mieszamy w misce i nacieramy mięso. Karkówkę zostawiamy w marynacie na ok 12h najlepiej przygotować marynatę na noc. Tak przygotowaną karkówkę układamy na grilla ( ja użyłam patelni grillowej). Podczas grillowania kotlety smarujemy miodem. Smacznego
Niezły Młynekszczególnie sentymentalne dla mnie miejsce. Warto było wybrać się do centrum miasta! Przystanek śniadanie zaliczony! Bardzo pozytywna atmosfera, pomimo pochmurnej niedzieli, buzie uśmiechnięte, a w powietrzu unosił się zapach grillowanej wołowiny, smażonej jajecznicy i kawy. Katowice się rozkręcają Oby tak dalej
Moja smaczna kuchniaGrzanki, których podstawą jest pieczywo posmarowane czosnkiem i skropione oliwą to przekąska pochodząca z Włoch. Tym razem wariant z grillowanym bakłażanem i pietruszką... Składniki:2 średnie bakłażanygarść posiekanej pietruszki8 łyżek oliwy z oliwek1 ząbek czosnku3 łyżki octu z białego winasól morska, pieprz8 kromek chlebaPokroić bakłażany na plastry o grubości 3 mm, opiec je na patelni grillowej i przełożyć do miski
wyzwania kuchennekubeczek koziego sera do smarowania 2 ząbki czosnku pęczek szczypiorku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku Przygotowanie: Bagietkę kroimy w ukośne plastry i grillujemy z obu stron. Do koziego sera dodajemy posiekany szczypiorek (odkładamy nieco szczypiorku do posypania grzanek) i ząbki czosnku, mieszamy delikatnie. Grzanki smarujemy cienką warstwą koziego sera czosnkowo-szczypiorkowego, posypujemy
Moja smaczna kuchniaSmokey”. Do tej pory wykorzystałam go w trzech potrawach: burgerach, żeberkach i jako marynatę do piersi z kurczaka. Sosu można używać zarówno jako glazurę, jak i jako dodatek do grillowanych mięs, w każdej roli spisuje się idealnie. Sos jest bardzo „dymny” w smaku i zdecydowanie czuć w nim dodatek whiskey. Naprawdę polecam. Żeberka w glazurze z sosu Jack Daniels
Mania Gotowaniapaseczki smażymy na patelni w przyprawie do gyrosa. Warzywa kroimy w paseczki. Na środku tortilli układamy w/w składniki, zwijamy lub składamy jedna strona otwarta. Tak przygotowane 2-3 minuty grillujemy na grillu by były chrupiące! Sos pomidorowy:- pomidory z puszki miksujemy dodajemy sól i pieprz, łyżkę oliwy z oliwek, mieszamySos majonezowy:2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnegosok z limonki Smacznego
SMYKWKUCHNIZdrowo , pysznie I kolorowo- czyli szaszłyki z grilla. Przepyszny obiad, ale tez I propozycja na spotkanie ze znajomymi na wieczorne grillowanie. Podajemy z sałatką i dipem czosnkowym. Polecam :)Zaczynamy: Składniki:2 piersi z kurczakakawałek bekonu- boczkuokoło 500 gr wieprzowiny- ja użyłam polędwicy wieprzowej2 paprykisól, pieprz, papryka, czosnek2-3 łyżki oliwy z oliwekpatyki do szaszłyków Wykonanie:Patyki zamaczamy
Smaki EdytyKocham słodycz grillowanej kukurydzy! Mogłabym ją jeść i jeść :)) Składniki Kukurydza 4 kolby Czerwona papryka 1 papryka Zielona papryka 1 papryka Masło 120g Sól do smaku Czosnek 2-3 ząbki Pietruszka pół pęczka Szczypiorek pół pęczka (najlepiej drobnego) Wykonanie: Kukurydzę oczyścić, usunąć wąsy i liście, umyć. Gotować ok. 10 minut w osolonej wodzie (kukurydza powinna […] The post Szaszłyki
Kulinarne Przebojemarynaty. Dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso i odstawić na minimum godzinkę a najlepiej na noc do lodówki. Następnie zamarynowane paski kurczaka nadziać na patyczki do szaszłyków i grillować ze wszystkich stron aż mięso się zarumieni. Mięsko można róznież ugrillować na patelni grillowej. Przygotować warzywa. Paprykę pokroić w paski, ogórki obrać i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w cienkie półplasteki
Monia miesza i gotujeLekka, pyszna i zdrowa sałatka z dodatkiem wędzonego łososia. Coś pysznego! Składniki :* ulubiona sałata* plasterki grillowanej cukinii* pół żółtej papryki * pomidor* kilka oliwek* 100g wędzonego łososia * szczypta soli morskiej gruboziarnistej symbio.pl* pieprz świeżo mielony* natka pietruszki* łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie :Wszystkie składniki sałatki ułożyć na talerzu. Całość przyprawić, polać sokiem z cytryny. Zapraszam Was na stronę firmy oraz
Magiczne Życie Martypomidorami, a rodzynki i tak by przez sitko nie przeszły;) Pstrąga przyprawiłem wg przepisu, który znalazłem jakiś czas temu w koperkowej kuchni. Ugotowałem go wtedy na parze, zamiast grillować, a masło zastąpiłem oliwą. Tym razem zrobiłem jednak masełko pietruszkowe. Jest tak dobre, że właściwie zasługuje na odrębny post:) Składniki: świeży pstrąg patroszony – 1 szt. natka pietruszki – 1 pęczek świeża kolendra
Gotuj z Misiemmakaronu, ryby po grecku, dań z grilla. Moja opinia: Jako że kocham ostrą kuchnię, sos LUTENICA przypadł moim kubkom smakowym do gustu. Jest słodko - ostry, z wyraźnym posmakiem grillowanej papryki. Dla mnie produkt naprawdę smaczny i przydatny w kuchni.Zapraszam na profil Premium Rosa na FB - https://www.facebook.com/PremiumRosa Poza sosem, otrzymałam inne produkty Premium Rosa - jeszcze
kolorowotorcikowoidzie, nie za bardzo będzie w czym wybierać. Mimo wszystko przeszliśmy się kilka razy po stoiskach, a nawet porozmawialiśmy z kilkoma osobami. Skusiliśmy się na grillowanego oscypka z żurawiną, popróbowaliśmy salami, chorizo i serów oraz zjedliśmy po pajdzie chleba ze smalcem i ogórkiem. Jeśli chodzi o chleb to był świetny, ale skwarki w smalcu były tak wysmażone i twarde
Pasja Smakutych lubelskich. Zastanawiałam się jak przyjmą się u nas. W końcu nie są zbyt tanie, a i nie do wszystkich przemawia opis: "100% wołowiny. Wszystkie burgery to 200g świeżej grillowanej wołowiny podawanej w bułce wypiekanej według naszej wyjątkowej receptury i świeże warzywa od lokalnych dostawców oraz nasze wyjątkowe sosy. Do każdego burgera podajemy domowe, ręcznie krojone frytki". Cóż, pozostało
Pasja SmakuUdało się wziąć wolne na 2 maja, więc mogłam cieszyć się całymi 4 dniami długiego weekendu. Mieli przyjechać przyjaciele, miało być zwiedzanie Roztocza, kajaki, grillowanie. Udało się na dwa pierwsze dni złapać dużo słońca i zrealizować większość planów. Resztę pozostawimy na później. Roztocze skrywa w sobie jeszcze wiele niespodzianek, nawet dla mnie, choć mieszkam tu od zawsze
Pasja Smaku