kiedy ostygł przykryłam z wierzchu folią spożywczą Stella . Używam produktów tej firmy do pieczenia, zapiekania oraz przechowywania żywności. W okresie
Pieprzyć z FantazjąZostało mi trochę okrawków mięsa wieprzowego z innych wyrobów. Za bardzo nie miałem pomysłu co z tymi resztkami zrobić - za dużo dla psa Sąsiada, za mało na gulasz, a do tego mięso różnych gatunków. Szacowna Małżonka Ma Aleksandra nie lubi wyrzucać jedzenia (właśnie się zbiera do napisania posta, jak tego uniknąć), więc musieliśmy trochę pogłówkować i tak powstała kiełbasa resztkowa(...)waga mięsa podana po oczyszczeniu go z błon i ścięgien łącznie 0.65 kg 0.2 kg chudego mięsa z szynki 0.2 kg mięsa z łopatki 0.15 kg mięsa z golonki wieprzowej 0.1 kg chudego podgardla 12 do 15 gramów soli peklowej w zależności od upodobań smakowych (do obliczeń korzystałem z kalkulatora na stronie sklepu naszego Kolegi Miro - link do kalkulatora
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNasza wersja gulaszu w połączeniu z aromatycznym czosnkiem i boskimi boczniakami. Od jakiegoś czasu traktujemy je, jak pieczarki. Składniki 400 g karkówki wieprzowej 150 g boczniaków 1 łyżka przyprawy do mięs 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka smalcu 1 łyżka (płaska) mąki ziemniaczanej kasza gryczana szczypiorek mielona papryka sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false(...)przykryciem. Następnie dodajemy 1 łyżkę przyprawy, mieszamy i wrzucamy pokrojone w paski boczniaki. Dalej dusimy pod przykryciem do ich miękkości. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodajemy do gulaszu, energicznie mieszamy i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Podajemy z kaszą gryczaną i posiekanym szczypiorkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G Kitchennowatorskie i smaczne. Coś innego niż tradycyjny gulasz, z makaronem. Pyszna polędwiczka, swojski makaron z ciasta bez dodatku jajek. Przepis stworzyłam na potrzeby konkursu BlogerChef . Liczę, że tym razem zaskoczę jury swoim pomysłem i kreatywnością. A Wam gorąco polecam i proszę o zagłosowanie na mój przepis. Składniki: 0,5 kg polędwiczki wieprzowej 1 szkl mocnego naparu herbaty lady gray
Malinowe Pocałunkimięsa, które bardziej przypominają chudy boczek niż żeberka właśnie. Odcięłam ten kawał mięsa i z tego właśnie powstał pyszny gulasz. Podałam go z kaszą pęczak oraz pysznymi patisonami Firmy ORZECH . Składniki: 600 g mięsa z żeberek wieprzowych 1 średnia marchewka 1 średni ogórek kiszony 1 średnia cebula 1/2 papryczki chili 1 ząbek czosnku szczypta gałki muszkatołowej szczypta
Gosia gotujebyła wersja z kasz ą gryczan ą , a do tego surówka, aby wzbogadzić danie w dodatkowe witaminki. Mile widziany obok gulaszu jest również ogórek kiszony, który doskonale pasuje do tego dania. Mi ł ego pichcenia😊 Składniki: mięso wieprzowe łopatka lub karkówka 30 dag, papryka czerwona 1 szt, papryka żółta pół szt, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki., koncentrat
kulinarne odsłony patiprzez pogodę, tak mnie wzięło na gulasze i mięsa. Takie dania idealnie rozgrzewają i sprawiają że czujemy się dobrze najedzeni. Mój gulasz podałam z ryżem, ale idealnie pasują do niego młode ziemniaczki z koperkiem. Smacznego! Składniki : * 600g mięsa wieprzowego no łopatka, szynka bądź karkówka * łyżka mąki pszennej * 3 cebule * ząbek czosnku * łyżka czerwonej, mielonej papryki * 2 gałązki świeżego
Magiczne Życie Marty